• Jak poddasza info o zwiększonej sprzedaży Autor: ~Invest [31.60.65.*]
    To będzie szansa na ładne odbicie z tego denka
  • Re: Jak poddasza info o zwiększonej sprzedaży Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Nie podszywaj się. Sprzedaż jest większa dzięki promocji ale to nie jest żaden efekt wow. Obstawiam że gra zwróci się za 2-3 miesiące. Kurs pewnie będzie się przez chwilę wahał pomiędzy 4.5 a 5.5 ale prorokiem nie jestem, zobaczymy. Taka kapitalizacja to jak dla mnie okazja biorąc pod uwagę że mają zabezpieczona kasę na kolejne projekty, za kilka miesięcy MMS będzie przynosił zyski, będą dostawali 50 procent z MMS na konsole bez żadnych kosztów, zaraz MMS będzie na epic i gog, a w 2022 aztec i far North. Widać jasno że nie będą potrzebowali robić już emisji ani brać pożyczki. Mam wrażenie że inwestorzy przekreślili tą spółkę, a to jest dopiero jej poczatek - pierwsza większą gra. Nie sprzedałem nic akcji i nie zamierzam, chociaż wiadomo że z perspektywy czasu lepiej bym wyszedl sprzedając po 20-kilka. Ale aktualnie mam średnia zakupu po 7.7 i trochę czasami dokupuje
  • Re: Jak poddasza info o zwiększonej sprzedaży Autor: ~Gracz [31.60.81.*]
    Ja strzelam, że podadzą około 30 tyś po 2 miesiącach, wcześniej ze statystyk steam wychodziło średnio około 400 sztuk sprzedanych dziennie. Do zwrotu kosztów potrzebują sprzedać 50tyś chociaż sprzedaż łączona mogła wpłynąć na niekorzyść, bo więcej osób wolała w zestawie kupić z car mechanic niż dla samego moto, więc znowu skorzystał tylko playway bo sprzedał swojego produktu dużo przy okazji premiery moto. Każdą ilość powyżej 30 tyś należy potraktować jako sukces. Co z kursem? Na pewno każda informacja dla spekulantów jest powodem do zwalania kursu, więc będą zwalać, kupować, sprzedawać i zarabiać 25groszy na akcji. To też sposób na zarobek. Ja liczę po pierwszym kwartale na 2zl. W lutym raport za 4qw którym w końcu będzie przychód, do lutego powinno być 40 tyś sprzedanych przy dotychczasowej uważam słabej sprzedaży, To by oznaczało prawie mln przychodu, do tego coś tajemniczego na konsolę i przy dobrych wiatrach zaczniemy grać w Aztec. Też uważam, że cena jest promocyjna. Mam średnią 9 od początku. Myślałem o sprzedaży, nie sprzedałem, mogłem sprzedać i kupić taniej 4xwięcej wierzyłem w sukces gry (zaeiodłem się) i dalej wierzę, że ta spółka osiągnie sukces. Na naszej giełdzie są spółki, które nie mają gier i ich kapitalizacja jest wyższa, cierpliwości trzeba.
  • Re: Jak poddasza info o zwiększonej sprzedaży Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Zgadzam się z powyższym, ale po 2 miesiącach obstawiam około 25 k sprzedanych. Co do zwrotu kosztów to myślę że max 45 k wystarczy, baked przy tej samej cenie gry prisona miał zwrot przy mniej więcej 55 k sprzedanych a koszt był o 0.5 mln większy. Słaba marża MMS (27 zł od sztuki po 3 dniach) wynikała głównie z przeceny o ponad 50 procent bundle MMS +CmS - a ta przecena nie trwała długo, zaledwie kilka dni.
[x]
P2CHILL -2,39% 4,08 2025-10-10 16:32:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.