• Zlecenia kupna Autor: ~Drago [5.173.66.*]
    Ładnie dzisiaj ktoś sobie ustawił 50k, 20k teraz 25k ..... Sam jestem zaskoczony że przy tym poziomie dalej ludzie oddają ....to pozytywna rzecz, pewnie za chwilę wejdzie jakieś inf:)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Zakar [37.47.69.*]
    Z tych 25k po 3,80 zostalo 24k ale juz nie chcą sprzedawać ciekawe ... :)
    Pomimo tego że wczoraj juz troszkę zaczeli. Dzisiaj sprzedanie 22 sztuk akcji po 3,86 tez jest interesujące btle tylko pokazać że kurs jest ujemny -0,77 jest przeciez lepsze niz + :)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Ponton [82.146.236.*]
    Cel 3 zl, niestety, miejsca brak, kontraktów z pkp brak, to i trend spadkowy ma się dobrze
    Widzimy się na 3 zł pozdrawiam zarobionych
    Ponton to sprzedaj szybko odkupisz po 3 zł jest jeszcze na kupnie 28k po 3,80 zł ktoś się ucieszy dzisiaj tak jak wczoraj gdy dostali 70k akcji po 3,87-3,89 zł. Sprzedaj i juz nam tu nie marudź :)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Ponton [82.146.236.*]
    Dobrze prawisz.
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Żeby sprzedać to trzeba posiadać
    Slawek no sam widzisz że sie Ponton męczy i męczy niech sprzeda i nie bedzie miał problemów :)
    Fakt może nic nie mieć tylko marudzić ..
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~KR [195.210.60.*]
    No i proszę zakupy trwają nadal wszystko wyczyszczone aż po 3,93 zł jednym zleceniem zabrano prawie 15k akcji w górę :))
    Bardzo ładnie .... :))
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Drago [91.237.85.*]
    Widziałem już na naszym Pozbud się to kilka razy i zawsze potem było jakieś info
    Hmmmm kto to kupuje.
    Czytając to forum, to jest tu kilku którzy w co drugim poście podkreślają, że są tu od 1,8 zł , nie wiem po jakiego wała to robią, ale robią, chyba po to , żeby wkur..... tych co chcą kupić, no ale tak jest. W każdym razie oni już nie kupują, bo mają. Kilku innych tu piszących też już posiada, wielu nowych (prawie wogóle) się tu nie pojawia. Tak więc drobnica teraz nie dobiera. Czy sprzedaje ... ? Tak , potwierdza to niejaki ponton i paru innych nieco wcześniej.
    Konkluzja. Jest korekta i to spora. Drobnica na korekcie oddaje, ale akcje są odbierane i to rzekłbym hurtowo.Tak jak wczoraj i dziś.
    Korekta z pewnością się niedługo skończy, sądzę, że po jakimś petardowym info, wtedy papier zacznie rosnąć ...... a drobnica która oddaje po ok. 4 zł i niżej będzie patrzyła na kurs aż ten przebije ATH , aż dojdą nowe newsy i ...... wtedy zacznie kupować. No bo w sumie po co po 3,8 zł, jak będzie można po 7-8 zł.
    Stare zasady na giełdzie są zawsze najbardziej skuteczne. Akcje przechodzą właśnie od niecierpliwych do cierpliwych.
    Dnia 2021-12-21 o godz. 17:18 ~Slawek napisał(a):
    > Hmmmm kto to kupuje.
    > Czytając to forum, to jest tu kilku którzy w co drugim poście podkreślają, że są tu od 1,8 zł , nie wiem po jakiego wała to robią, ale robią, chyba po to , żeby wkur..... tych co chcą kupić, no ale tak jest. W każdym razie oni już nie kupują, bo mają. Kilku innych tu piszących też już posiada, wielu nowych (prawie wogóle) się tu nie pojawia. Tak więc drobnica teraz nie dobiera. Czy sprzedaje ... ? Tak , potwierdza to niejaki ponton i paru innych nieco wcześniej.
    > Konkluzja. Jest korekta i to spora. Drobnica na korekcie oddaje, ale akcje są odbierane i to rzekłbym hurtowo.Tak jak wczoraj i dziś.
    > Korekta z pewnością się niedługo skończy, sądzę, że po jakimś petardowym info, wtedy papier zacznie rosnąć ...... a drobnica która oddaje po ok. 4 zł i niżej będzie patrzyła na kurs aż ten przebije ATH , aż dojdą nowe newsy i ...... wtedy zacznie kupować. No bo w sumie po co po 3,8 zł, jak będzie można po 7-8 zł.
    > Stare zasady na giełdzie są zawsze najbardziej skuteczne. Akcje przechodzą właśnie od niecierpliwych do cierpliwych.

Sławku ja to robię najczęściej jak pisze do Pontona bo on strasznie niecierpliwy człowiek jest ... i wtedy mu pisze ze jestem od ponad roku i od ceny o której wiemy :)) Na małych spółkach trzeba uzbroić się w Cierpliwość za to przy dobrym rozwoju takiej firmy zyski będą ponad przeciętną ... moim skromnym zdaniem.
    Pisząc na okrągło ty o inni od jakiego poziomu są dajesz nowym do zrozumienia, że wychodząc z akcji przed nimi jesteś lepiej zarobiony. A nikt nowy nie chce być w roli..... ostatni gasi światło.

Nowi - drobni najchętniej by chcieli być w świadomości. Jest kurs ok. 4 zł. Raubo i fojt brali garściami po nawet 4.5 zł innych co mieli taniej nie ma.... więc jak wezmę teraz po 4-5 zł to tak jakbym brał w promo.
    Tak powinno być a nie cały czas bo ja mam po 1.8.

Muisisz ty i zakar być swierzonkami na giełdzie, że tak się jaracie. Po co?

Ja miałem od 2-3 zł Mennicę skarbowa od chyba 2015 r i sprzedałem po 150-180 zł. Możesz to sprawdzić na forum mennicy, ale nie pisałem tego w co drugim wątku.
    Chodziło mi tylko o to by pokazać że wystarczy być cierpliwym.... bo takie akcje jak Pozbud będą jeszcze długo rosnąć...
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Adi [5.173.248.*]
    Kogo oszukujesz? Przecież odrzucili im
    Adi a co wiesz o Pozbudzie ?
    Czyli nie pod decyzję odwołania były te zakupy....:) myślałem że to może to bo kurs wtedy mocno poleciał w dół...
    Pod cos innego ale tam jest tyle potencjalnych informacji na ktore czekamy że trudno zgadnąć pod którą.
    A swoja drogą to teraz PKP Intercity znów oglosi przetarg na te 90 wagonów... no i znamy już cenę jaką chcieli zaplacic jakis czas temu wiec ... :)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Qbq [83.25.105.*]
    Jedni kupują, inni sprzedają.
    Szukanie teorii ze cos się dzieje lub będzie dziać ….?
    Takie troche na sile teraz.
    Póki co nic się nie dzieje … a zapowiadaliście już od początku grudnia wiele :)
    Moim zdaniem do końca roku już się nic nie wydarzy.
    Życzmy sobie pomyślności na 2022 :)
    Jasne że jedni kupują to inni sprzedają, tutaj bardziej chodzi o jednostkowe zlecenia zakupu takie jak 50k, 30 czy 20k , koniec roku już faktycznie blisko:)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Ponton [37.248.215.*]
    Które są realizowane na coraz niższych poziomach
    Ponton sprzedaj że już i daj sobie spokój z tym Pozudem nie odpowiada Ci ta spółka nie męcz się tyle.
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    ale tak jest i nie ma sie co oszukiwac
    i nie widziałeś co się stało z pół godziny temu ? Trzeba CI to jasno wyłożyć ?
    Dnia 2021-12-23 o godz. 14:53 ~KR napisał(a):
    > i nie widziałeś co się stało z pół godziny temu ? Trzeba CI to jasno wyłożyć ?

co takiego istotnego sie zdarzylo ?

Ktoś usiłował zamknąć te 3 zlecenia po 3,80 na kupnie 11k i uciułał 10k i sprzedał i co ???
    Zaraz pojawiło się z powrotem 11k na kupnie w tej samej cenie ... ktoś sobie ładne zakupy robi ... a dopóki nie musi płacić więcej to się tylko cieszy :))
    123k akcji po 3,74 no no .... nieźle
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~sss [78.88.25.*]
    Dnia 2021-12-27 o godz. 16:26 ~KR napisał(a):
    > 123k akcji po 3,74 no no .... nieźle

To znaczy, że będzie spadać
    niestety tak
    kierunek 3 zł , jeszcze niech sławek wykresik wstawi, jak nie uciekł:)
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Zakar [37.47.72.*]
    To sprzedawajcie ... są ludzie ktorzy chetnie kupią :)
    od 5 kupuja i kupuja i leci
    Bo ludzie są strachliwi z natury wystarczylo ze Pozbud nie wygral jednego kontraktu z PKP i myślą ze w firmie źle sie dzieje. Za jakis czas sie zdziwią jak PKP znowu oglosi ten sam kontrakt i Pozbud znowu w nim wystartuje.
    Ależ ten ponton to męcząca buła. Masakra.
    I jak to juz tradycyjnie bywa na Pozbudzie po zakupach kilki tys. w górę tradycyjnie jedna akcja sprzedana w dół ... żeby nie było ...
    i tak jedna akcją w dół zrobili zjad 35% od szczytu:)
    Oczywiscie że nie ale teraz tak wlasnie ktos zrobil jak juz nieraz zresztą po zakupie 3,5k w górę jedna akcja w dól zaraz i jak widać to świetnie działa :)
    na kupnie pustki:)
    Tak wszystkie zlecenia kupna uciekły aż do 3,60 teraz bedzie mozna jedną akcją znowu zrobić niższy kurs o kilka %
    Zakar naprawde nic nie sprzedałes jak bylo powzyej 5 zł , niewierze, a teraz jak pisalem 3 zł, i na nic ze panowie brali
    ale jak na razie pkp brak, miejsca na fabryke brak, zadnych kluczowych informacji to trend sie ladnie rozwija i leci
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Boh [91.123.164.*]
    Znowu naganiacze w akcji. Miało już nie spaść poniżej 4 zł. Znowu Zakar nagania.
    Kiedyś ktoś tu pisał, że zarząd nieuczciwy. I tutaj pełna prawda. Ich znajomi opchneli akcje po 5 zl a teraz mamy 3.58
    Ponton juz dawno Ci pisalem sprzedawaj jak nie wierzysz w spolkę ja trzymam juz ponad rok po to by zobaczyć jak bedzie dzialać za rok juz teraz zarabia 0,67 zł na akcję dkaczego niby mam sprzedawać tak dobra firmę przeciez wszyscy wiemy że bedzie zarabiać dużo duzo wiecej. Ale Ponton ty się tu meczysz niepotrzebnie nie wierzysz w rozwój firmy to sprzedaj.
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Dnia 2021-12-28 o godz. 11:06 ~Boh napisał(a):
    > Znowu naganiacze w akcji. Miało już nie spaść poniżej 4 zł. Znowu Zakar nagania.
    > > Kiedyś ktoś tu pisał, że zarząd nieuczciwy. I tutaj pełna prawda. Ich znajomi opchneli akcje po 5 zl a teraz mamy 3.58

Z tymi naganiaczami to nie wiem....chyba na spadek:) Znajomi Zarządu opchnęli akcje za 5 zł piszesz....hm to zgłoś to do KNF.....Jak masz akcje Pozbudu odpowiedz sobie po co je kupowałeś??? Nie wiem plany spółki Ci się podobały, rozwój poszczególnych segmentów? Możliwości wzrostu firmy? Jak juz sobie odpowiesz na to pytanie to zadaj sobie kolejne, co się zmieniło od momentu kiedy kupiłeś akcje? Tylko kurs.....bo jeżeli tak to może poczekaj cierpliwie, lub nie wiem sprzedaj jak wiesz że będzie dalej spadać odkupisz sobie później, ale nie pisz niesprawdzonych informacji.....Jeżeli będą osoby gotowe sprzedawać po 3,5 to spadnie na 3,5 jeżeli niżej to niżej, ważne jednak by społka zdrowo rosła, giełda w końcu to doceni, masz reko na 5,24 a mimo tego kurs juz puka w 3,5 nie ma reguły, dlatego dobrze wiedzieć po co się jest na danej spółce. Wiesz mi każdemu posiadaczowi akcji nie jest wesoło jak kurs leci, z 2 strony trudno się na razie o coś przyczepiać do zarządu, ( to co mi się nie podobało to kwestia przetargu i sposób informowania- mogli to lepiej zrobić) ale ogólnie firma rośnie, także życzmy sobie w nowym roku aby to była doskonała inwestycja:)
    Drago oni teraz sprzedają jak 3,57÷0,67=5,32 C/Z = 5,32 no cóż firma sie rozwija stawia na nowe branże a oni sprzedają ... ale skoro się meczą z akcjami to lepiej niech sprzedadzą i kupią sobie inną firmę taką ktorej rozwój bedzie im odpowiadać.
    Doh w którym miejscu napisalem by kupowac akcje ?? wrecz przeciwnie usilnie namawiam tych ktorym te akcje nie pasują by sprzedawali po co maja się meczyć z firmą z ktorej nie sa zadowoleni. Ja akcje kupilem dawno i mam zamiar trzymać długo bo podoba mi sie rozwój firmy ale niezadowoleni niech sprzedają.
    my to mały pikus ktos wiekszy wychodzi i widzi ze w spolce na razie nie idzie tak jak powinno
    niech wychodzi jak mu nie pasuje jego pieniadze jego strategia. Ja tam wolę te akcje mieć niz potem patrzeć jak pociąg odjeżdża.
  • Re: Zlecenia kupna Autor: ~Fan [194.0.251.*]
    Jak to ludzie potrafią się zmienić :-)

Ponton jeszcze w pierwszym tygodniu grudnia nazywał spółkę perłą. Teraz już sączy truciznę w każdym wątku. Oczywiście, warto wymieniać poglądy i być obiektywnym, jednak tu ewidentnie widać, że ktoś chce dokupić (albo odkupić) taniej.

Ponton, możesz oczywiście pisać, co chcesz, ale to po prostu śmiesznie wygląda.
    Qbq oficjalna C/Z za 4-ry ostatnie kwartały C/WK nawet nie chce podawac bo wszyscy wiemy że jest smiesznie niska teraz to chyba poniżej C/WK = 0,65
    Qbq przeciez dobrze policzylem zysk za 4-ry kwartały to: 30335000÷44836769=0,676 czyli 0,67 zł na akcję
[x]
COMPREMUM 2,61% 0,94 2025-09-29 16:48:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.