• Styczniowe aktualności Autor: ~jawisła [91.216.51.*]
    Czy ktoś może wie kiedy zostaną ogłoszone? Zgodnie z zapowiedziami Prezesa w tym miesiącu może być szczególnie interesująco.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~jabrzoza [46.31.36.*]
    nikt nic nie wie, czeski film..
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~jawisła [139.138.200.*]
    No to podbijam temat skoro prośba do Prezesa została już wysłana. Jednocześnie chciałbym zapytać p. Prezesa co się wydarzyło, że nazwa projektu Y nie została jednak ogloszona w grudniu, pomimo jego deklaracji w listopadowych aktualnościach, że tak się właśnie stanie.
    Obserwując ruchy na kursie, ktoś bardzo się stara doprowadzić do uatrakcyjnienia ceny zakupu :) Warto powoli odkryć jaki potencjał ma ta spółka, żeby uświadomić sprzedającym ile mogą stracić. Na początek przydałoby się chociaż ogłoszenie terminu styczniowych aktualności.
    PS. Czy coś się dzieje z forum Bankiera - są okresy, kiedy nie da się wstawić żadnego komentarza. Też tak macie?
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Mark [194.29.183.*]
    Zapytałem na maila i dostałem odpowiedź, że postara się do końca miesiąca.
    Dzięki ! Jedna uwaga. Poks w innym wątku pisał, że Prezes zamierza nagrać wiadomości, a Prezes w aktualnościach grudniowych oświadczył, że nagrywać będzie tylko wtedy, kiedy będzie coś ważnego do pokazania. Jeżeli dobrze łącze kropeczki to mogą to być naprawdę ważne aktualności...:) Mam nadzieję, że nie rozmyśli się po drodze.
    .
    Do czasu ich ogłoszenia pewnie dalej straszonko, kiszonka na kursie i ostrożne napychanie worka z lewej tak jak to było według mnie przez ostatnie dwa tygodnie. Może Minifund coś doda - chętnie poznam jego opinię w tej sytuacji.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Poks [188.33.225.*]
    Mogę dodać że pod koniec lutego na festiwalu steam pojawi się Monsters Domain i prawdopodobnie colonize.

Poza tym Było sobie życie też niebawem zostanie odsłonięte na steam, gdyż czekają na akceptację grafiki od Procidis
    No i od razu powiało optymizmem. Szykuje się kilka pozytywnych newsów. Ale żeby to ruszyło z kopyta musi być udana premiera. Ludzie mają dość zajawek. ACS jest pierwszy na liście. Czekamy na info o premierze. No i poza tym trzeba stworzyć odpowiednią atmosferę sukcesu - coś odwrotnie do tej, która towarzyszyła ostatniemu zjazdowi na 25 PLN.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Mark [194.29.183.*]
    Do końca stycznia ma też wydać aktualności Gambit.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Poks [95.108.14.*]
    Tymczasem garść informacji od G-DEVS

https://g-devs.com/investors/
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~megafon1 [87.239.222.*]
    To naprawdę takie ważne co powie prezes skoro od samego początku delikatnie mówiąc ściemnia? Czyny, a nie słowa. Dopiero coś się ruszy na tej spółce. Jak po chyba wakacyjnych newsach od prezesa napisałem tu, że na moje oko ACS nie pojawi się przed drugim kwartałem 2022, zostałem mocno zrugany. przez forumowiczów.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~jawisła [81.4.129.*]
    Każda informacja ze spółki jest ważna i dobrze, że są miesięczne sprawozdania. Gdyby ich nie było, nie mógłbyś np. zarzucić Prezesowi, że ściemnia:). Na razie w sposób istotny tylko raz minął się z prawdą zapowiadając publikację nazwy projektu Y w grudniu, co nie nastąpiło. Uważam, że wstrzymywanie tej informacji musi czemuś służyć i zakładam, że czemuś dobremu, zwłaszcza że można już z kontekstu się domyślić o jaką grę chodzi. W interesie spółki leży, aby szybko to wyjaśnił.

Skoro Prezes regularnie informuje to pozytywny prognostyk, choć mógłby trochę popracować nad stylistyką swoich wypowiedzi. Oczywistym jest, że teraz nadchodzi kluczowy okres i coś musi się wydarzyć na kursie (w górę albo w dół). Moim zdaniem wciąż o wiele bardziej prawdopodobny jest scenariusz, że akcje zyskają na wartości, dlatego jeszcze tutaj jestem z Wami. Reasumując Megafonie, chyba już czas odkupić swoje akcje :), chyba, że wiesz coś więcej i czekasz, aż jeszcze spadnie, ale dno wydaje się już mocno ubite.

• Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Sky [188.33.233.*]
    W przeciągu ostatnich 3 lat prezes zrobił masą pozytywnych rzeczy. Mogło tu być nic, a jest masa rzeczy. Kwestia teraz domknięcia pierwszej premiery.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~megafon1 [195.117.188.*]
    Moja pozycja na tą chwilę to 3700 sztuk, co jak widzisz nie przeszkadza w krytycznym spojrzeniu na działania spółki. Wszyscy życzymy sobie w końcu jakiegoś przełomu, ale patrząc na kurs jest nas coraz mnie.

• Re: Styczniowe aktualności Autor: ~lol [46.31.36.*]
    bzdury opowiadasz, wg ciebie te akcje ktore slabe rece sprzedaja dematerializuja sie ? :) akcje sa skupowane bo przelom tuz za rogiem i ogarnieci zarobia swoje, a reszta bedzie gonila i napedzala wzrosty jak zawsze, swieca z grudnia pokazala kierunek wiec skad takie zdziwienie ze lecimy; prezio wie co robi, i lepiej dla wszystkich zeby gry byly dopracowane, a nie kolejny gniot wypuszczony i zjazd na akcjach jak to bywa w zwyczaju, CFG to spolka na long, blancik, noga na noge itd.. , jak chcecie szybkich ruchow to zapraszam na krypto, chyba ze gaming juz was przerasta nie mowiac o krypto :P
    Pierwszy raz spotykam się z terminem "dematerializacja akcji".
    Być może moje 20 letnie doświadczenie na GPW jest niewystarczające żeby to pojąć :D.
    A co do wyceny. Oczywiście, że spadki przy wolumenie kilkaset akcji dziennie nie dają wiarygodnej wyceny i przy dobrych informacjach mogą być skasowane w jeden dzień, ale doświadczenie nauczyło mnie bycia dalekim od hurraoptymizmu na podstawie samych obietnic.

to byl sarkazm :) radze poszerzyc horyzonty..
    Potrzeba nam więcej takich ludzi na giełdzie, którzy myślą że zjedli wszystkie rozumy, a ich prawda jest najmojsza.
    Ktoś przecież musi dostarczać nam kapitał.
    Pozdrawiam zupełnie bez sarkazmu :)
    jak tam sobie chcesz dzieciaku..
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~jawisła [91.216.51.*]
    Kiedy się pojawią? Mamy połowę lutego - tydzień temu Poks pisał, że Prezes ogłosi je na dniach. Patrząc co się dzieje z kursem to by się przydały...
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~poks [188.33.224.*]
    Napisałem do prezesa. Jeżeli ktoś może, zamiast pisać na forum kiedy będą aktualności, niech pisze z pytaniem bezpośrednio do prezesa. Większa szansa że odpowie.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Gość [31.0.53.*]
    Ale dziś rzeź na wszystkim
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~jawisła [91.216.51.*]
    Jasne. Dzięki Poks za szybką odpowiedź.
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Gracz [5.173.1.*]
    Czy coś juz wiadomo? Prezes odpisal cos?
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~Poks [188.33.233.*]
    Nic nie odpisał. Dlatego prośba, jeżeli ktoś może, napisać maila do CFG
    za pięć dni konfa, wezcie na wstrzymanie..
  • Re: Styczniowe aktualności Autor: ~piochad [83.9.74.*]
    Też pisałem już kilkukrotnie i brak jest jakiejkolwiek odpowiedzi. Trochę to nie poważne z strony Spółki. W ostatnim raporcie podali, że w tym roku ma się ukazać z 12 tytułów. Mam nadzieję że z 3 wydadzą przynajmniej. Jestem trochę na plusie i wierzę w Spółkę bo ma ciekawe projekty ale powoli tracę cierpliwość.
[x]
CFG -0,29% 1,70 2026-03-26 15:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.