W najnowszym wydaniu magazynu Forbes ukazał się obszerny artykuł o perle wśród inwestycji Prefa Group S.A. czyli o „Perle Łazarza”. Forbes o inwestycji Prefa Group (relacjerynku.pl) http://www.relacjerynku.pl/forbes-o-inwestycji-prefa-group/
Właśnie miałam zamiar wrzucić ten artykuł na forum, bo Demirug już rano pisał, że ukazał się taki atrykuł. Uprzedziliście mnie Państwo :) "Forbes" dosyć często pisze o takich rewitalizacjach i o tym, że tzw. zamożniesza klasa średnia upodobała sobie lokale w tego typu kamienicach. Fajnie, że o Pferze napisało takie prestiżowe czasopismo. Na pewno to wpłynie pozytywnie na wizerunek spółki.
Naturalnie, zdaję sobie z tego sprawę. Walne już niedługo, wkrótce wszystko będzie jasne. Trochę zastanawiałam nad tymi tokenami i tak sobie pomyślałam, że może zainteresować się jakąś spółką, która się tym zajmuje. Dzisiaj było interesujące ESPI na Letusie, tylko że tam kapitalizacja wydaje mi się już dość wysoka. Nie potrafię sobie jakoś tak wyobrazić jaka może być wartość takiej nformacji. A może SWallet. Mogłabym Cię zapytać o zdanie ?
P.S. No i wybaczcie, proszę, że tak Was tutaj ciągle o coś wypytuję, mam nadzieję, że nie nadużywam Waszej uprzejmości :)
Olu, Po to jest forum Bankiera dla inwestorow, aby dzielic sie informacjami i radami. Niestety wiekszosc tu jednodniowych spekulancikow. No ale i oni czasami sa potrzebni do utrzymania plynnosci spolki. Zywi sie nimi spoldzielnia, ktora doi ich z kasy. Zupelnie jak w naturze ;-)
Co do Letusa to nie mam zadania. Mial swoje 5 min. Czy potworzy jazde z 1.5 zl na 15 zl. Moze, ale musi pokazac jakies fundamenty.
SKINWALLET S.A. to ciekawa spolka, ktora wlasnie wchodzi w NFT. Cena emisyjna oraz rozpoczęcie zapisów na whitelistę projektu NFT - Cyber Warriors Army. Trzeba zobaczyc jak im z tym idzie. Mysle, ze to duze ryzyko. Wole juz kupic sam NFTa i zobaczyc co sie stanie.
14 stycznia dowiemy sie co w trawie piszczy w Prefa Group i jaka bedzie emisja. Moze czesc praw poboru pojdzie w rece jakiegos inwestora? Jak widac po kursie sa chetni na kupono akcji po 1 zl. :-)
Rozumiem, bardzo dziękuję Spróbuję w takim razie z ciekawości jakoś ogarnąć jak to się kupuje. Może się uda :) Mam nadzieję, że Zarząd nie wycofa się całkiem z pp i my też coś dostaniemy, nawet jakby miał się pojawić jakiś inwestor .
Olu co ty masz za wątpliwości, już za parę dni będzie wszystko wiadomo... takie ruchy za strony zarządu wróżą rozwój, rozwój i jeszcze raz rozwój....jak dobrze pójdzie to kupisz sobie gniazdko w Poznaniu w remontowanej kamienicy...
Musiałabym mieć tyle akcji, co Prezes :) A tak to może chciaż wystarczy na 5m2 w suterenie, całe szczęście, że nie jestem wymagająca :) O spółkę chyba można być spokojnym, bo bez madrości analitów na "chłopski rozum" można sobie wydedukować, że ludzie beda kupować mieszkania, żeby chronić oszczędności przed inflacją. A do tego dojdą mieszkania bez wkładu własnego z Polskiego Ładu. Co ciekawe im więcej dzieci, tym większa dopłata, ale tylko do trójki, na czwarte i kolejne już nic nie ma :)))
Średnia cena w Poznaniu to 8300 zł/m.kw. Dla segmentu premium jest ok. dwa razy wyższa . Po wzroście stóp procentowych raty kredytu są dużo wyższe i nie wszyscy którzy planowali zakup zdecydują się. Aby utrzymać sprzedaż na tym samym poziomie przy wzroście kosztów będzie mniejszy zysk przy tej samej cenie.
Przy czym ceny mieszkań sprzedawanych przez Prefa Group SA oscylują w granicach 7400 za metr (Apartamenty nad Wartą, Osiedle Plewianka), więc ekspozycja jest ku ich podniesieniu, porównując do rynku
Tych co stac aby zaplacic 15 tys za m2 nie biora kredytow. Maja kase w skarpetach.
Zniwa na Prefa dopiero zaczynaja sie. Swoja droga pod takie akcje Prefa mozna brac kredyty. Moga byc dobrym zastawem. Moze nawet na mieszkanie w kamienicy Lazarza :-)