• A Emil znów na zakupach Autor: ~siergiej [83.10.29.*]
    czyli Emil to może jednak Piotr nagania i później zakupy
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Piotr [89.8.153.*]
    Wszystko, tylko nie gry. Listy intencyjne, prospekty, umowy "wstępne", zakupy prezesa, itd.
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Siergiej [83.10.29.*]
    Może kupi wszystkie akcje jakie są w obrocie
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~dama [5.173.64.*]
    Gość jest konsekwentny no i płaci za te akcje - nie drukuje sobie na sprzedaż jak inni. Patrząc na to zachowanie, wyniki, dywidendę (której miało nie być przez pierwsze lata, a teraz zamienia się w jakby skup akcji własnych połączony z wypłatą dla pozostałych) można się śmiać, tylko czy na pewno?
    Różnych szarlatanów świat widział, ci którzy przetrwali (finansowo zwłaszcza) prowadzą dziś firmy kształtujące główny światowy indeks giełdowy i mało kto pamięta ich niepoważne początki.
  • Re: A Emil znów na zakupach. Kupił sobie 10k akcji po 10.50zł, a w.... Autor: ~Flex [77.111.247.*]
    ...portfelu 1000k akcji po 10 groszy:)
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: stachsgh [188.146.35.*]
    A który z nich to Emil??
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~One2 [89.64.73.*]
    uśrednia straty?
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Siergiej [83.10.29.*]
    Tego nie wie nikt, może uśrednia straty, może robi pr, ale to mu raczej nie wychodzi, gdyż kurs cały czas spada, a może skupuje żeby mieć więcej jakby było jakieś przejęcia sima, teori jest wiele ktora prawdziwa czas pokaże
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: wojtek86 [91.213.206.*]
    Nic nie musi skupować.
    W każdej chwili może sobie zrobić emisję z wyłączeniem prawa poboru po cenie dowolnej od nominalnej 10 groszy wzwyż - wg własnego widzimisię :)
    Czy tak zrobi - nie wiadomo. Statut mu na to pozwala.

Mówienie o tym, że On coś skupuje jest totalnie pozbawione sensu.
    Emil ma ponad 1 mln akcji - objętych zapewne po 10 groszy (nie sprawdzałem ale pewnie tak jest bo były to też akcje z przekształcenia spółki z o.o.).
    Nikt o IQ wyższym od 65 nie pomyśli, że jest jakiś sens zwiększyć posiadanie o 1 tysiąc skupując z rynku przy pakiecie 1 mln, a więc wydając 13 tysięcy złotych żeby zwiększyć stan posiadania o 1 promil (niecały).
    Kupowanie 1 tysiąca to może być tylko "PR" albo próba zrobienia jakiegoś argumentu na wypadek draki, żeby móc powiedzieć "wierzyłem w firmę"
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Siergiej [188.147.33.*]
    No ale widać że narazie woli kupować za to co on wydał na zakup w emisji kupiłby bardzo dużo akcji
    To prawda.
    Ale zastanówmy się głębiej za czyje pieniądze on to kupuje :)
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Piotr [89.8.153.*]
    Dokładnie tak, próbowałem wytłumaczyć tym ludziom, że Emil ma akcje objęte za gorsze i te zakupy śmiesznych pakietów nie mają praktycznie wpływu na jego (z braku lepszego słowa) stan majątkowy, ale do nich to nie dociera. Możliwe też, że kupuje tylko po to, by mięć argument przed sądem, że nie był to przekręt, bo "przecieś wierzyłem w spółkę i inwestowałem", ale to dosyć słaby argument. Wiem jedno, mamy do czynienia z SF, więc coś tu na pewno cuchnie.
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Mdm [188.147.99.*]
    Już się martwiłem ze odpuściłem? Bardzo ładnie idziesz i są efekty wielu sprzedało / czekam na jakiś super troll z twojej strony
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Piotr [46.15.148.*]
    Nie sugeruj mi i innym, że ludzie sprzedają przez moje posty, to nie przejdzie śmieszny człowieku. I jakim prawem nazywasz moje posty trollowaniem, skoro niemal za każdym razem wklejam linki do info, które korelują z moimi przypuszczeniami? Gratuluje też zmiany taktyki na odkopywanie starych wątków o "sukcesach" SF, dawno nie widziałem czegoś równie żałosnego, denerwujecie tym jedynie inwestorów, więc róbcie tak dalej.
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~siergiej [157.25.167.*]
    ale jakby Emil wiedział, że z firmy nic nie bedzie to by sprzedawał a nie kupował akcje, skoro ma je po 10gr za sztuke to i tak jest zarobiony na maksa, a on cały czas kupuje
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~One2 [5.184.250.*]
    Raczej zabieg wizerunkowy, kupuje za drobne w stosunku do posiadanych papierów, dlatego może sobie pozwolić na straty. Ale jak widać na nikim nie robi to wrażenia.
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~Mi [89.73.147.*]
    Same Trole spadkowe wyraziły swoje opinie wyrwać tanio akcje dobry znak jedziemy w górę koniec promocji
  • Re: A Emil znów na zakupach Autor: ~One2 [162.158.102.*]
    Po prostu nie wszyscy podzielają Twoj bezkrytyczny entuzjazm. Może dla odmiany napiszesz coś konkretnego, np. na jakim poziomie Twoim zdaniem SIM zakończy rok i dlaczego?
    Nie proś ~Mi o napisanie czegoś konkretnego. Wiele razy prosiłem i nigdy to nie miało żadnego skutku.
    Na forum prawdopodobnie nie ma od niego ani jednego merytorycznego wpisu.
    Same banały, obrażanie ludzi i myślenie życzeniowe i tak od ... 80 zł, 70 zł ...40, 20 ... do 11 zł :)
    zobaczymy za 2, 3 miesiące jak pojedziemy.
[x]
SIMFABRIC -1,91% 1,54 2026-05-26 15:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.