Zawsze mnie ciekawi po co ujadają?
Wiadomo po co :-)
Te nasze bezinteresownie istoty.
Najlepsze są przepowiednie które sami sobie realizują.
Napiszą, będzie 0,62 i za dwa dni robi zrzut.
Robią się wiarygoni, ci nasi kochani wieszcze :-)
Zawsze, myślałam, że forum jest od wymiany poglądów na temat spółki czy kursu. A aby dyskusja miała sens to powinny być głosy za i przeciw. Ale widzę, że tu sami czciciele, aż się dziwię że komentujecie poziom kursu - przecież nie jest wam do niczego potrzebny i tak za jakiś czas będziecie bogaci.
To po co tu jesteś?
Jak była lepsza wycena spółki to siedzieliście cicho.
No a jak już pogłębiaja się spadki to chcecie ostatnich wyleszczyc?
Zreszta przyszłość zweryfikuje.
Generalnie celem forum ma bankierze jest nagonka.
W jedną bądź w drugą stronę.
Mało rzeczowych wpisów.
Ci co rozsądnie patrzą,milcza.
Szkoda im czasu na przepychanki.
Pisuję tu od czasu do czasu i trochę akcji mam. Ale do pozycji mam stosunek sceptyczny. Swego czasu pamiętam gościa o nicku but-manitou, który strasznie zachwalał akcje gdy spadały poniżej 1 zł. On zniknął, ale jego kontynuatorzy są dalej.
z tym bogactwem to zależy od ilości akcji bah, a że będzie zysk dla tych co kupili nawet po 70gr. to wskazał bym do raportu o wynikach za ten rok, zysk będzie już choćby z tytułu sprzedaży odroczonej sprzedaży działki dla marvipol.
Ja zawsze wychodzę z założenia, że aby mówić, że na spółce ma być dobrze, to powinno to być widoczne na wykresie. A gdy wykres wygląda, jak by spół miała za chwilę upaść, to powinno zachować się choć trochę wątpliwości.
Wątpliwości zawsze są, szczególnie przy takiej polityce informacyjnej spółki. Bo w tej kwestii to akurat pełna zgoda. Ale głowa do góry :) Tym upadkiem to straszą nas już od nie pamiętam jak dawna... I zapewne nie dzieje się tak bez powodu ;)
trudno zachować optymizm widzac co dziennie niższe ceny baha , a juz wszczególności powtarzajace sie transakcjie 800,,,900 akcji na sprzedaż . Niewielu rozsądnie podchodzacych do giełdy weszło wierzyło by w spektakularne wybicie , albo choćby normalizacje .NIe zdziwił bym sie gdyby firma miała w planach jakieś mało popularne dla akcjonariuszy posuniecie, ...oby sie mylił bo tez czekam na wyjście z jak najmniejszą stratą
Z ciekawości zerknęłam co się pisało na forum w zeszłym roku o tej porze. I co widzę? Ano nic odkrywczego. Właściwie można by tamte wpisy wrzucać ponownie na forum z dzisiejszą datą, i nikt by nawet nie zauważył. A co będzie za kolejny rok? Oczywiście obecne poziomy są wykluczone. Będzie 1,3 5 albo i więcej złoty za akcję. Tylko dlaczego? Co takiego ma się w 2023 roku wydarzyć a nie wydarzyło w 2022?
Paulinka serio nie wiesz? Czy tylko udajesz? Dla mnie sprawa jest bardzo prosta 2023 będzie kluczowy dla kursu a w zasadzie do wakacji musi się wyklarować. W innym wypadku będzie już wszystko jasne że to był pic fotomontaż a spółka zmierza po równi do piachu. Ale nie sądzę:) więc najbliższe 6msc uwazam będzie ciekawe.
Spółka z dominującym akcjonariuszem, (jakich wiele na parkiecie) który ma gdzieś kurs, politykę informacyjną ( raportuje tylko to co musi). Co miał wyciągnąć dla siebie przy okazji pobytu na Giełdzie już wyciągnął i teraz nie widzi ani sensu ani powodu do bycia spółką publiczną. Ale z drugiej strony po co ma ponosić jakieś koszty zdjęcia spółki. Dla niego taniej jest tak jak jest.
Ok ale ten akcjonariusz ma jeszcze dwie spore spółki na GPW.
Raczej nie zwija biznesu.
Dodatkowo firma ma spory majątek w nieruchomościach.
Cały czas coś robią.
Myślę że to tylko kwestia czasu.
Faktycznie myślałem że spray trochę szybciej się potoczą.
No ale ja czekam.
Tutaj opcji jest wiele.
Na przykład to że koleś nie odchodzi na emeryturę na razie i bardzo aktywnie działa w innych branżach. Gdyby nawet chciał pozbyć się BAH i zapomnieć o biznesie samochodowym to raczej inaczej to się załatwia. Na pewno nic nie zostawia się przypadkowi. Duży gdyby chciał wyskoczyć z interesu z zyskiem to zatrudnia spółdzielnię która za parę procent zysku robi przez kilka miesięcy mielenie akcjami po kilka baniek dziennie. To nie taki człowiek. Poczytaj jakie ma powiązania i z kim do knajpy chodzi :-) Drugi powód to chciwość. Bogaci ludzie chcą coraz więcej, przy tym nie lubią się dzielić z małymi. Dlatego tak długo to trwa. No chyba że chce wszystkich wyrolować, wyprzedać majątek i kasę wyprowadzić ze spółki. No ale tego widać na razie. Innym wytłumaczeniem jest trup o którym nie wiemy. Tak myslę. No ale mogę się mylić oczywiście :-)
A o tym ile wpompowal swojej kasy też nikt nie pamięta? Z pewnością zrobił to z chęci jej straty:-)
Jakieś komentarze? Jeszcze coś jest niejasne? :-) Nie wiem, czy takie rzeczy piszecie celowo, aby poprzeć swoje tezy, czy po prostu manipulujecie z niewiedzy. A te 100 milionów które Książek wyciągnął od fundów w 2018 roku, to pewnie podarował na cele charytatywne, taki z niego samarytanin i bezinteresowny o głębokim sercu przedsiębiorca. Może wypadało by mu postawić pomnik (po śmierci) przed siedzibą GPW?
Tak czy inaczej ja sobie poczekam może nawet rok lub dwa.
Choć myślę że znacznie krócej.
Nie takie numery przerabiałem.
Często 2, 3 lata marazmu a ostatecznie 300- 350 % zarobku.
Tylko raz wtopa-bankructwo :-)
Jestem na GPW od 2007 roku, trochę już przeżyłem i okrzepłem.
No ale forum jest po to żeby dyskutować :-).
Paulinka zgodnie z obietnicą wznawiam wątek. Przez ostatnie 6msc ciekawie nie było ale tak jak przypuszczałem do "wakacji musi się wyklarowac" . Prezes potwierdził ze sie wykrystalizowalo a więc jedziemy!
Paulinka zgodnie z obietnicą wznawiam wątek. Przez ostatnie 6msc ciekawie nie było ale tak jak przypuszczałem do "wakacji musi się wyklarowac" . Prezes potwierdził ze sie wykrystalizowalo a więc jedziemy! Pamiętałam ten wątek w naszej dyskusji, ale nie potrafiłam go odnaleźć aby odświeżyć. Lipiec mamy, kurs jakby odżywał, zobaczymy co dalej.
Wznawiam wątek bo koniec wakacji się zbliża. Ciekawe czy kolega brataAlbert śledzi wątek spółki, no i jak ma się do jego prognozy sytuacja na kursie i w spółce, wszak wakacje się kończą?