• Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [178.36.32.*]
    Ale sie obkupilem. Spolka kupuje swoje akcje po 70 a bystrzaki sprzedaja 3 dni pozniej po 61
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [178.36.32.*]
    Juz jestem 3 zl do przodu
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~z_Venus [91.227.156.*]
    Gratuluję .
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [46.169.155.*]
    Do przodu mówisz - ok.
    Tylko co ma jutro spowodować utrzymanie tej ceny, jeżeli przez cały dzień kurs tonął, a uratowała go tylko prawdopodobnie interwencja spółki z PKC na 1500 akcji?
    Jeżeli jutro znów nie będzie interwencji - kurs rozpocznie w granicach 60zł.
    Totalnie nie widać popytu, a podaż widać cały czas.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [46.204.52.*]
    Wystarczy że jest popyt że spółki, w weekend podadzą ile kupili. Wolę nawet jak kupuje spółka bo wie co ma i ile to jest warte. Niż jakiś przypakowy czytelnik bankiera.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [5.60.146.*]
    Spółka dziś rzutem na taśmę uratowała kurs od spadku prawie 9% przy dużych obrotach. Oczywiście, że jej zależy na jak najwyższej cenie akcji, ale giełda wycenia po swojemu.
    Jutro trzeba będzie się ustawić w bardzo długiej kolejce aby sprzedać akcje.
    Spółka wzrosła w ostatnich 6 miesiącach o ponad 143%, ludzie mają z czego realizować zyski. Jeszcze mają.
    Ogólnie cieszy to, że byleś jednym z ratujących kurs od większego spadku.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [178.36.32.*]
    Wzrosty byly spowodowane bardzo dobrymi wynikami oraz stymulowane zakupami spolki. Po III kw. podali, ze utrzymaja marze brutto na poziomie 64procent. Policz ile zarobia w IV kw. i sam sobie odpowiedz czy spolka jest droga. Poza tym w kazdym tygodniu kupuja z rynku akcje za 350 - 1100 tys zl i to po cenach wyzszych niz obecnie. Oczywiscie leszczyna albo kolkowicze oddaja cos na kazdej sesji, ale to nie zmienia faktu, ze jest trend wzostowy wyzszego rzedu. Zobaczymy ile bedzie kosztowac po wynikach rocznych i informacji o dywidendzie. Przypominam ze LPP kiedys kosztowalo ponizej 50 zl,
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [77.114.171.*]
    Kurs już obecnie trzyma się tylko dzięki interwencjom zakupowym. Dziś rano też poszedł zakup prawie 1000 akcji, żeby zwały nie było.
    Przed chwilą mieliśmy już sprzedaż po 61,6zł. Sprzedaż kilku tys akcji zrzuci kurs już w granice 55-60zł.
    Dla mnie po prostu dużo za wcześnie na zakupy. Popytu totalnie nie widać, a podaż bardzo duża. ludzi chwilę jeszcze będzie wkurzać, że kilka dni temu mogli sprzedać po 70-72zl i jeszcze się wstrzymują ze sprzedażą, ale jak zobaczą, że to już nie wróci to worek z akcjami się otworzy.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Mm [5.184.248.*]
    Ale czemu 70 zł ma nie wrócić ?
    Analityku , czy możesz szczerze napisać dlaczego tak nagle zacząłeś udzielać się na forum Esotiq?
  • @z_Venus Autor: ~fif_111 [178.43.50.*]
    zniknął trzydzio, pojawił się analityk.
    a może właściwie nic się nie zmieniło?

• Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [77.114.207.*]
    Czytałem forum zanim kupiłem pakiet akcji. Pisałaś w kilku postach, że kurs trzymany jest przez skup akcji.
    Ja myślę, że masz rację.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Kora [31.60.121.*]
    A ja myślę, że jest odwrotnie. Przy ostatnich sesjach (wtorek, środa) był bardzo niewielki obrót. Ludzie chcą kupić akcje, ale po niższej cenie, a akcjonariusze akcji pozbyć się nie chcieli. W końcu na małej ilości akcji kurs został zwalony, ulica się przestraszyła i zaczęła akcje wywalać ku radości ogarniętych, którzy wykreowali sobie promocję i ruszyli na zakupy. Wiecznie trwać to nie będzie, więc kupujcie póki leszcze chcą oddawać.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [77.114.207.*]
    Na spółce jestem za krótko, aby się z Tobą zgodzić lub nie zgodzić, ale zaraz przed wynikami za III kwartał 2021 kurs spadł z poziomu ok 70zl do okolic 55zl. Gdyby nie podanie dobrych wyników spadałby dalej.
    Teraz ponownie kurs doszedł w okolice 70zl i odbił się znów od tego poziomu i na wczorajszej sesji, gdzie wszystko praktycznie drożało to tu było prawie -9% na koniec dnia.
    Ja jedynie opisuje sytuację, którą widzę. Za krótko tu jestem, aby mieć głębsze wnioski.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~obesranynamietko [185.246.208.*]
    Dnia 2021-12-17 o godz. 13:22 ~Analityk_z_GPW napisał(a):
    > Czytałem forum zanim kupiłem pakiet akcji. Pisałaś w kilku postach, że kurs trzymany jest przez skup akcji.
    > Ja myślę, że masz rację.
    Tu nie trzeba myśleć tu trzeba dać sobie ostro w s>>>, bez znieczulenia i mydła.

Witaj Generale. Sama nie wiem, Świat jest taki mały? :))
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Analityk_z_GPW [46.76.174.*]
    Wygląda na to, że powoli kończy się etap spadkowy. Co nie znaczy, że będą wzrosty bardziej akumulacja i skupowanie akcji od tych, których wizja wzrostu kursu zaczyna się i kończy jedynie na skupie akcji przez spółkę.
    Wskaźniki są na bardzo atrakcyjnych poziomach.

Skupujący obecnie akcje koncentrują się na wynikach za IV kwartał, który powinien być bardzo dobry oraz na dywidendzie do której prawdopodobnie spółka wróci. Biorąc pod uwagę zysk spółki, dywidenda może oscylować w granicach 3-4zl na akcję.
    Dla spółki obecnie najlepszy scenariusz to trend boczny, w którym nastąpi pewna wymiana akcjonariatu.
    Akumulacja akcji w granicach 55zł byłaby rewelacyjnym pomysłem, gdyż daje zysk 30%, gdy akcje wzrosną do 71zł, który mieliśmy tu jeszcze kilka sesji temu.

Każdy kto kupował lub kupi w rejonach 55-59zł wydaje się w długim terminie wygranym, bo choć dziś mamy smutę to przyjdą przecież lepsze dni. Po każdej burzy wstaje słońce.

• Re: Ale sie obkupilem Autor: ~CiekawyTom [46.169.120.*]
    Roki - Ty naprawdę zapakoweś się na hak kupując po 61-62zł czy tylko naganiałes na zakup?
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [77.254.68.*]
    Tak kupiłem, średnia 61,6. Nie panikuje. Spółka kupowała nawet powyżej 70 zł, kto jak kto ale oni wiedzą jak idzie sprzedaż i znają wartość akcji. Spodziewałem się bardzo dobrych wyników po IV kw ( już to zapowiedzieli) i dywidendy z 50 gr na akcje. Akcje własne nie uczestniczą w dywidendzie więc ich stać
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~CiekawyTom [77.114.95.*]
    Roki Ty dalej na akcjach EAH. Miałbyś dzisiaj -20% od zakupu. Pytam bo u nas na GPW katastrofa i w USA też zapowiada się wodospad
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Roki [77.254.68.*]
    Dalej i powiem wiecej dokupuje w miare mozliwosci. Oczywiscie nie trafilem w dolek, ale moglem sie zapakowac w Merca, Mabiona albo polecanego przez wszystkich TSG i bylbym jeszcze bardziej w plecy. A tu pryjnajmniej jestem spokojny o wyniki.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~CiekawyTom [46.76.53.*]
    Dzieki Roki. Na forum ludzie widze na maxa poddenerwowani. Przeklenstwa i wyzwiska. Widac ze u niektórych nerwy ledwie trzymaja, co znaczy ze już chyba problemy ze snem się zaczynają i mysli czy by jednak nie sprzedac. Obserwuje spolke i ktos duzo zainwestowal aby kurs zrzucic i musi to odzyskac. Mamy wiec kilka miesiecy podbitek i powrotów w dół, aby ludzi nadziei pozbawiac na trwały wzrost. Jak to wytrzyma z 20% ludzi, którym już ledwie nerwy trzymają to będzie dobrze. Moim zdaniem przed nami lipne podbicie kursu i potem znów obsuwa w klimacie paniki, bo jak dziś obserwowałem nikt nie chciał sprzedać, wiec ludzi trzeba zmotywować :(

Pozdrawaim i zycze zebys wytrwal jako nieliczny :)
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [5.60.254.*]
    jestes ogromnym optymista jak sadzisz ze 80% akcjonariuszy z forum sprzeda swoje akcje w okolicach 50zl i za kilka miesiecy nie bedzie musialo ich sprzedawac po 30-35zl. tu sie sprawdzi powiedzenie ze madry Polak po szkodzie. przy takiej inflacji kogo bedzie stac na ekskluzywna odziez. podbitki kursu moga byc ale kto odkupi od goscia ktory kupi po 55-60zl. 2 tygodnie temu ci co sprzedawali na wyscigi po 60zl smieja sie z tych co trzymaja do dzis. a mowili ze wtedy bylo tanio :)
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Mamona [89.73.94.*]
    Trochę płytki tok myślenia.
    Ludzie nie przestaną nagle nosić majtek. Nadal będą je kupować.
    Zapominasz też, że wraz ze wzrostem inflacji pensje też idą rekordowo w górę i prędzej czy później relacja pensje vs ceny wróci do swoich proporcji. Chwilowe zawirowania mogą być w tym roku, ale nie dramatyzuj.
    Firmy nie upadną z powodu inflacji.
    Esotiq z C/Z 5 ma w cenach spadek zysków w 2022.

Swoją drogą Nudny jesteś strasznym hipokrytą. Dwa tygodnie temu modliłeś się, żeby kurs spadł do 50zł bo chciałeś poczynić zakupy. Masz okolice 50zł, ale nie masz jaj, żeby kupić akcje i siejesz ferment naganiając na spadki. Teraz po 30zł już chcesz kupować. Dlaczego w ogóle interesuje ciebie spółka która ma sobie w przyszłości słabo poradzić (wg. tego co piszesz).

Jak ja bym miała postawić swoje pieniądze to na pewno nie na spółkę bez perspektyw. Lepiej drogo kupić dobrą spółkę, niż tanio kupić słabą bez perspektyw. Naucz się inwestować... Słabo, strasznie słabo Nudny....

• Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [77.114.52.*]
    jestes "mamona" malym hipokrytą - tydzien temu w dniu gdy spadlo do 49zl pisales do goscia z forum ze przychody beda spadac zeby sie w spolke nie pakowac
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-chcialbym-kupic-po-50zl-sprzeda-ktos-juz-tak-ladnie-spadal,52441735.html

Prawda jest take ze kurs leci na twarz bo duzi wyprzedaja. ostatnio ledwie zatrzymal die na 47zl. sypacze zorientowali sie ze za szybko spada i odpuscili. nagle pojawiasz sie znowu ty i zmieniasz zdanie o 180 stopni i teraz mowisz ze bedzie roslo. Trollom wzrostowym na takich spadkach jakos nie wierze. moja gorna granica zakupu to 40zl. niech ludzie siedza na dolujacym papierze ktory jeszcze chwile kosztuje 50zl

• Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Mamona [89.73.94.*]
    Pokaż gdzie tam jest napisane żeby nie kupować.
    Nie dość że hipokryta to jeszcze czytać ze zrozumieniem nie potrafisz...
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~obesranynamietko [84.17.46.*]
    Dzisiaj akcje lecą na twarz, powiedziałbym nawet ,że na zbity pysk buhah hah a
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [37.249.180.*]
    No ok kupiło dziś kilku napaleńców. wskaznik c/z skoczył do 7,6 i co dalej? pod co ten papier sie wspina bo zadnej nowej informacji nie widziałem. jak napalencom skoncza sie pieniadze z zasilkow to kurs znów zleci. Nie ma realnego popytu na ten papier. nadal uwazam ze cena 40zl to max to zakupu. poczekajmy do konca tygodnia. kurs jakis trend musi miec a zwyzke sobie jakosc ciezko wyobrazic, dzis trzeba było sprzedac
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Daniel [79.186.48.*]
    Za dzisiejszy wzrost - dzięki, idealny moment na wyjście z zyskiem.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Mamona [84.10.156.*]
    Oj Nudny, Nudny.
    Ty to mi się z Wąskim z Chłopaki nie płaczą tak jakoś kojarzysz...
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [77.114.114.*]
    Juz Ci pisałem Mamona, ze jesteś hipokryta lub masz dwubiegunowość.
    Kilka dni temu pisałeś:
    "2022 nie będzie szałowy to i kurs się cofa" "Sprzedaż raczej spadnie w 2022, konflikt zbrojny na wschodzi tuż z rogiem"
    dziś jakieś głupoty wypisujesz i robisz z siebie siewce sukcesu Esotiq. Przeczytaj ponownie kocopoły które wypisywałeś.

ja kupilem 400 akcji po 47,6-48,00 wiec jakos plakac nie moge. nikt nie przewidzial ze wypuszcza info o tym ze staja sie mega korporacja. dzis tez przy normalnie zapowiadajacej sie sesji ktos kupowal jak szalony. kto w normalny dzien robi podbitke 11,5%. Ktos wiedzial i cos zarobil. Ja czekam dalej. pamiec ludzka jest krotka i moze za tydzien znow kurs zleci bo ludzie zapomna o komunikacie. choc przyznaje spolka rozbila bank. jestem na gpw juz jakis czas ale takich planow ekspansji to jeszcze nie widzialem
    Dokładnie tak będzie, jak jest napisane.
    Żadnego rozdwojenia nie mam. Sprzedaż w tym roku lekko spadnie, co nie znaczy że kurs ma spaść o 50% tak jak się marzy forumowym siusiumajtkom.
    Naucz się czytać.

Gratulacje za odrobinę odwagi i zakup akcji. Nie lubię rozmawiać z gołodupcami od kłapania jęzorem.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [46.169.20.*]
    z tymi zakupami to zadna odwaga. w latach 2012-2014 akcje kosztowały ponad 20zl przy zysku ponizej 4mln. teraz zysk jest prawie 17 mln a kosztowaly ponizej 50zl. zakladalem ze kupie nizej ale w sumie juz teraz to byla promocja.
    myslalem ze wszyscy wiedza ze kupuje sie jak jest tanio. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z ta odwaga. Bac sie mozna przy kupnie jak jest drogo :)
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Mamona [5.173.25.*]
    Po prostu nie lubię ludzi którzy jęczą na forum i wypisują farmazony o spółce, byle tylko zniechęcić innych do zakupu, a sami boją się kupić większy pakiet i żebrają o akcje za pół ceny. Masz szczęście że Putin ci pomógł i była chwilowa promocja.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [77.114.234.*]
    Nie pomógł mi Putin tylko ludzka glupota. nauczylem sie ze ludzie dzialaja schematycznie. jak jedni sprzedaja to inni tez. podobnie z kupowaniem. co do spólki to najlepiej z odziezowych przeszla lockdowny, zyski rosną, plany na przyszlosc kosmiczne, a ludzie jakby mogli do by sprzedawanymi akcjami nadal kurs dolowali. na tej spolce totalnie jest brak zrozumienia, ze cena akcji powinna wycieniac przyszlosc, a ta wg mnie jest swietlana. wiec jak sprzedaja 30-40% taniej od szczytu to kupujesz za wszystko :) proste
    Nie marudźcie , trzymajcie akcje , widać ,że w spółce nie próżnują i zależy im na cenie waloru. Nie będę zaskoczona jak do kwietnia będzie 100 zł szt.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [46.169.62.*]
    jest taka piosenka zespołu Budka suflera pt "Nie wierz nigdy kobiecie"
    jak w kontekście tej prawdy życiowej można odebrać twoje słowa o trzymaniu akcji i cenie 100zl w kwietniu? :)
    Nudny, Ty kółkowicz jesteś, prawda ?
    Pewnie że tak.
    Najpierw coś pisał że kupił po 46zł, za chwile, że sprzedał na sesji 26-tego (zakres cen 48-52zł).
    Ciekawe czy coś odkupił bo następnego dnia akcje odjechały.
    Teraz nagle o perspektywach zaczyna pisać... Pan chorągiewka...
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [5.60.210.*]
    Z tego co wiem kółka mozna krecic na spolkach z amplutida zmian prznajmniej 5-7% dziennie. Eah taka spolka nie jest.
    Mam około 8 tys akcji i ciezko tym krecic kolka. i jaki jest sens biorac pod uwage prowizje od sprzedazy i podatki. pisalem ze chce zeby spadlo bo chcialem dokupic. prosze mnie nie obrazac. pisalem ze spolka ma swietlana przyszlosc

ps kochana nie ladnie odpowiadac pytaniem na pytanie :)
    Mam mocno ograniczone zaufanie do piszących tutaj forumowiczów, a Ty Nudny mimo tego co piszesz bardzo dobrze wpisujesz się w osobę, która mogła zwalić wczoraj kurs stawiając ukryciaka wielkości 122 szt pod koniec sesji. Przecież napisałeś jaki kurs Cię interesuje, a cel uświęca środki nieprawdaż ?
    No tak, ale Twoja wola i możesz robić co chcesz. :) Pozdr.
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [77.114.75.*]
    Kochana spadki które tu były do 47zł odbywały się na niskim wolumenie max 3 tys akcji i patrz jak szybko odbijały w górę. licze na powiekszenie portfela przez zakup w promocyjnej cenie, ale nie postawiłbym kilku tysięcy akcji w cenie 57zl i bo tu jest większe prawdopodobieństwo wyjściem góra niż dolem. przeciez wszystkie ostatnie informacje powinny podniesc kurs o min 20%. granie na spadki to dzis igranie z ogniem. jak do nich dojdzie to oczywiscie bede happy bo dokupie :)
    ja swoich akcji nie sprzedaje. ja akumuluje. wbrew pozorom gramy do tej samej bramki :)
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~Nudny [46.169.28.*]
    trzeba wracac z kursem do bazy czyli 50zl na horyzoncie
  • Re: Ale sie obkupilem Autor: ~odlejony [37.249.248.*]
    nudny jestes nudny, bedzie 45zl
[x]
ESOTIQ -1,48% 40,00 2025-09-12 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.