• Do Oli i Boba Autor: ~Misiek [31.61.177.*]
    Nie wiem co czeka Prefę, ale uważajcie na tego gościa 80.111.34.
    Widziałem na Eximit jak nagania na Prefę i już nie że 100 PLN za akcję, już każdy zarobi 13400% na każdej posiadanej akcji!!! I obawiam się że on na serio tak myśli... Sami z resztą oceńcie poziom takiej merytoryki.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Do Oli i Boba Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    Dzięki Miśku za ostrzeżenie...
    No faktycznie, błąd !!! Mi wychodzi 14 500%
    Może Bob rozstrzygnie, kto ma rację, najlepiej się zna!
  • Re: Do Oli i Boba Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Po prostu zaraz pęknę ze śmiechu. Inkwizycja zebrała się.

A merytorycznie Misiek nagania na śmieci takie jak Quart. Widocznie ten śmieć ma zerową C/WK.

Misiek nie ma nawet jednej akcji Prefa bo go na nią nie stać. To taki teoretyk gieldy.

Ale życzę mu powodzenia. Tylko dlaczego paleta się na Prefa. Nawet akcje po 1 zł mu nie pasują.
  • Re: Do Oli i Boba Autor: ~Misiek [31.61.177.*]
    Zaczyna wychodzić z Ciebie rynsztokowy background, więc nie zejdę do poziomu gdzie z pewnością masz większe doświadczenie...
    Pozdrawiam
    Misiek
    Zobacz Miśku, PLG na widełkach !!! :)
    Tak, widzę. Pierwsza jaskółka, ale zobaczymy czy nie zasypią... Obecny poziom kursu jest nienormalny, więc jest szansa.
    Co cieszy, wydaje się że zamiera handel poniżej 3,50 na Tamexie.
    I też widzę, że ta Wasza Prefa nie odpuszcza. Tutaj uważaj, dla mnie to trochę dziwnie wygląda, ale o tym przecież już wiesz... :)
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Do Oli i Boba Autor: ~Bob_budowniczy [77.255.200.*]
    Prefa to jedna z nielicznych spółek która faktycznie robi wiecej niż przeciętny akcjonariusz wie, Miśku przestudiuj wszystkie komunikaty od rozchodzących sie jak świeże bułeczki obligacji na kupno nowych (dużych) działek w super lokalizacjach, poprzez realizacje dotychczasowych inwestycji i monetyzację już zakończonych, pieniądz w tej firmie śmiga z inwestycji na inwestycje, ponad to a to bardzo ważne mają fabrykę prefabrykatów dzięki czemu skracają czas inwestycji i pieniądze mogą po prostu szybciej pracować. Nie wiem jaki będzie kurs po nowej emisji, ale wiem że mikroskopijna ilość akcji czyli troche ponad 20 tys jest w mocnych rękach i rachej spodziewałbym się że ci co kupią akcje z wspomnianej emisji nie będą jej walić w rynek, poczekają zapewne na dużą emisje dla wszystkich celem której będzie parkiet główny. Ja osobiście już przestałem wyliczać ich kapitalizacje na podstawie ich inwestycji bo to wychodzą astronomiczne wielkości, dobieram i czekam.... a gościa o którym wspominasz znam z kilku spółek, ale sam czytam i liczę bo to moje a nie jego pieniądze....
    Bob,
    Ja to widzę i rozumiem, ale jednak bardziej do mnie przemawia obecne oderwanie kursu od realnej wyceny. Dla mnie to na dziś takie subprimy amerykańskie, które pewnie pamiętasz... Jedno tąpnięcie i co... oczywiście może też wszystko ok.
    Ale teraz jeszcze ta emisja. Nie zastanawia Cię, że skoro jest tak super, to czemu robią emisję z PP, skoro mogliby to zrobić z wyłączeniem PP.
    Może tak kochają obecnych akcjonariuszy, ale może nie.
    Jak zawsze zobaczymy, ale tu wzmożona ostrożność zalecana.
    Pozdrawiam
    Misiek
    Dziękuję Miśku :)
    Wszędzie zielono, miły dzień :)
  • Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Nie musisz Bobie dziekowac. Nagrode juz odebralem w swoich zyskach, a ze i ty zarobiles, to tym bardziej ciesze sie.

Ty w odroznieniu od wielu spekulantow czy ynwestorow od C/WK naprawde inwestujesz i to w spolki fundamentalne i innowacyjne.
  • Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Bob_budowniczy [77.255.200.*]
    aż sie zaczerwieniłem...
  • Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    Szkoda, że nie mogę tego zobaczyć :)
  • Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Misiek [31.61.243.*]
    Ola,
    Chyba PLG wreszcie na poważnie odpaliło.
    Skubnęłaś coś?
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Ola [198.41.242.*]
    Dzień dobry Miśku :)
    WOW rzeczywiście, ale PLG odpaliło , 43% !!!
    Tak mam akcje, kupiłampo 25 gr, jak kiedyś mi o tym PLG pisałeś. Dziękuję !!! :)
    A co Miśku sądzisz o energetyce ? Np. Enea ?

• Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Misiek [31.61.243.*]
    PLG ma jeszcze moc ale te widełki coraz ciaśniej ustawiane...
    Enea oprócz ilości akcji prezentuje się pięknie, ale to sektor regulowany, więc dla mnie to ta sama branża co STS... Po prostu hazard...
    No i kiedy znowu Tamex zaatakuje. Wiele wskazywało że już w tym tygodniu.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Bob zapomnial wspomniec ze dzieki mnie zarobil mnostwo kasy. Autor: ~Ola [172.68.54.*]
    Hazard nie jest taki zły, tylko najlepiej zawsze stawiać na siebie :)
    U mnie Tamexik zakopany, ta spółka to samo złoto!
    Thx Miśku! :)

[x]
PREFAGRP -7,65% 31,40 2023-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.