• Szansa na powrot ? Autor: ~Fakot [188.137.56.*]
    Dzien dobry . Koledzy mam pytanie czy jest szansa na powrot do poziomu przed premiery WT . Mam wysoko kupione srednia 53,40 1,7k sztuk . Jestem na Carbonie od niedawna i nieprzeanalizowalem dokladnie tej inwestycji , wedlug mnie to spadek nieuzasadniony ? moze cos innego o czym nie wiem . Pytam sie o przszly rok czy Carbonik odbije ? Firma generuje przychody nie ma dlugow .
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~John [5.173.99.*]
    Ciekawe podejście inwestycyjne teraz musisz przeanalizować i wyciągnąć wnioski.
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~John [193.238.200.*]
    https://geekweek.interia.pl/gadzety/news-nowe-gogle-vr-od-sony-z-obsluga-rozdzielczosci-8k,nId,5696964
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~DamianS [37.30.118.*]
    Ja mam 7500 akcji kupione ze średnio 63 zł i liczę na dobry zysk w perspektywnie 3 lat :)
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Tomek [5.173.250.*]
    To rozsadna perspektywa. Pozdrawiam
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Gracz [89.64.110.*]
    Mam około 1k akcji ze średnią 53. Polecam zapomnieć o tych akcjach na pół roku, ewentualnie ustawić sobie przypominajkę jak kurs przebije 50zł. Też się rozczarowałem premierą i kursem ale nie będę robił promocji innym, więc trzymam przynajmniej na poziom 55+.
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Kubek [83.80.227.*]
    Trzymaj, Vr to jest dobry sektor
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Prawdajesttaka [5.173.64.*]
    Nie bądź naiwny. Nie słuchaj gości, którzy przewieźli się od 60.do 35.. spółka wydała grę za ponad 2 mln gorszą niż wizards (oceny i zainteresowanie). IMO Nie ma żadnych podstaw żeby twierdzić, że będzie lepiej. Ja bym wychodził na byle podbitce w okolice 45 - na więcej nie ma szans, a jeszcze będzie zjazd w okolice 30. Vr - tak. Carbon - Nie.
    Rynek zweryfikuje. W jakiej perspektywie czasowej uwazasz, zena wiecej nie ma szans? Ja uwazam, ze w ciagu 3 lat jest szansa na kilkaset% wzrostu. A Twoj post odnosi sie do jakiej perspektywy?
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~John [5.173.50.*]
    No jak to jaka pod premiere i klops
    Czesc John, wole zapytac niz od razu wyciagac wnioski.
    Z roku na rok, a juz na pewno po 2020 jest duza zmiana mentalna na rynku kapitalowym. Ma byc tu i teraz po 100% w dwa dni. I jeszcze to krypto. Nie ma prawie z kim gadac o perspektywie 3-5 lat. Bo przeciez w tym czasie to znakomici inwestorzy sobie wykreca miliony zyskow a tak „kisza” sie na takich spolkach jak ta
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Takaprawda [5.173.64.*]
    Gadasz od 2 lat o jakimś horyzoncie 2-3 lat, który nie nadchodzi i nie nadejdzie. Bo ta spółka nie potrafi robić pieniędzy. Tak samo za kolejne 2 lata może być 20 jak 60 zł. Ale zakładanie kilkuset % wzrostu to niepodparta niczym głupota. Szczególnie po tym co pokazali przez ostatni rok. Wmawiajcie sobie dalej, że jest inaczej.
    Cos Ci sie pomylilo z tymi dwa lata. Albo spolki Ci sie pomylily. Udzielam sie na forum od 14 miesiecy.
    Nie podales zadnego merytorycznego argumentu. Poczytaj co oznacza slowo inwestycja i horyzont czasowy oraz poczytaj i poszukaj nad czym pracuje spolka. I polacz kropki (to najtrudniejsze zadanie). Tutaj Chiny zmienia diametralnie sytuacje. I jesli wejdzie metaverse to drugi trigger do bardzo silnej zmiany. To jest mloda spolka i inwestycja w nia wymaga czasu. Mam wrazenie, ze ty tez tego nie rozumiesz jak duzo innych osob tutaj sie udzielajacych.
    Koniec 2024 to duzo miesiecy ale nie ma wiekszego sensu zaklinac rzeczywistosci. Mnie krotszy horyzont nie interesuje bo moze byc i 25 i 100 duzo wczesniej. A jak ciebiw interesuje to rzeczywiscie w ciagu kwartalu nie obstawialbym pompki. Ale moze ktos obstawi :) .
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~asdf [37.120.211.*]
    Pewnie, że obstawi, ale nie w miesiąc. Teraz leci bo zbierają inwestorzy od dawców i robiących optymalizację podatkową.

To dopiero początek VR. Firma jest na wieloletnią perspektywę. Ja celuję w wyjście daleko poza Polskę w coopie z tuzami branży i wielotysięczne procenty. A Wy szaraki róbta co chceta. :)

• Re: Szansa na powrot ? Autor: ~coba [85.14.121.*]
    Były nadzieje na wielki wpływ IP i marketingu Game Workshop, po drodze było podekscytowanie programem motywacyjnym, teraz będzie nadzieja w Chinach i metaverse. Kurs szuka dna i tylko czas inwestycji się będzie wydłużał.
    Warhammer na steam pokazuje ze obecna premiera nie jest lepsza niż wcześniejszy tytuł, co przy użyciu takiego IP jest lekką porażką.
    Myślę ze rozczarowanie wielu akcjonariuszy jest nam miejscu i nie można tego tłumaczyć ze "inwestycje potrzebują czasu" i "VR jest przyszłością". Strat w raportach nie powinni mieć, kolejne platformy będą podtrzymywały przychody, ale jeżeli chcą przejść na wyższą półkę - większy projekt, większe koszty, dłuższy okres produkcji - bez tego nic się tu nie zmieni.
    Zaczęli preprodukcje kolejnego tytułu, realnie to kolejne minimum 2-2,5 roku aby dostarczyć jakościowy produkt. Moim zdaniem w najbliższych miesiącach tylko bardzo dobre przyjęcie co-op zmieni nastawienie do spółki (potwierdzone wolumenem sprzedaży).

• Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Ypes [37.248.165.*]
    Wiadomo coś o tym programie motywacyjnym? Ruszył już, czy pracownikom też mają wystarczyć obietnice?
    Wiadomo nawet wiecej niz „cos”. Wszystkie informacje sa w ESPI.
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Ypes [37.248.165.*]
    Brak konkretnych terminów
    Zartujesz? Maja ci napisac kiedy bedzie 75 w dacie? :).
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~inż_Mic [77.87.0.*]
    Treść uchwały:

1.Przyznanie Warrantów Osobom uprawnionym w ramach Programu - motywacyjnego uzależnione jest od realizacji następujących celów w ramach kolejnych transz, o których mowa w§ 3 ust. 3 powyżej:--------------------
    1)I transza: premiera Gry do dnia 31 grudnia 2021 r. lub ( LUB!!!) osiągnięcie rzez kurs akcji Spółki ceny zamknięcia w obrocie zorganizowanym w wysokości 75.00 zł.
    Decyzję o rozpoczęciu danej części Programu motywacyjnego i emisji Warrantów w ramach danej transzy Warrantów podejmie Zarząd, przy czym za rozpoczęcie danej części Programu motywacyjnego rozumie się skierowanie przez Zarząd do Rady Nadzorczej wniosku o ustalenie Osób uprawnionych

Warunek jest spełniony premiera była. 30 tys warrantów zostanie przyznanych w ramach pierwszej transzy po decyzji zarządu
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~folia-bombelkowa [93.175.161.*]
    A co z przeniesieniem na na rynek główny? Minimalny próg kapitalizacji to 48 mln obecna to 45 mln.
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~CRB [83.23.217.*]
    Gdyby zarząd miał jakikolwiek honor to teraz kupiliby akcje, żeby dać znać akcjonariuszom. Na taki gest stać było prezesa PCF, po cybanie raczej tego spodizewać się nie można, na WZA będzie płakał jak go zjedziemy od góry do dołu.
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Crb [31.60.89.*]
    Chyba maja lock up tez na kupno ale nie jestem pewien, trzebaby sprawdzic w ESPI. Na pewno maja na sprzedaz do 2022. Popatrz w espi
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~John [5.173.98.*]
    Jak by mieli kupować to pewnie w 2022r
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Crb [31.60.89.*]
    Kto go zjedzie? Kto my?
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Fakot [188.137.56.*]
    Dzien dobry , od mojego pytania minelo 10dni i kolejne procenty na minus . Tylko sie zalamac mozna . W najgorszym scenariuszu nie spodziewalem sie takich spadkow na tej spolce . Mam nadzieje ze w przyszlym roku odbije i wyjde z mojej straty , tego sobie i wszystkim na minusie zycze . Oczywiscie zyczenia Swiateczne dla wszystkich .Pozdrawiam
  • Re: Szansa na powrot ? Autor: ~Eldorado [31.60.239.*]
    Ja myślę, że nie ma co liczyć na wzrosty w tym roku. Sporo osób pewnie sprzeda ze względu na optymalizację podatkowa, po takim spadku to niezły procent. Myślę, że najwcześniej kierunek na północ w połowie stycznia ale na powrót 50+ nie ma co liczyć przez długie miesiące. Pozdrawiam, życzę cierpliwości i wesołych świąt.
[x]
CARBONSTU 0,00% 5,38 2025-12-04 13:25:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.