• Zakup prezia Autor: ~Mdm [188.147.66.*]
    W sumie nie standardowa akcja tak w środku miesiąca? Ciekawe
  • Re: Zakup prezia Autor: ~KoKo [165.225.207.*]
    desperacka próba ratowania kursu ale już za późno Panie Leszczyński, "Leszcze" już się zorientowały i to Pan się wyleszczy z tych akcji:)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Mdm [188.147.66.*]
    Nie wiadomo co zrobić - wchodzić? Piotrek ma racje ze tu może zejść poniżej 10
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Piotr [89.8.117.*]
    Nie sugeruj się moimi przewidywaniami, nawet jeżeli sprawdziły się wielokrotnie. :) Osobiście nie polecam ani kupna, ani sprzedaży akcji. Nie jestem analitykiem, a swoje dalej trzymam. A i jeszcze jedno, nie cwaniakuj tutaj teraz takimi wpisami, za kogo ty mnie masz fr...erze? :) Won.
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Mdm [188.147.66.*]
    Dalej trzymasz swoje akcje? Why?
    Haha, ale żenada. :) Dawno nie widziałem tak desperackiej próby ratowania kursu. No ale co mu zostało? :) Wystarczyłoby pokazać postęp prac nad grami, ale żeby to zrobić musiałby istnieć jakiś postęp. :)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~ACS [95.108.14.*]
    Zamiast nagrać aktualności, zrobić jakiś wywiad i odpowiedzieć na pytania to mamy zakup akcji xD

Ostatnia deska ratunku w arsenale ?
  • Re: Zakup prezia Autor: ~qwer [85.14.121.*]
    Może z każdym zjazdem o 50% na kursie powinien zwiększyć dwukrotnie ilość dokupowanych akcji bo niedługo informował o kupnie za mniej niż 5 tys ;-)
    A kiedykolwiek było coś więcej? :)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~ACS [95.108.14.*]
    No jak nie xD

Wywiady o kobietach sukcesu w forbsie :)

ESPI o preventive strike (gdzie ultimate games wydaje takich gierek co najmniej 50 rocznie) albo utworzenie nowej spółki i objęcie kilkunastu procent udziałów xD

Dziś zaskoczył mnie wpis o electrix na forum bo o tym nie wiedziałem

No nic. Czekamy i obserwujemy a być może najciekawsze jeszcze przed nami.
  • Re: Zakup prezia Autor: wojtek86 [89.64.46.*]
    Najczęściej kupuje 1000 sztuk - kiedyś musiał na to wydać 30 tysiecy, potem 20 .. dzisiaj 13 tysięcy.

Jeśli dobrze popatrzyłem to zakup był albo 15:19 albo 15:55 .. tak czy tak, kurs się potem jeszcze osunął.

Mam nadzieję, ze także na bananowym NC i śmiesznej spółce doszliśmy do momentu, w którym tego typu wygłupy nie robią wrażenia nawet na świeżych inwestorach.
    Przecież był parę dni temu wywiad z Julią Leszczyńską na YT i co ... no nic. to samo.
    Opowieści dziwnej treści ... jest dobrze, uczę się, rozwijamy się, pracujemy, mamy filary .... itd.

To samo co mamy od prawie 2 lat. I na szczęście to już nie działa (jak widać po kursie).

Bo jak mawiał klasyk +/- "można okłamywać wszystkich przez chwilę, nielicznych przez długi czas, ale nie da się okłamywać wszystkich przez cały czas"

Ta firma jest katastrofalnie zarządzana - tylko fakty i osiągnięcia mogą ich obronić (jeśli takie będą).
    Bo wygłupy typu preventive czy gardenia, które przy sukcesie zrobią przychód jak warzywniak są dobre dla startup'ów z kapitalizacją 2 mln, a nie firmy z 4 letnim stażem i mcap 80 mln (około na dzisiaj).
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Endrju [81.104.152.*]
    wojtek, tu od debiutu bylo widac, ze ta cala firma to jakas parodia. Tylko lockdowny i naplyw leszczy na gpw mogl sprawic ze wycena tego czegos doszla do 600 mln zl.
    może i było widać od debiutu. Ja nie widziałem :-)
    Tzn. dopiero po jakimś czasie zauważyłem, że tu są tylko obietnice i wyszedłem z tego.

Osobiście uważam, że potencjał był (oczywiście nie taki na 100 zł / akcję).
    Trzeba było tylko normalnie zarządzać firmę i robić projekty. Gdyby tu był wydany Farm i np. ElectriX to bylyby zupełnie inne nastroje.
    A tak, mamy co mamy, stek obietnic bez pokrycia, a w tyle głowy czai się myśl, czy przypadkiem ta firma to nie totalny scam.
  • Re: Zakup prezia Autor: ~One2 [5.184.196.*]
    Tylko po co, jak za chwilę będzie to mniej warte?
    Za chwilę to równie dobrze może być rok lub 3 lata. Na Virtual Vision proces trwał 14 lat.
    A poza tym ostatnio coraz więcej osób jest przekonanych o tym, że to koniec i będą spadki - a to wróży jakąś podbitkę :-)
    Kolarze już pewnie do bloków startowych podchodzą :)
    Jakiś lepszy klimat ogólny na gpw, jakieś info z nową ściemą "komputery kwantowe", jeszcze jeden zakup Emila i może uda się trochę odbić - a wtedy kolejni dadzą się złapać na hak :-)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~One2 [5.184.196.*]
    Z takim tempem wydawania gier to nie wiem czy mają szansę przetrwać 14 lat.
    w tego typu sytuacjach nie chodzi o tempo wydawania gier.
    Tutaj się liczy ilość wydawanych komunikatów, opowieści i planów * ilość naiwnych świeżaczków :)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Piotr [89.8.112.*]
    Up.
  • Re: Zakup prezia Autor: ~One2 [89.64.73.*]
    Gaming już nie ma takiego sentymentu jak w 2020, teraz same obietnice i ładny filmik na którym nie widać rzeczywistej rozgrywki nie wystarczą żeby zmienić trend.
    Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę. Jeżeli teraz kapitalizacja wynosi 76 mln, to przy 100 zł spółka była wyceniana na ponad pół miliarda? Chyba nic nie trzeba dodawać ;)
  • Re: Zakup prezia Autor: wojtek86 [91.213.206.*]
    625 mln przy kursie 100 zł - prezes Leszczyński kupił szampana Dom Perignon na tą okazję ale jak sam przyznał w wywiadzie nie zdążył wypić, bo butelka dotarła parę dni później (a kurs spadł).
    Zapowiedział, że w jego opinii spadek ze 100 jest chwilowy (korekta), a prezes kupi kolejnego szampana na okazję przebicia kursu 160 zł/ akcję (kapitalizacja ponad miliard) xD
    Ciekawe czy kupił tego drugiego szampana ???

źródło: chat z inwestorami w 2020 roku.
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/czaty-inwestorskie/20200817/wyniki-finansowe-simfabric-zarzad
    I zestawmy to z Gardenią, która prawdopodobnie nie zwróci kosztów (które nie przekroczyły nawet 100 tys. zł)
  • Re: Zakup prezia Autor: ~Piotr [89.8.112.*]
    No co Ty? A przecież kupili pizze streamerowi Bankol za rozdawanie kluczy i promocje Gardenii!! NO JEŻELI TAKI MARKETING NIE PRZYNIÓSŁ SKUTKU, TO JUŻ ŻADEN NIE PRZYNIESIE!!!! :)
[x]
SIMFABRIC -1,02% 1,56 2026-05-29 15:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.