Paliwowy koncern sięgnął po innowacyjną technologię wykorzystującą zasilanie fotowoltaiczne. W sklepie, na jednej ze stacji Orlen w Warszawie pojawią się specjalne etykiety PESL (ang. Perovskite Electronic Shelf Label), stworzone przez Saule Technologies.
Witam Ruchas mam akcje VAR i dobrałem w zeszłym tygodniu, czekam na nowy rok, tanio nie oddam - obrotów nie ma nawet żeby cokolwiek handlować sensownie, a cena... nie zakładałem, że tak poleci, teraz oddawać za bezcen to tylko w celu optymalizacji i to małe pakiety. Mimo wszystko spokojnych świąt wszystkim. Co spółka ma w portfolio każdy widzi, Aria zapewne dopiero w nowym roku ogłoszenie, teraz to nic nie da
Reznor przy 2zł mogłeś wyjść.... I byś miał połowę do przodu. Pytanie kiedy 2zł wróci. Ja teraz jestem na Ovid i obserwuje cdprojekt, trochę developerki, paliwa i vabuna
Obserwuje tu wypowiedzi od dłuższego czasu,wers Reznor nie wiem kim jesteście ale macie pojęcie o inwestycjach na GPW.To co się dzieje teraz na forum Bankiera czy na tej spółce czy na innej to ręce opadają. Dwa lata temu jeszcze przed pandemią COVID wypowiedzi w 80% były znaczące a teraz 8% znaczących. Chyba trole mając więcej pracy w necie.
Serwus Wers. U mnie ostatnio krucho z czasem, ale CLC załadowałem. Dokupiłem jeszcze pod koniec grudnia 01c po 3.6. Ogólnie fotowoltaika, trochę ruszyła. Pewnie nie będzie to powtórka z 2020, ale powinno się dać zarobić. W 2021 Bloober i DataWalk pięknie dały zarobić. Trochę skalpów na innych spółkach też było. Żałuę, że Dino nie wziąłem. Mam trochę Pepco i możliwę, że powiększe. Kusi mnie Allegro. Według mnie zaatakuje poziom 50 - 51 zł. Jeżeli spadnie poniżej 40 zł to chyba się skuszę.
Wers, Reznor, Komar gdzie się schowaliście? Wasze wypowiedzi dawały jakiś tu impuls. Od nowego roku tu się w ogóle nie angażujecie może i nie ma tu sensu na tej spółeczce ?
Ucięli straty i uciekli na ostatnim odbiciu po premierze. Przestało im się chcieć użerać z Rosińskim. Ten człowiek wykończy spółkę, ale wcześniej ładnie napcha kosztem akcjonariuszy kieszenie.
Dziękuję za pamięć :). Nigdzie nie uciekłem ani nic nie uciąłem xd. Zwyczajnie, mój główny interlokutor Reznor przestał tu się wypowiadać a ja straciłem kompana do plotek (nikomu nie ubliżając). Co do stanu posiadania to nastawilem koszyk na 1.24 i wpadło. Potem z części zrobiłem optymalizację podatkową. Ale mam tego jeszcze trochę. Raczej kosmetyczne ilości. Nie chce mi się komentować Ukasza. Serio. Będzie coś się działo na spółce to wrócę pewnie na forum.... Póki co żyję, non stop Gram, i zaczynam poważnie myśleć o emeryturze :). Aktualnie siedzę na Allegro od 33 i czekam na dobry swing. Pozdro i życzę wszystkiego dobrego.
Musisz mieć anielską cierpliwość do spółek-gniotów, że tu siedzisz. Zastanawiam się nad wejściem w Allegro, tyle, że mi się wydaje, że nadal nieco drogo. Nie podoba mi się pomysł stawiania paczkomatów, Inpostu nie przebiją, bo zajął już wszystkie oczywiste miejsca, a zysk jaki miałby z tego być?
Spokojna akceptacja spółki gniota wynika z wielkości zawartej pozycji i chyba doświadczenia. Co do allegro to gram czysto technicznie. Wskaźniki były wyprzedane. Mnie zadawala zysk 5-7 zł. Przy dużym zaangażowaniu robi swoje. Pozdr.
Tomsoon, rodzina mi się pod koniec 2021 powiększyła, więc czasu mało. Wszystko trochę w biegu :)
Ohayo, nigdzie nie uciekłem:). Tak jak wcześniej pisałem Var miałem swego czasu i sprzedałem z zarobkiem jak było blisko 3 zł. Potem parę zakupów na skalp, bez sentymentów.
Wers, emerytura? Zanudzisz się :). Może jeszcze w Bieszczady? :). Ja czysto spekulacyjnie zaciągnąłem dzisiaj Allegro. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeżeli spadnie do 31 to dokupię mały pakiet. Najbardziej obawiam się teraz, że spekuła będzie ostro wykorzystywać sytuacje na Ukrainie do zbicia cen na szerokim. Zobaczymy. Może to będzie dobra okazja do zakupów. Nie mniej jednak ostrożnie podchodzę do poważniejszych zakupów.