W Lentexie juz nie moga patrzeć na siebie. Podzielą wszystko albo sprzedadzą . Znam Grabowskiego z walnych w Novicie. Bał sie usiąść przy jednym stoliku . To były czasy ,ze szukano niepowodzeń inwestycyjnych na forach internetowych, a ja byłem sola w oku całego Lentexu . Policja pozwy sądowe . DRAMAT .
Ja zawsze mówię tak,że na Lentexie najbardziej dbają, aby kurs był niski aniżeli o wszystko inne, co tam się powinno dziać. Niby nieprawda ale chyba dość blisko prawdy.
Jestem z was dumny, dziękuje za wykonanie moich wytycznych ,strzały były wykonywane z chirurgiczną precyzją tak trzymać, teraz wicie rozumicie, że na bananie dywidendy się nie bierze, dali wam 9,5 ,a odebrali 30 zł.można powiedzieć czysty zysk.
Ja tam biorę od wielu lat. Zbijcie jeszcze mocniej to kupie taniej. Cena akcji ma dla mnie drugorzędne znaczenie przy takich zyskach/ dywidendach.
Ps. Obecna dywidenda jest wyższa niż cena jaką płaciłem za część akcji...
Jestem qrwa za głupi najwidoczniej ,aby to zrozumieć: wzięli dywidendy 7,45 na czysto a sprzedając stracili (+-) 190 odjąć 157= 33zeta.Rozumiem,że nagła potrzeba ,choroba, śmierć albo ślub co na jedno wychodzi /żart/ ale poza tym chyba, że sabotaż kursowy dokonywany przez "większych".Niech mnie tu z kolegów ktoś zaraz oświeci bo jestem b.ale to b.wqrwiony i będzie źle..
Kiedyś Janusz mi przy okazji walnego powiedział . Niech robią co chcą ze swoimi akcjami ale moich nie dostaną a było to w 2009 roku . Tez mnie to denerwowało ale przywykłem . Praktycznie nie gram bo i po co te nerwy . Biorę dywidendę i to sa tak kosmiczne pieniądze ,ze mógłbym cały arkusz co stoi na s kupić jednym zleceniem az do kursu 298.
Bogus zgadzam się z Toba... ale jestem tak samo zirytowany jak dami....i rok rocznie mowie sobie to samo wywale czesc przed dywidenda a po dywidendzie odkuoie taniej... Później mysle sobie w tym roku zapewne będzie inaczej i kurs nie pojdzie w dol.... no i śpiewka jak zwykle to samo grane.... i to samo miałem na lenteksie .... ehhhh co zrobic dami. Ale irytacja mija jak kurs wroci powyzej odcięcia dywidendy.....
No nic , spróbuję i odpowiem częściowo na swoje powyższe pytanie: niestety w bież.okresie powodem jest również to, że spółka nie jest doceniona proporcjonalnie do swojej wartości na giełdzie i nie ma siły popytu na tyle, aby na dany moment się zmieścić w górnych poziomach cenowych /na miarę potrzeb podażowych tut. niektórych akcjonariuszy/. I to tyż nie jest dobrze kol.Mikuś
Dnia 2021-12-16 o godz. 10:23 ~dami napisał(a): > Z pozycji 179 na 172 z tym pół kilo zeszła Jagusia albo Ania / pardon/ i tak myślę, może Janusz odkupi a później sprzeda firmie za więcej?
O wypraszam sobie! Nabyłam na inwestycje bardzo długoterminową i tak jak nie sprzedałam powyżej 200 tak nie sprzedam teraz. Interesuje mnie dywidenda rok w rok,
Nie lękajcie się, pokażcie łamerykanom ,że polacy nie gęsi, nie będziemy z nich brać przykładu, mamy swojego banana, na którym dzisiaj jeszcze mocnie damy sobie w s>>>, na czczo, bez znieczulenia i mydła.
Już można powiedzieć, że słowo ciałem się stało, nie podpatrujecie łamerykanów, macie własny rozum, i zgodnie z bananowym ceremoniałem, dajecie sobie ostro w s>>>,na czczo, bez znieczulenia i mydła .tak trzymać ,jestem z was dumny.
ci co trzymają długo muszą zapłacić 26 złotych podatku od sprzedazy , więc próbują coś tam ugrać na współplemieńcach / Tylko dlaczego nie czekają az rachunki się zapełnią gotówką ?
Pewnie nie zapłaci tych 26zł bo ma straty z ostatnich 5 lat, które działają jak poduszka i nie chce, aby mu te straty uciekły bo 1 rok później by musiał może zapłacić.
Jest jakaś nieścisłość w ilości akcji JP. O ile pamiętam to miał wraz z Finveco ~ 27% akcji a tu w raporcie jest ~22%.Co to znaczy, czyżbyśmy przeoczyli jakąś jego transakcję/ sprzedaż?