majaczenie, możliwe dwa scenariusze: 1. skup po około 3 zeta i wycofanie 2. kiszenie w okolicach 2.8-2.90 do końca świata i jeden dzień dłużej.
Zadnych rakiet nie przewiduje, od czasu do czasu tylko kontrolowany zrzut, by utrzymać kurs w ryzach. Spółka to kiszona, brak chętnych na wejście, mały free float, większościowy udziałowiec może robić co chce, jak będzie chciał, wypłaci sobie w premii cały zysk i nawet dywidend nie będzie :( siedzę tu tylko dlatego, że przy około 30k akcji i małym obrocie nie jest łatwo płynnie wyjść, a przy okazji wydaje się, że spółka nawet w razie totalnej sraczki na giełdzie nie za bardzo spada, więc jest bezpieczną przystanią. Trochę liczę na ten skup po 3 złote i zakończenie mojej długiej męczarni.
Nie po to Niemiec kupował po 5 pln w pakiecie żeby wycofali z giełdy papier za 3. Oni dobrze wiedzą co tu będzie i ile. Jak liczysz na scenariusze i +100% w 3 miesiące to też się nie doczekasz. Jak ten kurs zostanie uwolniony to się nie zdążysz na forum zalogować a już będziesz odcięty od akcji ;) I następne poziomy w okolicach 6-7 do wejścia. FF może działać na niekorzyść ale może też na korzyść. To jest gra na wymęczenie i właśnie Ty już zdradzasz oznaki wymęczenia a oni liczą że takich jak ty będzie więcej. Naprawdę nie wiem kto może oddawać na poziomach 2,75-2,8 itd
Tutaj wymęczonych inwestorów jest bardzo dużo, od wielu miesięcy tylko spadek, tym bardziej że akcje generalnie rosły w tym czasie. Sam już jestem mocno zmęczony, ale dałem sobie jeszcze czas do lutego na rozwój sytuacji.
po co zdradzasz takie tajemnice alkowy biedny akcjonariuszu, który nie rozumie giełdy chć w niej uczestniczy. Będą czekali do lutego aż zwymiotujesz. Zabiorą ci te klocki i jeszcze szturchańca dostaniesz, przedszkolaku. Proszę nie płacz tylko, bo rozczula mnie płacz nieboraczków.
Dawno mnie tutaj nie było co nie oznacza, że sprzedałem akcje, wręcz przeciwnie dobieram małą łyżeczką i jestem spokojny, że ta inwestycja sowicie zaprocentuje. Cieniasy niech sprzedają i zabierają się stąd
Tutaj nie chodzi o luty ani o maj, ani nawet 2022 rok. Za 2-3 lata spółka zacznie podwajać wolumen produkcji, a od 2026 dołoży do tego nowy zakład. Wydaje się długo? Niby tak, ale jeśli nie zajmujesz się giełdą zawodowo to nie znam lepszego sposobu na duże zyski
Karty rozdane, zobaczymy jak rozdanie zostanie przyjęte. Dziś 7.12 co za tym idzie brak informacji o wezwaniu w najbliższych kilku dniach pozostanie zapewne tylko starą historią, którą wiele osób się wymieniało na swój sposób. Życzę sobie i Wam wszystkim, którzy zostali nadal z ta inwestycją jak najlepszego rozwiązania dla siebie samych. Niezależnie czy to będzie właśnie teraz, czy za "jakiś czas". @indamix masz rację w odniesieniu do poprzedniej Twojej wiadomości.
Prawda jest taka, że im brakuje około miliona akcji by mieć 95% na WZA i trzymać wszystkich w szachu przymusowego wykupu. Te akcje pewnie już są w DM. Pakietówka to kwestia kiedy i za ile, PCC opłaca się by była po możliwie najniższym kursie.
Po co mają delistować tę perłę to idealny wehikuł żeby podciągnąć cenę na 15 zł bezkosztowo i zrobić emisje 5-10% oddać inwestorom po dobrej cenie za 6-9 miesięcy. Spółka podawając moce powinna praktycznie podwoić sprzedaż przy zachowaniu rentowności. To jest oligopol. Wiec wycena przebije miliard PLN bez stresowo.
Większość spółek w takiej sytuacji pewnie by tak zrobiła. Niestety tutaj mam wrażenie, iż ta spółka rządzi się innymi zasadami i trudno czasami zrozumieć jaki mają cel (chodzi mi o wycenę giełdową ). Chyba nigdy spółka nie wysyłała sygnałów , że uważają cenę akcji za niską, tak jak by to ich zupełnie nie obchodziło.