• ciekawe Autor: ~xyz [94.254.162.*]
    godne uwagi Zremb
  • Re: ciekawe Autor: ~Car [31.0.60.*]
    Jaki zremb tylko ORCO !!! C/z 3 !! We wtorek fantastyczne wyniki i wybicie z konsolidacji pod oporem. Dwa dni temu do akcjonariatu wszedł potężny amerykański fundusz apollo kupił akcji za 300 mln€ po 2,9 zl za sztukę. Kupować bo tu macie szansę odrobić straty. Nie naganiam ale warto się przyglądnąć żeby potem nie żałować
  • Re: ciekawe Autor: ~Zakar [37.47.98.*]
    Ale my tu nie mamy strat wrecz przeciwnie nadal mamy zyski, ba liczymy nawet na jeszcze wieksze jak sie sytuacja na świecie uspokoi. :)
  • Re: ciekawe Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    ZAKAR sprzedawaj bo zaraz będziesz na zero, kontraktów kolejowuch brak, pkp nie słowne, zero konkretów, trend spadkowy, wsparcia złamane, perspektywy światowe słabe strony i z 200%będziesz uciekał
  • Re: ciekawe Autor: ~Niekumaty [213.134.181.*]
    Skoro jest tak źle to dlaczego jest tak dobrze?? Tzn ludzie z kapitałem weszli w spółkę i dalej w nią inwestują oraz rozwijają, spółka wygrała kilka przetargow na remont wagonow, jedna umowę podpisała i nawet dostała zaliczkę jednej umowy nie podpisała z jakiegoś powodu (może się dowiemy), bedzie budowac fabryke akumulatorowa oraz farmy OZE, stolarka okienna zarabia i będzie zarabiać (ciekawe że nikt tu nie pisał o wpływie słabej złotówki na wyższe przychody z eksportu do USA) to jeszcze raz skoro jest tak źle to czego jest tak dobrze, nie kumam tego weź mi to wyjaśnij?
    dobrz ena razie nie jest, bo kurs juz 3,6 z 5,3 to sporo, kolejnych kontraków z pkp brak, i oze na razie cisza wiec paliwa brak a swiat nie sprzyja
  • Re: ciekawe Autor: ~Alio [85.221.158.*]
    Cy ktoś z zarządu sprzedawał po 5+? Jeśli nie to z firmą i akcjami wszystko OK.
  • Re: ciekawe Autor: ~enzo1962 [195.60.242.*]
    CIEKAWE co będzie jak padnie decyzja o zakazie sprzedaży nowych sam. spalinowych nawet za 10 lub15 lat,kto będzie wygranym???????????
  • Re: ciekawe Autor: stachsgh [37.7.49.*]
    masz rację ale myślę, że dopiero z tym
    https://www.youtube.com/watch?v=L7QojZfEV-o
    Ponton przecież wiesz co ja robie na korektach fakt przestalem już o tym pisać al Ty akurat napewno pamietasz co robię i napewno nie jest to sprzedaż...
  • Re: ciekawe Autor: ~Alio [85.221.158.*]
    PKP w przyszłym roku przetargi na 22 mld.
    Chyba na mosty, dworce i trakcje, a nie na wagony, bo z torpolem podpisują a tutaj kur..... Od 6 miesięcy nic
  • Re: ciekawe Autor: ~enzo1962 [195.60.242.*]
    Spokojnie ,wagony maja czasookres dopuszenia do ruchu ,coś jak przegląd samochodu, bez którego żaden przewoźnik nie odważy się je dopuścić do ruchu ,nie mogą tak stać i czekac bo wkońcu nie będzie czym wozić podróżnych(tak w skrócie),a kolejka do remontu cały czas się powoli wydłuża,no chyba że stać kogoś na nowe ale i te nie wyrosną jak grzyby po deszczu,wiem co mówię w końcu 39 lat jestem maszynistą w pkp a od2008r w przew reg.,ale wiem że pkp jak każdy ma swoje problemy ,które komplikują życie tak jak choćby tutaj z tymi przetargami.
    Ponton PKP Intercity to cos innego niz PKP PLK widac wyraźnie że w Intercity mają "bardzo swobodne" podejscie do przetargów haha Ale musza je oglaszać bo minister Adamczyk zaplanował w kwietniu 2021 remonty na początek 192 wagonów i co mamy ... podpisana umowe z Pozbudem na 14 sztuk !!!

https://forsal.pl/transport/aktualnosci/artykuly/8144444,adamczyk-planowany-jest-przetarg-na-modernizacje-192-wagonow-kolejowych.html
  • Re: ciekawe Autor: ~Myslacy [5.173.250.*]
    Tylko przetarg pewnie wygra Cegielski.
    Jeśli PKP Intercity chciałoby, aby Pozbud wygrał przetarg to przyjęliby ich ofertę zwłaszcza że była najtańsza bo ok. 390 mln zł. Temat tu jest grubszy, bo PKP IC nie chce konsorcjum.
    Największe tu jest ryzyko, które może się tu zrealizować.
    Druga sprawa to OZE - najpierw finansowanie, potem farmy. Pytanie w jakim udziale, co planują i czy będą z tego zyski.
    Dla mnie każdy kto pisze o wagonach PKP to tylko naganiacz.
  • Re: ciekawe Autor: ~KR [195.210.60.*]
    Dnia 2021-11-27 o godz. 23:13 ~Myslacy napisał(a):
    > Tylko przetarg pewnie wygra Cegielski.
    > > Jeśli PKP Intercity chciałoby, aby Pozbud wygrał przetarg to przyjęliby ich ofertę zwłaszcza że była najtańsza bo ok. 390 mln zł. Temat tu jest grubszy, bo PKP IC nie chce konsorcjum.
    > > Największe tu jest ryzyko, które może się tu zrealizować.
    > > Druga sprawa to OZE - najpierw finansowanie, potem farmy. Pytanie w jakim udziale, co planują i czy będą z tego zyski.
    > > Dla mnie każdy kto pisze o wagonach PKP to tylko naganiacz.

Czyli to Ci mityczni naganiacze doprowadzili do podpisania umów na 71 mln zł na remont wagonów przez Konsorcjum Pozbudu z PKP Intercity ??? Naganiacze to jednak super goście !!
    Myślący nikt Cię nie namawia do zakupu wręcz przeciwnie sprzedaj co masz najlepiej jak najszybciej przed wynikami finansowymi w poniedziałek :))
[x]
COMPREMUM 2,07% 0,89 2025-10-09 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.