• Zakulisowe rozmowy Autor: ~road [162.158.102.*]
    Byłem na evencie z branży game dev w tamtym roku. To co usłyszałem w rozmowach zakulisowych zmieniło totalnie postrzeganie tego rynku (głównie nowo zakładanych spółek). Spółki wchodząc na giełdę traktują inwestorów indywidualnych jak bankomaty. Sami śmiali się z tego, że taki inwestor niewiele wie i można go łatwo 'kupić'. O grach niewiele mówili, raczej o tym jak zbudować szum wokół spółki i zrobić jak największą wycenę. Teraz patrząc po kilku miesiącach idealnie wpisuje się to w strategię. Zobaczcie jak wyglądają notowania młodych spółek, które wchodziły w ostatnich 2 latach na giełdę.

Patrząc na TKO i atak po stronie podaży już wiem po co ta spółka wchodzi na giełdę.
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: ~Wtf [31.0.49.*]
    I zatrzymajmy się na chwilę przy kapitalizacji 62 mln kto wie, kto to wyceniał i jaka metoda????
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: szczur4 [162.158.103.*]
    dokładnie, większość debiutów w ostatnim czasie to wydmuszki, tak jest i tutaj.
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: yarecky_inv [162.158.103.*]
    Nie rozumiem ostatniego zdania.
    Twierdzisz, że spółka-wydmuszka" pozyskała od frajerów kapitał. Nie zgadzam się z tym, ale rozumiem sens wypowiedzi. Natomiast co sugerujesz w ostatnim zdaniu? Jaki cel mają zarządzający spółką, aby sypać akcjami zbijając kurs do prawie -30%? Pomijam już kwestie lockupów, ale ok - można twierdzić, że robią to słupy zarządu. Tylko po co?
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: ~taka_prawda [198.41.242.*]
    Do premiery daleko. Jakość gry to wielka niewiadoma. Mając bezpośredni podgląd na grę nie wykorzystałbyś tego będąc trader jak Nowak? Sprzedał przed debiutem za 60zł. Po debiucie zacznie zbierać w przedziale 30-40 na słupy. Przed premierą kupi sam dając impuls do wzrostów. Słupy ponownie wysypią się koło 60zł jeszcze przed premierą jeśli będą obawy, że premiera wyjdzie słabo. Nie ważne czy gra się sprzeda czy nie, kasa na prywatnych kontach będzie się zgadzać. On nie patrzy na spółkę jak pasjonat gier, tylko jak na niej zarobić. W ten czy inny sposób.
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: ~taka_prawda [198.41.242.*]
    *traderem
  • Re: Zakulisowe rozmowy Autor: ~road [172.68.226.*]
    Dystrybucja w ciągu dnia, wyciąganie na zamknięcie. Tak się klasycznie pozbywa papieru. Nie myliłem się co do intencji tego debiutu.
[x]
ROAD -2,22% 7,04 2026-05-08 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.