• Luki mieszkaniowej już nie ma??? Autor: ~ASD [5.173.137.*]
    https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ujemna-luka-mieszkaniowa-mieszkan-jest-duzo-wiecej-niz-gospodarstw-domowych/eqk4lp6
  • Re: Luki mieszkaniowej już nie ma??? Autor: _logik [37.30.54.*]
    Nie czyatłem wiekszych bzdur dawno Mieszkań jest więcej niż gospodarstw domowych to przecież jest wiadomo że musi być wiecej i nie moze byc na zdrowy rozum mniej bo jeśli mamy definicję że gospodarstwo domowwe to zespół osób zamieszkujących razem i wspólnie utrzymujących się to jest logiczne że tych mieszakń nie moze być mniej bo jak mozna zamieszkiwąć razem bez domu Wieclogiczne jest przybywa domów przybedzie gospodarstw domowych.Najsmiesznejsze Zgodnie z najświeższymi danymi GUS, przeciętna liczba osób przypadających na gospodarstwo domowe to 2,61 w 2020 wiec te dane chyba sprzed dziesieciu lat bo ostatni spis był 10 lat temu A GUs robi Narodowy Spisie Powszechny Ludności i Mieszkań dopiero w tym roku skad te dane z powietrza Teraz tak wiekszosć osób pracuje przynajmniej u mnie ponad połowa na wyjeżdzie i musi wynajmowąć mieszaknie w innym w duzym mieście Prawie kazdy młody teraz studiuje wyjężdżajac do dużych miast co ma wziaśc dom ze sobą Ludzie teraz pracują i przemieszczaja sie po Polsce Pracujacy w Anglii kupuja w Polsce żeby mieć się gdzie zatrzymać lub lokuja zarobione tam pieniaże żeby na starość mieszakć blisko rodziniy a nie wśród obcych Ludzie zewnętrzni pracuja w delegacji okresami miliony przyjezdnych Ukraińców Białorusunów Kazachów dla których nie ma statystyk przecież nikt ich nie trzyma w domu Każdy z nas wyjeżdża w lecie na wakacje . Druga sprawa ja mam gospodarstwo domowe które liczy 6 osób Moj tata, żona i ja plus troje dzieci powyżej 18 roku każdy oprucz mnie z żoną chciałby mieć swoje mieszaknie chociaz żona yżchcemieć swoje żeby pzryjmowąc teściową ale go niema Naprawdę to trudno policzyć bardzo dużo rozwodów teraz co drugie małżenśtwo się rozwodzi wiec te statystyki można sobie wsadzić . Napisze tak gdybym miał kase kupiłbym sobie dom nad morzem i przyjżdżał na wakacje do swojego drugiego domu .Rekordowa spzredaż 4,2 lokali swiadzcy o tym że zapotrzebowanie jest ogromne i są to mieszaknia oddawane dopiero w2023 /2024 . Rząd sie zastanawia jak zablokowąc PRS zeby nie wykupywali i nie widowali cen w Polsce mieszakań .a nie odwrotnie
    Wczoraj Morgany sprzedały niemiecjiej firmie PRS Robyga za 3,1 mld zł dzieki temu TAG Immobilien bedzie dla siebie budowąć 20 tys mieszakń na wynajem Niemcy nie umieją liczyć daltego kupili
    Kurs develoerów ruszy gdy polski rzad zrobi tak jak wegierski wczoraj

Węgry zamrożą stopy kredytów hipotecznych na poziomie z października - Bankier.pl 
[x]
ATAL 1,00% 60,60 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.