• TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Egzekutor [5.173.158.*]
    Poniższa analiza techniczna nie jest żadna rekomendacja do zakupu lub sprzedaży i została tylko i wyłącznie jako przedstawienie obecnej sytuacji wyceny waloru firmy TAMEX na rynku NC. Pamiętajcie za każdy inwestuje sam i podejmuje decyzje inwestycyjne świadomie ....................

1, Pamiętajcie aby inwestować w firmy z dodatnimi bilansowymi finansowymi oraz w firmy rzetelne i sprawdzone na rynku ...... dla mnie TAMEX jest właśnie taka firmą. Rozmawiałem już z przedstawicielami firmy oraz sprawdziłem co i jak robią (sprawdziłem kilka inwestycji wykonanych przez ta firmą oraz pojechałem na place budowy inwestycji przez nich wykonywanych i ja osobiście postanowiłem zainwestować tu swoje oszczędności)
    2. Ponieważ jest mały ff należy pamiętać że mogą się tu wydarzyć cuda ......... na kursie w obie strony.! Pamiętajcie o tym proszę jak inwestujecie
    3. Ok a teraz wykres w inter D1

https://i.imgur.com/aIxO2oU.png

Sytuacja tu wygląda niezwykle ciekawie:

Po zeszłorocznym ruchu w górę który zakończył się w kwiecień - czerwiec 2021 powstaniem RGR kończącą fale wzrostu nastąpiła powstanie krótkoterminowego trendu spadkowego który wychłodził wskaźniki techniczne i sprowadził je do poziomu poniżej 0 (AWESOME, MACD), zaś samo RSI do 30 pkt gdzie wskaźnik ten pokazał oznaki wysprzedaży.
    Kurs bardzo ostro walczył z oporem w strefie 1,16 zł do 1,40 zł i dwukrotnie wykonał o zbliżenie do poziomu 1,16 zł i nawet raz uderzył w pkt 1,14 zł. ( piękne wykonanie podwójnego dnia). Kurs w okresie od Października 2021 do końca listopada 2021 utrzymywał się w tym kanale tworząc (tzn klepanie dna) lub jak ktoś inny woli krótka konsolidację wskazującą na brak siły Niedźwiedzi zaś obroty niemal zamierały........
    Rynek widząc iż brak jest już miejsca do dalszych spadków postawił zmienić kierunek i BARDZO MOCNYM uderzeniem wolumenu wybić górne ograniczenie krótkoterminowego kanału spadkowego oraz nie dopuścić UWAGA do przerwania ograniczenia w postali dolnej linii TRENDU wzrostowego zapoczątkowanego rok temu. !!! Piękny sygnał kupna oraz potwierdzenie dla długoterminowego trendu wzrostowego .

Po wybiciu i sygnale na wskaźniku AWESOME oraz MACD mamy piękna sytuację popatrzcie wyżej gdzie znajduje się górne ograniczenie tego kanału i jak szybko on będzie się zmieniał. Zaznaczyłem to na 3 etykietkach i umieściłem również na nich daty które ułatwia mam odczyt tego ograniczenia

Ale prawdziwy działem tkwi w szczgółach przechodzimy teraz na wykres w interw. W1 a tam formacja trzech białych zołnierzy !!!! (wykres niżej )

https://i.imgur.com/YAJPdXv.png

poniżej jeszcze opis tej formacji:

Trzech białych żołnierzy co oznacza i jak wyglada

https://www.edukacjagieldowa.pl/wp-content/uploads/2016/03/Trzech-bia%C5%82ych-%C5%BCo%C5%82nierzy.png
    Formacja trzech białych żołnierzy przedstawia serię wysokich białych świec, które stopniowo zamykają się na coraz wyższych poziomach. Najkorzystniej jest, gdy kursy otwarcia kolejnych świec znajdują się na poziomie środka korpusu świecy z dnia poprzedniego. Taki schodkowy układ świec ma jednoznaczną wzrostową wymowę i wskazuje, że trend spadkowy zdecydowanie się zakończył.

Ale prawdziwe cuda widzimy dopiero jak spojrzymy na wskaźniki AWESOME i MACD oraz SMA 50 w inter W1 same sygnały kupna nic więcej nie dodam .

https://i.imgur.com/1oxYL2o.png

Dzięki spadku ceny od czerwca 2021 do listopada 2021 nowi gracze się włączyli i pora teraz dopiero na prawdziwe wzrosty !!

Ja osobiście chciałbym aby spółka nie podawał dużo ESPI tylko działa i właśnie taką spółką jest firma TAMEX. A pod c tu grać ....................... a może pod to oto jeden z ciekawszych artykułów

Polski Ład: Każda gmina i powiat będą miały obiekty sportowe na wyższym poziomie? - GazetaPrawna.pl

co prawda z 22.07.2021 ale cały czas mocno w grze!!!

Pozdrawiam i witam na pokładzie Egzekutor przemyślenia i wykresy własne .

Powyższa analiza techniczna nie jest żadna rekomendacja do zakupu lub sprzedaży i została tylko i wyłącznie jako przedstawienie obecnej sytuacji wyceny waloru firmy TAMEX na rynku NC.

• Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: tamex [83.25.250.*]
    Warto było czekać na analizę:)
    Świetna robota.
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Bob_budowniczy [5.173.17.*]
    brawo Ty..., białe świece genialne...
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Kankosoor [194.28.13.*]
    Egzi nazbieral akcje w okolicach1.2 1.4

Wybija i wam wsadzi akcyjki do ryja

Zasypcie go akcjami kupicie nizej

Ubierze was tak samo jak na coal energy

Grajcie znim ale sypcie mu do ryjaaa
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Tos [94.254.232.*]
    Znowu ten bankierowy troll się pojawił... Nie wiem dlaczego moderatorzy dają możliwość wypowiedzi takim osobom. Egz na Coal Energy ostatnią analizę zostawił przy kursie 3 zł we wrześniu. Kurs wybił powyżej 7 zł. Ale jeżeli zostałeś na haku to miej pretensje tylko do siebie. Dalej nie komentuję.
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Egzekutor [5.173.152.*]
    Tos masz rację a o coalu zacząłem pisać od 11 gr czyli mieli możliwość zarobić tylko 7000 %
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.28.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    No,no,no...Jestem pod wrażeniem Egzekutorze ...dziękuję:)
    Widzę, że mój pomysł, żeby wystawić swój pakiecik po 12 nie był wzięty z kosmosu..., tym bardziej ,że przy 12 będzie zaledwie 140 mln kapitalizaci, co w sumie jak na taką spółkę jest bardzo mało..., więc nie wiem czy nie podniosę swojego targetu :)
    Bo oprócz pięknego AT mamy tutaj przecież znakomite fundamenty. Wszystko się zgadza jak w zegarku.
    Na forum niestety niektórzy zaczynają już robic bagno ...., czyżby w poniedziałek miała się zacząć walka o akcje ?:)

Ola ja uwielbiam TROLE pora ta spoleczke rozruszać:) NAJWIEKSZY problem było by jak by ludzie nie wiedzieli o spółce.. a ja spółkę prześwietliłem przez ostatnie 4 miesiące wraz z przyjacielem ...
    I dlatego tu zainwestowałem.... a w środę rozmawiałem telefonicznie z osobą zajmują się kontaktami z inwestorami .... :)
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Mikcyk [194.28.13.*]
    Cieszy mnie to niezmiernie
    To czas na realizacje
    Od poniedzialku

Viekawe czy odbierzesz nasz pakiecik:*
    Pamiętaj że to moja pierwsza analiza na Tamex jak na coalenergy przy 11 groszach . Gra się zaczyna a Polski Ład będzie w 2022 roku
    Dnia 2021-12-18 o godz. 15:01 ~Egzekutor napisał(a):
    > Ola ja uwielbiam TROLE pora ta spoleczke rozruszać:) NAJWIEKSZY problem było by jak by ludzie nie wiedzieli o spółce.. a ja spółkę prześwietliłem przez ostatnie 4 miesiące wraz z przyjacielem ...
    > > I dlatego tu zainwestowałem.... a w środę rozmawiałem telefonicznie z osobą zajmują się kontaktami z inwestorami .... :)

Czyli masz informacje z pierwszej ręki. Super.
    Ja z trollami wolę nie mieć do czynienia :(
    Dlatego znikam, ale tylko z forum, bo akcje naturalnie bedę trzymała...
    Fajnie, że jesteś z nami
    Pozdrawiam :)
    OLA , Misiek , Tos grę pora zacząć........ idę po akcje Pana TAMEXU
    # Jedziemy :)
    Realizacje zyskow trzrba rozpoczac
    Do poniedzialku
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Misiek [31.61.254.*]
    Mam wrażenie, że jakbyśmy podliczyli akcje forumowiczów to wśród piszących musiałby być jeden z właścicieli... :)
    Nie wiedziałem też, że jeden forumowicz jest sygnalizatorem realizacji zysków na danej spółce...
    Ale tak jak zawsze pisałem, każdy inwestuje swoje pieniądze i jedynie na swoją odpowiedzialność podejmuje w danym momencie decyzję...
    Pozdrawiam
    Misiek
    To sie przygladaj
    Od 9.00
    Już kupiłem popcorn i czekam.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Egzekutor [5.173.29.*]
    Ja też stanę w odpowiednim miejscu i będę patrzył.... tym bardziej że inter w1 I wskaźniki tam zapowiadają dynamiczna fale wzrostową. Poczytaj kolego o falach Eliotach i wskaźnikach AT bardzo dobry artykuł jest tutaj .... przeczytaj go 3 razy i patrz a to jest najważniejszy jego cytat :
    Krok pierwszy
    Znajduję impuls w postaci pieciofalowego ruchu w dowolnym kierunku. Pomijam celowo prawidłowe oznaczenie fal niższego rzędu. Jest to tylko przykład mechanizmu decyzyjnego. Szczerze mówiąc nie trzeba się za bardzo przejmować tym co jest wewnątrz struktury, tym niech zajmują się analitycy.

A tu cały artykuł
    https://comparic.pl/wykorzystanie-fall-elliotta-w-praktyce/

Miłego czytania patrzcie na wskaźnik AWESOME !
    Egzekutorze,
    Nie przeceniam analizy technicznej na spółkach z niskim FF, ale wiadomo, że lepiej gdy technika wspiera oczekiwania...
    Podoba mi się pierwszy wykres, chociaż kanał wzrostowy bardzo szeroki... Siła ruchu wzrostowego zapowiada się duża i takie pytanie kiedy z Twoich analiz wychodzi Ci zbliżenie się do (a w mojej ocenie możliwe jest nawet przebicie) linii ograniczenia kanału wzrostowego?
    Pozdrawiam
    Misiek
    Jedyna formacja która przebija górne ograniczenie kanału wzrostowego to spodek ..... czy go zagramy nie wiem wszystko zależy od firmy TAMEX ....... NIECH TERAZ DADZA MI POLE .... niech nievsypia ESPI i robią dobrze roboty a ja się reszta zajmę..... MISIEK I OLA możecie mi teraz nie ufać ale na AT TO JA SIE ZNAM :) a AF jest tutaj fundamentem

DROGI TAMEXIE graj z trendem , drogie fundusze 2 .... to nue to miejsce
    Jak zaczynałem Tamex był na 1570 pozycji w ciągu 2 tygodni przesunął się o 1141 pozycji na pozycjr około 500 TICKER RANKIG zresztą sami sprawdźcie

https://stooq.pl/q/?s=tos
    Na koniec dodam dla mało zorientowanych profil spółki

OPIS SPÓŁKI
    Spółka projektuje, buduje i wyposaża wszystkie rodzaje obiektów sportowych. Specjalnością jest budowa boisk piłkarskich, stadionów, kortów tenisowych, bieżni, boisk wielofunkcyjnych, boisk do hokeja na trawie, hal oraz innej infrastruktury sportowej. Firma oferuje także nawierzchnie wykonane z traw syntetycznych, kauczukowe, poliuretanowe oraz akrylowe.

A tu wypowiedz Pana Premiera stara z 22 lipca 2021. Ja sobie już poukładałem. POLSKI LAD PORA ZACZAC GRE
    https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/559679-obiekty-sportowe-w-kazdej-gminie-to-czesc-polskiego-ladu

skoro Budieks im ufa ... to ja też:)
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Michailo [194.28.13.*]
    Dzieki
    Za reklame spoleczki
    W poniedzialek wypychamy to co pozbierane na 1.2

To juz czas gdy robi sie o spolce glosno
    Egzekutor,
    To nie kwestia zaufania. Ja tylko szczerze napisałem co mi się nie podobało, ale na pewno nie chciałbym grać tu jakiejś ostoi moralności...
    Twoja wizja spółki jest dla mnie jak najbardziej ok, zgadzam się praktycznie że wszystkim, a o tym kiedy sprzedać, niech każdy decyduje sam, a nie potem pisze o jakichś ubraniach czy innych równie ambitnych określeniach...
    Czekam na dalsze Twoje opinie i obserwacje.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Egzekutor [5.173.11.*]
    A moja analiza powoli się dopełnia wyjście z kanału w pełni potwierdzone , brak podaży!!!! Teraz klepanie poziomu i następne piętro w stronę góry kanału. Miłego dnia akcionariusze
  • Re: TAMEX analiza techniczna ..... Autor: ~Egzekutor [5.173.11.*]
    Pamiętajcie co nagle to po diable ... trudno jest tu zebrac parę tysięcy sztuk akcji .....MISIEK miałeś rację mocny akcjonariat
[x]
TAMEX -5,17% 2,20 2025-11-12 11:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.