wczoraj 3 razy dzwoniłem, odpisali, że mają wczoraj zapłacić po kursie NBP z 03.12. Dzisiaj dalej nie ma, na infolini gość nie wie czemu, a że zdalnie pracują to nie za bardzo umie więcej powiedzieć, mówi że to dziwne, bo też potwierdził wczorajsze info. Le Cabaret, jak mawiał Lewandowski po odwołaniu złotej piłki w 2020 r., ale to u nich nie pierwszy raz, zawsze w walucie płaca najpóźniej, 2-3 dni po dywidendzie, z IMC już po 2 dniach przelali.
Ty przynajmniej się dodzwoniłeś, choć nic z tego nie wynika. Rozbój w biały dzień, kolejny raz zresztą lecą w kulki. Muszę sprawdzić w tabeli opłat stawkę za przeniesienie waloru na rachunek u innego maklera.
Właśnie przed chwilą bardzo uprzejma Pani powiedziała mi, że pieniądze dzisiaj wpłyną na rachunek… Dodam, że Pani w ogóle nie była zaskoczona pytaniem.
Skandaliczna sytuacja w Waszym banku. Ja w BPS dostaliśmy w piątek wieczorem co już było bardzo późno. Inne banki w piątek bliżej 12tej, a XTB już w czwartek.
"2-3 dni" na dywidendy złotówkowe to też brzmi bardzo długo. Wygląda na to, że BNP nie ogarnia dywidend :).
Dnia 2021-12-07 o godz. 12:45 ~tomolesrow napisał(a): > właśnie wpłynęła i to po kursie faktycznie 4,0653, chociaż tutaj nie przygrali w kulki jak inne i przewalutowali po kursie nbp z 03.12.
4,0625 ? Bo to co podałeś jest wyżej niż kurs NBP i najlepszych banków.
ale liczyć podatku to oni nie umieją- jako chyba jedyni pobierają podatek od dywidendy od razu, tyle że pobierają od kursu z dnia 03.12 i kwoty brutto a nie jak należ według kursu z 01.12, co mi np. powoduje kilkadziesiąt zł mniej podatku pobranego i konieczność dodatkowego dłubania w PIT 38 w przyszłym roku
Kurs jak na bank komercyjny przyzwoity, nawet podatek odciągnęli (licząc na szybko). Niemniej… 4 dni robocze na przeprocedowanie skandalem pozostaje. Pora teraz na reinwestycję.