• IPO GETT Autor: ~Invest [46.204.83.*]
    https://www.google.pl/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/gett-ceo-dave-waiser-shaking-170039854.html
  • Re: IPO GETT Autor: ~Jo [46.204.88.*]
    Gett to gooowniany biznes. Taxi w Moskwie i wiekszych ruskich miastach. Przegrało konkurencje w Rosji.
  • @Jo Autor: ~BabciaKlara [83.24.133.*]
    A widziałeś eSky? Widziałeś ocenę jakości usług? To dopiero miszczosko prowadzony biznes.
  • Re: @Jo Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Babica
    Ty naprawdę oceniasz biznes po kilkudziesięciu komentarzach pomimo że sprzedają miliony biletów... tak samo Morele gimba na wykopie opisują jak to im zamówienia nie zrealizowali,itd a sprzedaż sobie rośnie bo skąd taki gimbus może wiedzieć że przy takiej skali potknięcia się zdarzają :)
  • eSKY Autor: ~SadNadBabcia [83.24.133.*]
    Moja obszerna odpowiedź została usunięta przez moderatora - poziom moderacji: mniej niż zero
  • @Białoczerwony - eSKY Autor: ~SądNadBabcią [83.24.133.*]
    W skrócie: tak, uważam że te opinie mają znaczenie w ocenie biznesu. Obraz jest jednoznaczny a opinie pochodzą nie z jednego źródła i nie z jednego okresu.

Dla kontrastu opinie o Oponeo:
    https://www.opineo.pl/opinie/oponeo-pl

Nie chcę się boksować. Nie mam już po tym usunięciu mojego poprzedniego wpisu ochoty na obszerną argumentację, pozostawmy to tak jak jest. Uważam że jak ktoś nie miał kontaktu z esky to linki które wkleiłem poprzednio mogą pomóc w ocenie aktualnej jakości ich usług.

• Re: @Białoczerwony - eSKY Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Skoro nie rozumiesz to powtórzę! na podstawie 19 opinii oceniasz firmę? To masz linka gdzie 62% ocenia na 5* https://pl.trustpilot.com/review/esky.pl  zaś tylko/aż 32% na jedną gwiazdkę, ale to już jest jakaś wypadkowa bo opinii jest 2700.
    Tylko, że jak ktoś jest wqrwiony na firmę zawsze znajdzie czas i motywację by wystawić swoją opinię, bo to taki rodzaj małej słodkiej,zemsty. Natomiast osoby zadowolone nie mają takiej motywacji by dodawać opinie to podstawy psychologii. Ja chyba raz dodałem pozytywną opinię o hotelu na CheckHoliday bo miałem jeszcze kilka dni wolnych po powrocie z urlopu i zrobiłem to z nudów. Nie rozumiesz kolejnej rzeczy, że ludzie nie czytają regulaminów i wiele opinie jest z d..y wziętych!

Tyle lat eSky na rynku, a tak mało opinii? A Oponeo ile sprzedało kompletów opon? Zobacz roczne przychody Oponeo i teraz pomyśl, dlaczego opinie jest tak mało przez tyle lat gdy Oponeo jest na rynku? Bo większość ludzi już od dawna traktuje zakupy online jako coś normalnego i nie ma potrzeby ani bólu d..y by się produkować pisząc pozytywne opinie. Z negatywnymi jest tak jak ci wyżej napisałem....

btw Naprawdę uważasz, że te komentarze z twojego linku ( 20szt) czy nawet te z mojego ( kilkaset szt) kreują obraz firmy, która w roku pandemicznym miała 1,2 mld zł sprzedaży TTV, 202 mln zł przychodów netto? Jak myślisz, ci wszyscy ludzie , którzy kupili te bilety w 2020 są zadowolenie czy wqrwieni? A ludzie z 2019 a z 2018 i lat wcześniejszych? Gdzie są ich komentarze? Pomyśl to nie boli!

Tak masz rację ta dyskusja nie ma sensu....

• Re: @Białoczerwony - eSKY Autor: ~RacjaBabci [83.24.123.*]
    "zaś tylko/aż 32% na jedną gwiazdkę"

Czyli możesz już wyciągnąć prawidłowe wnioski....

=====================================

P.S. Napisałem Tobie, że nie chcę się boksować, a nie że dyskusja nie ma sensu. Ty jednak wolałeś przejść w styl arogancki. Jak przeglądałem to forum to już takie zagrywki u Ciebie widywałem, czyli po okresach zrównoważonych wpisów na fajnym poziomie masz jazdę z atakowaniem rozmówców. To jest w mojej ocenie słabe jeżeli chodzi o Ciebie. A żeby nie było wyłącznie krytyki na Twój temat, to wspomnę że z kilku Twoich wpisów skorzystałem w dziedzinie inwestycji w akcje, za co dziękuję.

P.S.2 Nie musimy się zgadzać w ogóle lub możemy się zgadzać w jakiejś części. Jeżeli uważasz eSky za taki fenomenalnie ustawiony biznes - ok. Ja tak nie uważam.

P.S.3 Proponuję Tobie zawieszenie broni i kulturalną przyszłą wymianę opinii i informacji.
  • Re: @Białoczerwony - eSKY Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Nic nie uważam, bo nie mam podstawowych danych. Nie wiem co Tomek planuje, jakie synergie zajdą między spółkami w portfelu, być może budujemy kompletny biznes. Mają Travelatę, teraz eSKY i IdoBooking.
    Kiedyś negowałem inwestycje w WP i Netię, a fajnie na nich zarobili. Jarałem się Gett;em i tureckim Indesem oraz niemickim Windelnem,a okazały się klapami. No może Gett wyjdzie na swoje. Auctionata to żal wspominać nawet, tyle kasy utopionej, a tez byłem pod wrażeniem biznesu. Więc co ma do rzeczy czy tobie czy mnie się inwestycja podoba czy nie?

Napisałem ci prosty post co przy takiej skali ma 30% negatywnych komentarzy z 2700 opinii za ostatnie 4 lata podczas gdy sprzedają dziesiątki tysięcy biletów rocznie! Ile to wychodzi negatywów rocznie? 220? :) :) ;)
    Czego nie rozumiesz? No pewnie, że można dyskutować na poziomie, ale do tego musi być jakaś płaszczyzna na której te argumenty mogą się spotkać. Tu takiej nie ma!
    Wybacz ale argumenty o januszach nie potrafiących czytać regulaminów sprzedażyi piszących żale w opiniach nt spółki to żadne argumenty!

Tomek to ma niejedno za uszami wg mnie, ale core biznes to zostawiam jemu i wiem, że świetnie daje sobie radę i wykręca średniorocznie niezły IRR
  • Re: @Białoczerwony - eSKY Autor: lks604 [89.228.84.*]
    W dzisiejszych czasach inwestcja w Rosyjski biznes ...Serio? Ale to jest niewypał!!! Żeby tylko na zero wyszli to będzie dobrze! Uciekać z tego Ruskiego gówna to bagno!!!
  • Re: IPO GETT Autor: ~sss [178.36.57.*]
[x]
MCI 1,03% 29,50 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.