• Dogadali się pod stołem Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    A my się teraz będziemy sami z nimi bujać. Jutro kurs leci na pysk.
  • Re: Dogadali się pod stołem Autor: ~Mariusz [83.20.235.*]
    XD Nie wstyd ci tak głupio naganiać?

Kurs ma lecieć na pysk po pakietówkach 40% powyżej ceny rynkowej? W których poszło 20% akcji? Jeśli to Szmagalscy tyle przynieśli w zębach i zapłacili, to nie będą mieli problemu, by tyle samo dać ulicy, która ma podobną liczbę akcji. Ba, nawet przez rok nie mogą zrobić wezwania w niższej cenie. A jak będą się stawiać, to ta cena daje podstawę do walki z nimi o uzyskanie co najmniej takiej samej ceny, gdy będą wyciskać ulicę.

Niestety ta cena jest rozczarowująca, dlatego mam nadzieję, że to nie Szmagalscy kupili, a jakiś większy cwaniak się zasadza na walkę z nimi. Wolałbym dostać za moje akcje więcej niż 5.44 za sztukę.

• Re: Dogadali się pod stołem Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    Mnie się wydaje że wykupili ich po to żeby na ręce nikt im już nie patrzył. Naszych akcji nie potrzebują bo gówno im możemy zrobić.
    A ci wzięli 5,44 bo widzą co się dzieje na świecie i w jakim kierunku wszystko zmierza. Giełdy wiszą na włosku przed wpadnięciem w przepaść.
  • Re: Dogadali się pod stołem Autor: ~Karol [89.66.123.*]
    To po grzyba tutaj siedzisz i piszesz frustracie? Masz w tym jakis interes?
    Dnia 2021-12-15 o godz. 09:55 ~Karol napisał(a):
    > To po grzyba tutaj siedzisz i piszesz frustracie? Masz w tym jakis interes?

Oj, frustracja to chyba z ciebie wyszła kolego.
  • Re: Dogadali się pod stołem Autor: ~Mariusz [165.225.207.*]
    Jednego nie rozumiem - założenia, że jak Szmagalscy kupili od porozumienia, to już teraz pewnie czują się bezpieczni i zadowoleni, będą sobie siedzieć i dymać akcjonariuszy, a ulicą to się nie przejmują tak, jak się przejęli porozumieniem.

To były pakietówki, w których poszło 20% akcji. Free float to obecnie poniżej 30%, przy czym część akcji poniżej progu jest w rękach rodziny i przyjaciół, niepowiązani ze Szmagalskimi mają pewnie z 20%.

W takiej sytuacji rozsądne byłoby dołożenie drugi raz tyle, ile dali w pakietówce, zrobienie wezwania po 5.44, zebranie w nim kolejnych 20% z rynku, zrobienie porozumienia rodziny i przymusowy wykup pozostałych po przebiciu progu 95%, a potem wycofanie spółki z GPW. Tak bym zrobił na ich miejscu, zamiast zostawiać ulicy furtkę do jakiegoś latania po sądach, przypominam kilka ESPI z tego roku, choćby to dotyczące transakcji sprzedaży mieszkań z Triton Parku do rodziny i odpowiedzi na pytań porozumienia.

Nie łudzę się, że dadzą więcej niż w pakietówce, ale po co zostawiać to na GPW, skoro i tak ponieśli już koszt w postaci prawie połowy tego, czego potrzebowali do wycofania spółki.
    Bo mają ciebie i mnie w dupie. Od wielu lat. Porozumienie trochę ich postraszyło to ich wykupili i ciao. Naszych akcji nie potrzebują.
    I tak sobie dalej będą doić spółkę. Przez kolejne lata.
  • Re: Dogadali się pod stołem Autor: ~Disaster [185.67.218.*]
    Niestety ale zarzadwon ma rację. Nic się nie zmieni. Dalej marazm i drobni akcjonariusze będą bezsilni
[x]
TRITON 0,00% 3,64 2026-05-04 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.