• Świat swoje a GPW swoje Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Kiedy cały świat odbija po BLACK FRIDAY i mamy zieleń nasz kochany bananek znowu najsłabszą giełdą na świecie świecąc się na czerwono...
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: maskopatol [79.184.238.*]
    Najgorsze że tutaj ktoś sypie. W jednym momencie 20k pkc puszczone. Słabo się zapowiada.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Trzymać się od tego gniota jak najdalej. Ja w tym roku grałem na GPW, bo czas na inwestowanie był w tamtym roku. Teraz i gra tutaj to hazard w szulerskim kasynie.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Ja rozumiem, że można wywalać słabe spółki... ze złymi wynikami... ze słabą perspektywą... bez dywidendy... ale na chwilę obecną ASBIS ma C/Z 4, prawdopodobnie rekordowy pod względem zysków kwartał w historii, zapowiedź poprawienia wyników w 2022, i dywidendę na poziomie 12-13%

Rozumiałem piątek bo zwyczajnie panika i wyprzedaż na całym świecie ale po weekendzie myślałem, że ludzie przeanalizują i się ogarną... ale jaka giełda tacy inwestorzy ;)

Co nie zmienia faktu, że o ASBIS jestem spokojny w dłuższej perspektywie...
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~emptio_spei [188.146.66.*]
    O Asbis to chyba każdy jest spokojny, wysokość kursu, to co innego. Rynek nie ceni tej spółki, chyba trzeba się z tym pogodzić.
    "O Asbis to chyba każdy jest spokojny, wysokość kursu, to co innego. Rynek nie ceni tej spółki, chyba trzeba się z tym pogodzić."
    O to właśnie chodzi.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Wrobel_z_garsci [89.66.149.*]
    a g.. no wszyscy czekaja na to co zrobi Rosja obym sie mylil
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Devil [46.134.45.*]
    A co takiego zrobi Rosja ?
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Gruby [37.47.229.*]
    O ta wojnę mu chodzi. Ulomie nikt nie zacznie ofensywy w styczniu czy lutym, to jakieś banialuki białoruskiego wywiadu, za dużo bimbru wypili.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~SOS [94.254.171.*]
    Czy ktoś mi powie kiedy prawo do dywidendy bo wypłata 02.12.2021?
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Devil [46.134.45.*]
    Jak zaczną wojnę ,to mają pewne ,że NS2 idzie do piachu.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~ddd [93.175.161.*]
    Dnia 2021-11-29 o godz. 10:26 ~Gruby napisał(a):
    > O ta wojnę mu chodzi. Ulomie nikt nie zacznie ofensywy w styczniu czy lutym, to jakieś banialuki białoruskiego wywiadu, za dużo bimbru wypili.

A kiedy Krym zajmowali? W lutym przecież...
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Jg [194.33.77.*]
    Tu jest dość małe zaangażowanie fundów, a fundy zasadniczo kupują po spadkach, gdy nastroje są najgorsze. Przypuszczam, że w którymś momencie zaczną akumulować, pytanie na ile wymęczą akcjonariat.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~obesranynamietko [85.221.138.*]
    Posłusznie informuję, że spadki dopiero nadciągają, więc należy szerzej rozchylić poślady i przygotować się na nieprzeciętnie celne strzały ,centralnie w samo kakało..
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Roberts [81.15.172.*]
    Jeszcze wszyscy zarobieni a wy tutaj o akumulacji funduszy.
    Nie ten poziom nie ta strefa.
    Lepiej pomyślcie o nadchodzącej stagflacji w gospodarce i ile Q to potrwa.
    Dalej jest to dobry poziom na realizację soczystych zysków.
    Jak ktoś kupił po 4zł to przy dywidendzie 2,4 - 2,8 zł można się zastanowić czy sprzedawać. A jeszcze przewidują, że wzrostów dolara nie koniec. Powstaje pytanie, mieć pieniądze, których wartość spada czy trzymać spółkę wypłacającą dywidendę w dolarach?
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Jaszczomp [31.61.243.*]
    Przypominam że pandemia sprzyjała Asbisowi, przyspieszając cyfryzację. Wg mnie do końca 2023 mają zapewnioną dynamike wzrostową , a Omikron pomoże im jeszcze bardziej w poprawie marży - zerwane łańcuchy brak towarów u mniejszych dystrybutorów, brak konkurencji..
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    Dnia 2021-11-29 o godz. 10:00 ~Jg napisał(a):
    > Tu jest dość małe zaangażowanie fundów, a fundy zasadniczo kupują po spadkach, gdy nastroje są najgorsze. Przypuszczam, że w którymś momencie zaczną akumulować, pytanie na ile wymęczą akcjonariat.

A ja myślę, że to chłopaki z fundów sprzedają co popadnie, żeby kupić akcje typu Mercator i zarobić na nagrody roczne.
    tak było również na początku pandemii, a potem przyszedł czas na ASBIS
    Pozdrawiam tych co wierzą w rynek i matemtykę a nie w psychologię.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~Biznes [5.173.114.*]
    Rok temu było podobnie przygniatanie całego GPW ! A później rajd w górę. Moim zdaniem zostały ostatnie chwile wyprzedaży i kierunek na nowe ATH. Ale każdy ma swój rozum i sam podejmuje decyzje
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~PawełS [37.190.224.*]
    No ja się niestety obawiam Biznesku , że promocja się skończy przed dywidendą :(
    Ja za wysokość dywidendy dokupiłem w piątek. Niestety teraz jesteśmy niżej.
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~wolo82 [37.47.109.*]
    Dnia 2021-11-29 o godz. 11:31 ~Biznes napisał(a):
    > Rok temu było podobnie przygniatanie całego GPW ! A później rajd w górę. Moim zdaniem zostały ostatnie chwile wyprzedaży i kierunek na nowe ATH. Ale każdy ma swój rozum i sam podejmuje decyzje

Czeka nas jeszcze optymalizacja podatkowa w grudniu;) Tak wiec trzeba sie uzbroić w stalowe nerwy i przetrzymać
  • Re: Świat swoje a GPW swoje Autor: ~J_ [31.61.240.*]
    Ale też window dressing. Także pożyjemy, zobaczymy
[x]
ASBIS 2,32% 70,50 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.