Zysków może chwilowo i nie ma, ale najwyraźniej kroi się coś wielkiego, a oni już wiedzą i chcą ściągnąć spółkę z giełdy, bo to ostatni moment po takiej cenie. Nawet jak to będzie po 3 zł.
Nie chcę używać wielkich słów, ale to jest skandal. Trzymam akcje ze średnią powyżej 3 zł (co prawda mały pakiet zwiadowczy) tyle lat, wierzę w spółkę, a teraz spółka chce się wykupić za 70% wartości księgowej, czyli wyceny majątku trwałego, a jak widać powrót do zysków jest za progiem, skoro jest wezwanie.
OK, jak mogę nawet stracić, bo życzę dobrze spółce i przy okazji wyjdę z tego pakietu, no ale bez przesady, żeby stracić aż tyle.
Chyba że to jest tylko też taka propozycja zwiadowcza, żeby zobaczyć, kto odpowie. Coś mi się tak zdaje, dlatego nikt nie powinien odpowiedzieć, trzymamy sztamę i mówimy stanowczo nie! A cena wezwania powinna być powyżej 3 zł.
2.30 to cena uwłaczająca ludzkiej godności. Co więcej, uwalili kurs o 20℅ żeby zaproponować cene o 20℅ niby wyższą. Za takie bezczelne numery poniżej 4zl nie oddam, najwyżej zrobią przymusowy skup.
Informacje o kontraktach Gaz Systemu - 10 miliardów śmiesznych złotówek zainwestowane (Terminal LNG , 3 tłocznIe i kilka rurek przesyłowych) ,gdzie tutaj (jeszcze raz przypomnę Odolanów i już) jakakolwiek przyszłość Atremu, Może coś się poprawi , chcą dać pracownikom podwyżki , ale czy warto?.
Ja sam mam 40000 akcji, których z pewnością nie oddam poniżej 3 zł. To jak w jaki sposób chcą oszukać drobnych inwestorów jest niewybaczalne! Najlepiej przejąć spółkę poniżej wartości księgowej, tuż przed podpisaniem dużych kontraktów i najlepiej jeszcze za pożyczone pieniądze. Prezes nie bez przyczyny tyle zarabiał w ostatnim czasie. 4-5 zł to jest cena godziwa i to też tylko na dzień dzisiejszy i obecną sytuację. Przestałem ich lubić...
Pomyślcie ,że w 2008 pracownicy ATREM mogli kupić papier po preferencyjnej cenie za prawie 7 PLN. Był taki jeden naganiacz (były vice). Dobre czasy w tej branży minęły bezpowrotnie, tym bardziej w tej firmie. Nie wypisujcie informacji o kontraktach z Gaz Systemu ,PSG ,OZE - to są pobożne życzenia. Tak jak dla WAS satysfakcjonujący kurs. Z obiektywizmem zawsze był tutaj problem. Nie dajcie się zwieść człowiekowi dwojga imion. Zobaczycie za chwilę jaki jest cel. Pomrukiwano o tym w momencie przejęcia akcji imiennych w 2019.
Hahahaha skup akcji bo spółka czeka na duży kontrakt, bo wychodzi z dołka, bo wiedzą że coś dużego się szykuje, bo czekają na informację, bo bla bla bla bla i tak dalej. Większych bzdur napisać nie można. Najwyraźniej Odolanów Atremu nie uratuje a nowych kontraktów nie mają. Czy wy wierzycie że Gaz-System co 3 lata będzie rozdawał kontrakty za 300 baniek. Atrem jedzie na południe i nie widać perspektyw do zmiany. Dlatego skup akcji i wyjazd z kasyna. Teraz widzicie dlaczego kurs akcji był uwalany od dłuższego czasu - to było zaplanowane.
Przerażające jest to ,że skupiacie się na cyferkach ,sprawozdaniach etc ,Od 2019 było jasne ,że przejęcie ATREM-u (zresztą cienko funkcjonującego) ma głębszy cel .W kwestiach zasadniczych nic się nie zmieniło i nie zmieni. Dwie firmy ATREM i PROJPRZEM BUDOWNICTWO już od pewnego czasu są bardziej razem niż osobno. Chodzi o to S.A.
To prawda. Tylko Atremu jeszcze nie mają w 100% a jest mi baaardzo potrzebny. Także wezwanie było tylko kwestią czasu i ogłoszenia go w możliwie jak największym dołku. Udało im się to dopiero teraz. Natomiast po takiej cenie jak zaproponowali to nie mają ŻADNYCH szans na skup. Będą musieli podwyższyć i to niemało.
Szkoda tylko, że p. Prezes w piątek przy okazji spotkania świątecznego nie wspomniał , że oprócz połączenia będzie wygaszanie kierunku - GAZOWNICTWO. Panowie obserwatorzy nie myślcie o przyszłych zleceniach z Gaz System- u . Oprócz tłoczni w Odolanowie nie ma nic.
Listonosz domniemywam że byłeś na spotkaniu wigilijnym Atremu. Podzielisz się informacjami jakie przekazał wam Zarząd? Jakie są nastroje wśród pracowników?
Na takich spotkaniach nikt nie okazuje nastrojów (zadowolenia ,czy niezadowolenia). Mogę jedynie wspomnieć ,że był to pierwszy w szerokim gronie kontakt Prezesa ze swoimi pracownikami od momentu przejęcia Atrem-u przez GKI. Dobrze (jak poprzednicy kiedyś przy okazji takiego spotkania stwierdzili) to już było.