• Straszenie wojną Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    ... w przypadku ASBIS uważam, że zamieszanie na wschodzie a nawet mała wojenka (bo w dużą nie wierzę) będzie wręcz promować podmioty sprawne na tamtejszym rynku. Nawet jeśli sprzedaż nieznacznie spadnie (a wlaściwie dlaczego?) to marża wzrośnie, ze względu na "szkodliwe warunki pracy.
    ASBIS jest głównie firmą handlową i poradzi sobie a nawet może zyska w warunkach nietypowych. Co innego może czekać firmy posiadające na Ukrainie aktywa produkcyjne, np. role lub spożywcze. Te mogą stracić z powodu działań wojennych jak również utraty rynków w Rosji i u jej sojuszników.
    Ufam, że ASBIS jest bezpieczną i perspektywiczną inwestycją, więc dokupiłem dzisiaj ponownie.
    Rozumiem jednak, że ci którzy mi sprzedali mają przeciwną opinię i chętnie [posłucham ich argumentów.
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~Andrzej [37.225.53.*]
    Też dokupiłem po okazyjnej cenie
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~123 [5.173.14.*]
    Schemat się powtarza, od zielonych ludzików na Krymie to samo, ile od tamtego czasu urosło niech sobie każdy zobaczy, poza tym nie wiem dlaczego dziś by mieli się wystraszyć wojny jak napięta sytuacja jest gdzieś od 10 lat, ehh, ynwestory polskie
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~Jaszczomp [31.61.185.*]
    Na Asbisie sraczka choć ma tylko 14% udziału sprzedaży na Ukrainie. Na Kernelu ktoś ładnie wciąga.
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~Jaszczomp [31.61.185.*]
    Tak się ksztaltuje akcjonariat.
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~Jas [46.204.19.*]
    Naganiaczu
  • Re: Straszenie wojną Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    Dnia 2021-12-06 o godz. 15:43 ~Jas napisał(a):
    > Naganiaczu

Czy ktoś tutaj poważnie uważa, że pisząc coś tutaj można wpłynąć na kurs naganiając dzieciaki, których portfel nie przekracza kilku tysięcy akcji?
    Wbrew pozorom, znajduję na tym forum czasem ciekawe opinie lub się nimi dzielę, ale nie łudzę się, że mam wpływ na kurs.
    Niestety ciekawe posty giną w tłumie kompletnie błahych lub wręcz dziecinnych.
[x]
ASBIS 0,29% 69,20 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.