• O co tu chodzi? Autor: martyna11 [188.47.63.*]
    Czy ktoś mi to wyjaśni? Dlaczego kurs spada skoro wyniki są pozytywne, wartość księgowa każdy wie jaka, a perspektywy dość obiecujące. Depczą po tym dnie jakby miało się coś wydarzyć...
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~alex [79.186.59.*]
    To dno jest cienkiego lodu i będą ta długo deptać aż pęknie.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: cmpunk [31.61.227.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 06:42 martyna11 napisał(a):
    > Czy ktoś mi to wyjaśni? Dlaczego kurs spada skoro wyniki są pozytywne, wartość księgowa każdy wie jaka, a perspektywy dość obiecujące. Depczą po tym dnie jakby miało się coś wydarzyć...

Zakładam, że może się wydarzyć coś pozytywnego. No bo co może być negatywnego? Bankrutują? Nie wygląda na to :-). Ale ogólnie małe zainteresowanie, choć dzień przed wynikami, jak był wzrost, to były całkiem przyzwoite.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: martyna11 [188.47.63.*]
    Analizuje od długiego czasu wszelkie pozytywne i negatywne fakty. Tu pod coś grają... mają jakiś cel ciągłego zaniżania kursu i podawania suchych tylko obowiązkowych informacji. Przez to nie ma zainteresowania spółką. Trzeba czekać na kolejne posunięcia.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: cmpunk [31.61.227.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 08:20 martyna11 napisał(a):
    > Analizuje od długiego czasu wszelkie pozytywne i negatywne fakty. Tu pod coś grają... mają jakiś cel ciągłego zaniżania kursu i podawania suchych tylko obowiązkowych informacji. Przez to nie ma zainteresowania spółką. Trzeba czekać na kolejne posunięcia.

Ten raport też jakiś taki dziwny był. Może miał właśnie wywołać negatywny wydźwięk? Kiedyś fund Buchaja poprzez ESPI grał na emocjach, teraz wszystko ucichło.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~JanuszBiznesu [37.225.73.*]
    Niby zysków nie było w trzecim kwartale a prezes w październiku pożycza 5 baniek?
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~J-23 [83.28.216.*]
    Dnia 2021-12-03 o godz. 09:19 ~JanuszBiznesu napisał(a):
    > Niby zysków nie było w trzecim kwartale a prezes w październiku pożycza 5 baniek?

Zysków nie było ,..... przecież niektórzy pisali że idą na REKORD HAHHAHHHhaaaaaaaaaaaa
    To o czym ja i inni pisałem już od 5,xx dociera dopiero do innych, ..... tzn. ,że żadnych rewelacji tu już nie będzie, a raczej należy się spodziewać takich kwiatków j.w. tj. np. pożyczki i wyprowadzanie kasy (jeśli tylko będzie ) na ,....boki
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~cba [31.61.227.*]
    Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o dalsze spadki !!!
    Ja obstawiam teraz kolejny schodek na 1,72 tak mi wychodzi z ruchu gwiazd
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.237.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: O co tu chodzi? Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Dnia 2021-12-15 o godz. 16:46 ~cba napisał(a):
    > Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o dalsze spadki !!!
    > Ja obstawiam teraz kolejny schodek na 1,72 tak mi wychodzi z ruchu gwiazd

Ruch ośmiu gwiazd :-).
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~jebac_kod [83.6.128.*]
    ruch 8 gwiazd jest dla takich miernot intelektualnych jak ty
  • Re: O co tu chodzi? Autor: cmpunk [31.61.238.*]
    Dnia 2021-12-15 o godz. 22:10 ~jebac_kod napisał(a):
    > ruch 8 gwiazd jest dla takich miernot intelektualnych jak ty

Haha, pozdrawiam, nasz gejzerze intelektu :-D.
    Macie takiego ministra w swojej stajni, który nawet nie potrafi obliczyć rat kredytu :-D.
    Próbuj dalej ;-).
  • Re: O co tu chodzi? Autor: martyna11 [83.8.19.*]
    Celowe działania. Celowe ubijanie kursu. Każdy widział czym i jak było dziś grane. Sprzedaż po 1 akcji... zwalanie kursu. Prezesowi chyba zależy na niskiej średniej. Nie oddam akcji choćbym miała trzymać je kilka lat. Za chwilę spółka będzie warta tyle co same pożyczki, których udzieliła.
    Dnia 2021-12-15 o godz. 22:31 martyna11 napisał(a):
    > Celowe działania. Celowe ubijanie kursu. Każdy widział czym i jak było dziś grane. Sprzedaż po 1 akcji... zwalanie kursu. Prezesowi chyba zależy na niskiej średniej. Nie oddam akcji choćbym miała trzymać je kilka lat. Za chwilę spółka będzie warta tyle co same pożyczki, których udzieliła.

Też tak to widzę. Prezes nie chce za bardzo droższych akcji. Coś podobnego na Mercu się dzieje.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~Nadleśniczy [148.253.21.*]
    A pisałeś że już nie masz czasu na to forum bo okres przedświąteczny i czas żniw dla ciebie ale widzę że leśniczy cię pogonił jak mu rąbałeś choinki :-)))
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~J-23 [31.61.233.*]
    Dnia 2021-12-16 o godz. 08:23 ~Nadleśniczy napisał(a):
    > A pisałeś że już nie masz czasu na to forum bo okres przedświąteczny i czas żniw dla ciebie ale widzę że leśniczy cię pogonił jak mu rąbałeś choinki :-)))

cempek - już sam się plącze w swoich zeznaniach ,...
    pisze od 5,xx i będzie pisał te swoje bajeczki do końca sanwilu i jeden dzień krócej/dłużej

A w tym czasie kurs ,...... wystarczy założyć okulary jeśli ktoś ma problemy ze wzrokiem
  • Re: O co tu chodzi? Autor: mroz [77.87.2.*]
    Dnia 2021-12-16 o godz. 07:41 cmpunk napisał(a):
    > Dnia 2021-12-15 o godz. 22:31 martyna11 napisał(a):
    > > Celowe działania. Celowe ubijanie kursu. Każdy widział czym i jak było dziś grane. Sprzedaż po 1 akcji... zwalanie kursu. Prezesowi chyba zależy na niskiej średniej. Nie oddam akcji choćbym miała trzymać je kilka lat. Za chwilę spółka będzie warta tyle co same pożyczki, których udzieliła.
    >
    > Też tak to widzę. Prezes nie chce za bardzo droższych akcji. Coś podobnego na Mercu się dzieje.

cempek przestań się już kompromitować takimi wpisami.
    Prezes nie chce za bardzo drogich akcji, @(*&#*& większych głupot tu dawno nie czytałem.
    Czy chociażby to że już nie będzie taniej, siedzisz od 15 lat tutaj to pewnie pamiętasz kryzys z 2008 roku, amica poleciała ze stuparu zl na 3... i co tez takie o.sł.y jak Ty pisały ze taniej nie bedzie....
    Dnia 2021-12-16 o godz. 09:18 mroz napisał(a):
    > Dnia 2021-12-16 o godz. 07:41 cmpunk napisał(a):
    > > Dnia 2021-12-15 o godz. 22:31 martyna11 napisał(a):
    > > > Celowe działania. Celowe ubijanie kursu. Każdy widział czym i jak było dziś grane. Sprzedaż po 1 akcji... zwalanie kursu. Prezesowi chyba zależy na niskiej średniej. Nie oddam akcji choćbym miała trzymać je kilka lat. Za chwilę spółka będzie warta tyle co same pożyczki, których udzieliła.
    > >
    > > Też tak to widzę. Prezes nie chce za bardzo droższych akcji. Coś podobnego na Mercu się dzieje.
    >
    > cempek przestań się już kompromitować takimi wpisami.
    > Prezes nie chce za bardzo drogich akcji, @(*&#*& większych głupot tu dawno nie czytałem.
    > Czy chociażby to że już nie będzie taniej, siedzisz od 15 lat tutaj to pewnie pamiętasz kryzys z 2008 roku, amica poleciała ze stuparu zl na 3... i co tez takie o.sł.y jak Ty pisały ze taniej nie bedzie....

Sanwil też był po 60, a według niektórych wykresów nawet po 300 zeta, ale co to wnosi do tematu? Teraz Amica jest wyceniana na ponad 110 zeta, czyli trochę urosła od 2008 roku.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: mroz [77.87.2.*]
    wziąłem przykład z Ciebie, każdy Twój post nie wiele wnosi do tematu.
    Ślepy jesteś i nie widzisz różnicy, amica urosła a sanwil spadł i dalej leci, no sorki urósł z 50 gr na 5 zł ale utrzymać tego nie potrafił a amica którą wziąłem jako przykład tak.
    Ty widzę nadajesz się tylko do przepychania z trollami jak to ich nazywasz typu j-23 czy scettino, którzy patrząc z perspektywy czasu mieli rację a Ty się myliłeś i do błędu się przyznać nie umiesz. Wszystkich nas ograli, mnie również bo tą resztkę a jak dla mnie nie zostało tego mało mogłem wysypać rok temu jak pozostałe które wysypałem, ale uwierzyłem w te mocne fundamenty...
    no wiem ale najważniejsze ze nie puszczają pustych komunikatów co chwilę, to jest dla Ciebie najistotniejsze, nie kurs gdzie się znajduje...
    Mroz, już kiedyś pisałem, jakie mam zdanie o prezesie i zarządzie. To najsłabsze ogniwo. Choć są spółki, które od zeszłego roku urosły o 300-400%, straty jak były tak są, zarząd milczy, zero ESPI, a kurs się trzyma. Można nawrzucać członkom zarządu na fejsie, tylko to niewiele pomoże. Mówiłem, żeby się ogarnąć ze stowarzyszeniem i zebrać te 5%, ale odzewu nie było. Więc prezes robi co chce i nie wiadomo, co mu w tej łepetynie siedzi. A że uwalany jest kurs, to widać jak na dłoni.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~J-23 [31.61.233.*]
    cempuś w końcu uwierzył w spadki ,....
    Wielkie nieba ,... do tej pory pisał , że to tylko "kosmetyczne" zmiany kursu na znikomych obrotach i jak będą chcieli , to "dziurką od nosa" podciągną kurs do 5 zł ( a nawet zdarzało mu się marzyć-naganiać o 50 zł) .

Teraz coś znów przebąkuje o 5% , zaraz zostanie ponowiona "AKCJA" liczenia głosów , ...
    w czasie ostatniej takiej AKCJI cempek miał jakieś poważne "problemy" z pokazaniem swoich akcji ,....
[x]
SANWIL -2,05% 1,43 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.