Całkiem pokaźny pakiet jest w arkuszu po 3 zł i w innych cenach. Czy tutaj jest jakaś grupa która mogła by się zorganizować na walne zgromadzenie? Nie ma jeszcze ogłoszonego walnego zgromadzenia widocznie nie są pewni sukcesu potrzebują tych akcji zaksięgowanych . Jeśli znalazło by się te 8 procent akcji być może udało by się zablokować uchwałę delistingujaca. Taką siła inwestorów to jedyne co mogło by skłonić wzywających do podniesienia ceny. Nie chcemy się kłócić ciągać po sądach chcemy tylko bardziej uczciwej ceny. 9 mln akcji razy te 60 gr to dodatkowe 5 mln ale pewnie święty spokój . Na pewno przy 3 zł wzywający miał by 95 procent a więc przymusowy wykup to jest korzystne dla wszystkich po co jakieś wojny ? Taki Apel do akcjonariuszy wystawiacie w arkuszu swoje akcje w zadowalającej was cenie.
W arkuszu jest 3.8 mln to jest 9 procent głosów zupełnie wystarczająco aby zablokować delisting . Na samych 3 zł jest 3.6 mln to też by wystarczyło. Można powiedzieć że mamy to . Trzeba to wykorzystać . Jeszcze raz napisze że nikt nie chce sporów. Niech wzywający to widzi i sobie skalkuluje 3 zł daje mu przymusowy wykup 2.4 prawdopodobnie blokadę i spory przez lata. Jeszcze raz ponowie prośbę o wystawianie akcji w arkuszu . Taką ilość w arkuszu daje wiarę i nadzieję że tu można coś ponegocjować że są argumenty. Patrząc na to człowiek chętniej się zaangażuje w sprawę.
Jeśli już ktoś rozważa sprzedaż akcji w wezwaniu po tej cenie to może to zrobić możliwie późno, aby dać sobie i innym szansę na podniesienie ceny. Podnoszenie ceny w wezwaniu nie jest niczym niespotykanym (szczególnie w przypadku nisko wycenianych spółek) i jeśli do niego dochodzi to przeważnie w ostatnim tygodniu-dwóch (w wezwaniu na Mediacap podniesiono cenę na 2 dni przed końcem). Tutaj termin został już raz wydłużony, co pokazuje, że cel wzywającego nie był osiągnięty i to od Was zależy czy dacie sobie szansę na potencjalne podniesienie ceny.
Z ciekawych spraw to nie wiem czy widzieliście, ale nasza firma piękna dotacje otrzymała, o wartości ok 9.5m w projekcie wartym 27m. Czyli praktycznie dostaliśmy wartość zysku za 3 kwartały. 60gr na akcje więcej jest z perspektywy wartości tej firmy to tylko 5.4m dla nabywcy…
Wiemy widzimy każdy to wie i widzi wzywający też. Ale zgodnie z teorią gier oni nie mają powodu płacić więcej jak nie muszą . Ale wydaje mi się że być może będą musieli jeszcze raz wyciągnąć kalkulator bo nie wiem czy dobrze widzę ale arkusz wygląda coraz lepiej. W arkuszu jest już prawie 4.2 mln akcji a na 3 zł czyli jakby na wspólnej ustalonej cenie jest 3.8 mln akcji a to nie jest przypadek że tam jest tyle akcji. Jest tam też dużo poważniejszych pakietów które mogły by skutecznie zablokować uchwałę . A potencjalna blokada kazała by wzywającym przemyśleć jeszcze raz sprawę.
Wzywający posiada niecałe 33 mln akcji. Jest 9 zleceń w arkuszu po 3 zł które razem mają 3.5 mln akcji. Podejrzewam że to jest nawet mniej niż 9 osób bo 2 zlecenia 222 tys i 500 tys podejrzewam że to ta sama osoba czy podmiot . Wystarczy pewnie 7 osób i ich wspólny choćby kontakt na temat wspólnego działania czy głosowania i zostajemy na giełdzie bądź dostajemy lepszą cenę. Akcjonariusze spójrzcie na arkusz na liczby. Należy się kontaktować i działać .
Mamy tu całkiem sympatyczny i realny plan do zrealizowania; oczywiście każdy ma swój rozum i swoją analizę opłacalności, ale jeżeli głowni udziałowcy są wstępnie dogadani z potencjalnym nabywcą to mają prawdopodobnie termin na zawarcie transakcji .... Cena 3 zł nie jest absolutnie wygórowana za długie i celowe hamowanie kursu, że o ostatniej niewypłaconej dywidendzie nie wspomnę.
Wycofanie zleceń niewiele da, akumulacja trwa, a wczorajszy test tylko pokazał, ze mamy zgrubnie 3.5mln papieru, jeśli do tego doliczymy dużego akcjonariusza z 1.85 mln akcjami to jest to 5.4 mln akcji z 9 w obrocie, zatem jest komu proponować godziwą cenę i premię za zgodę na wycofanie z obrotu.
No to nie są do końca aktualne dane. Wiem że ostatnimi czasy pozmieniały się trochę przepisy co do rejestru akcjonariuszy . No spółka ma pełen wgląd na swoich akcjonariuszy łączne z ich adresami ! Co jak dla mnie to trochę przesada rodo itd. Ale nie wiem czy na wniosek zwykły akcjonariusz też może dostać taką listę. Na pewno na wniosek może dostać listę akcjonariuszy którzy zgłosili się na walne. Ja mam za mało akcji ale powinien znaleźć się ktoś kto to skoordynuje choćby oczekiwania i plany tych największych.
A zauważyliście co si stało dziś z arkuszem zleceń po 3 zł . Wszystkie największe zlecenia dziwnie dziś znikły nie wiem czy to przypadek nie wierzę w przypadek. Choć jak by ktoś coś wiedział wcześniej handel dzisiaj inaczej by wyglądał. Podniesienie wcale nie jest tak wcześnie nie zawsze jest kilka dni przed końcem . Każdy musi się oswoić z cena. Na pewno jest jakiś kontakt zakulisowy z największymi bo więc być może dali sobie trochę czasu jeśli z zakulisowych targów wyszło by że trzeba jeszcze kilka groszy dorzucić ....
Szału nie ma. Ale cena mieści się w widełkach akceptowalnych. Więc raczej oddam, choć jak mówił klasyk "oddam, ale nie będę się cieszył" (i klaskał....)