Wybił dno po duzej konsolidacji bokiem, technicznie bedzie leciał :/...minimum jesli miałby kiedykolwiek zawrócić 127% fibo z wysokosci konsolidacji od poprzedniego dna..nie mam narzedzia zeby zmierzc na oko ponizej 2 zł. Moze to 5 fala na interwale miesiecznym patrząc. Ktos ma jakies pomysły techniczne?
Dnia 2021-12-16 o godz. 15:56 ~Observer napisał(a): > Czy ktoś (poza Koprofagami których jest tu cała Rzesza) może napisać coś o technice? Gdzie są obecnie opory na + i - ?
Wsparcia już w zasadzie nie ma, chyba, że wybroni na zamknięcie tygodnia. Jeśli nie to scenariusz techniczny fatalny, droga do zera otwarta. Można szukać wsparcia na ok.1,80 ale to sprzed 11 lat.
Jak dla mnie jeżeli spółka co chwila podaje jakieś info na + a na giełdzie i tak leci na - to chyba komuś musi na tym mocno zależeć. I tu mam rozne obawy - od fundow grających na spadek po samą firmę by np. płacić niższa dywidendę lub jej nie wypłacać.
Ogólnie przez 1 kwartał kurs poleciał z 3,5 na 2,5 co jest kosmicznym spatkiem w takim krótkim okresie.
Dnia 2021-12-16 o godz. 17:37 ~EkoLoszka napisał(a): > Jak dla mnie jeżeli spółka co chwila podaje jakieś info na + a na giełdzie i tak leci na - to chyba komuś musi na tym mocno zależeć. I tu mam rozne obawy - od fundow grających na spadek po samą firmę by np. płacić niższa dywidendę lub jej nie wypłacać. > > Ogólnie przez 1 kwartał kurs poleciał z 3,5 na 2,5 co jest kosmicznym spatkiem w takim krótkim okresie.
Fundy tego nie mają, ostatni wychodził po ok. 10zł. Nikomu na spadkach nie zależy, bez sensu. Po prostu mało kto jeszcze wierzy, że Eko z tego wyjdzie, a nawet jeśli tak, to jest zbyt dużo długów wobec tych, którzy wydrenowali pieniądze ze społki. Więc przez całe lata Eko nie nadąży spłacać długów wobec nich - to znaczy wegetacja do czasu zakończenia ery węgla. Do tego nieuczciwy Dziedzic.