• Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Anakin [95.51.200.*]
    że od wczoraj kurs jest na siłę ściągany w dół bo nawet jak chwilowo rósł to w dalszym ciągu oferty sprzedaży były po kursie niższym, niż aktualny i jakoś każdy ruch za każdym razem wraca do poziomu 2,772
    Jakieś ciekawe komentarze do tej sytuacji ?
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Bez przerzucania z wora do wora dzienny obrót wynosiłby kilka tys. zł. Tutaj sterowanie odbywa się bez przerwy.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Sss [77.255.176.*]
    Ostatnimi czasy stracili mnóstwo papieru i teraz zaniżyli z myśłą, że znajdą leszcza który się wystraszy i im odda. No cóż leszczy już tu nie ma, a ja np. chętnie dobieram po troszku. Kto patrzy ten widzi te same transakcje i ten sam schemat, co podskoczy to sprzedaż dziwnym trafem jest poniżej max zakupu ??? Wałek niesamowity ale mi to pasuje na chleb mam a za resztę dobieram.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Iss [83.21.8.*]
    Zbieraj screeny na wszystkie takie operacje i zlecenia, które wyglądają na manipulowane. Jeśli zdecydujemy się na pisanie skargi itp, będą potrzebne jako przykłady.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Ida [79.188.94.*]
    O tak, trzeba gromadzić screeny na wypadek wykupu, gdy dadzą śmieszną cenę - adekwatną według nich do obecnego kursu. Smutno się robi jak się patrzy na to co oni robią z tą spółką i jej kursem, człowiek czuje taką bezsilność.
    Wystarczy spojrzeć na arkusz wczoraj i dziś. Ze zleceń sprzedaży za 19,5 mln zeszliśmy nagle na 7,8 mln. Obawiam się jednak, że to żaden dowód
    Czy dowód, to zależy co chcesz udowodnić. Jeśli opiszemy sytuację powtarzającą się od miesięcy, kiedy regularnie pojawią się zlecenia sprzedaży niżej od zleceń kupna, to trzeba załączyć przykład, a screen nic nie kosztuje. Moim zdaniem to jest manipulacja, ale jest to kwestia oceny i udowodnienia. Jakie jeszcze inne przykłady na zaniżanie można opisać?
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~wacek [109.206.214.*]
    Od przeszło roku kurs systematycznie zaniżany ! Przy tak niskim ff to te akcje już zostały przemielone a i tak ciągle opadają coraz niżej. Z tego co niektórzy tu piszą to ciągle dobierają i kurs bez zmian. Więc o co k......wa tu chodzi ja się pytam !?
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Inwestor [93.105.178.*]
    Spokojnie.
    Prędzej czy później do 2 zł spadnie, a dalej niżej.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Iss [37.47.211.*]
    Skąd masz tak szczegółowe dane
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Anakin [95.51.200.*]
    Sam dokupiłem wczoraj po PKC 5000 udziałów podbijając kurs na nieco ponad 2,8 i od razu wracał na 2,772 a że kupowałem porcjami to dokładnie taka sytuacja miała miejsce 3 razy. Tu nie ma podejrzenia że kurs jest ustawiany tylko on jest ustawiany
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Gskhf [31.183.197.*]
    Wszyscy tu od dawna widzą jawną manipulację tylko KaeNF nie widzi....
    Nie wiem gdzie w takim razie trzeba uderzyć, do prokuratury czy jak?
    Można pisać wielokrotnie. Ja potrzebuję wiecej info. Ktoś pisał że coś wysyłał, ale nie zamieścił co. Potrzebny byłby arkusz zleceń z powtarzającym się zaniżaniem ofert sprzedaży. Czy ktoś ma wykupiony dostęp? Ja mam tylko darmowy, nie jestem pewna czy pokazuje wszystko
    Dodatkowo, jako grupa akcjonariuszy możemy napisać oficjalny list z pytaniem o politykę spółki odnośnie GPW, do zarządu PCC
    Ja niestety nie mam takiego dostępu
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~indamix [94.254.208.*]
    Dostęp płatny pokrywa się w 100% z arkuszem np. na gragieldowa.pl sprawdzałem wiele razy. Jedyna różnica to opóźnienie notowań
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Ida [79.188.94.*]
    O co chodzi? Spytaj Inwestora, on dla nich pracuje od kilku ładnych miesięcy.
    Chodzi o zaniżenie kursu jak najbardziej aby wykupić akcję po taniości. Mając tyle akcji mogą tu robić co chcą.

Tylko jakoś nikt się nie rzuca na te akcje po taniości a już na pewno nikt nie chce ich sprzedawać w tych cenach. Obrót dzisiaj to całe 20.000 pln. Jakieś żarty
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Iss [37.47.211.*]
    Jeśli chodzi o rzucanie się na tanie akcje, to co wydaje się tanie, jest nadal zbijane. Ja po kilku dokupieniach czekam czy zbiją jeszcze niżej. Sprzedaje tylko spekulant po tej cenie, kimkolwiek jest. Dostaje za darmo, może sprzedawać tanio. Miszcz jeden z drugim : P
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Seton [83.28.239.*]
    Ktoś od dana sukcesywnie ''wywala'' x 1 lub 2k akcji po uprzednich nieznacznych podbiciach. Czyżby to jacyś kółkowicze, czy też może kreatorzy kursu.
    Jedno chyba nie wyklucza drugiego :) np. mając zlecenie zbicia kursu pod wykup, można dodatkowo mieć kontrakt na spadki i robić ktrótkie podbitki i małe kółka. Czy nie? Co ugrają to ich
    No proszę, zlecenia wróciły na swoje miejsce. Może mieli awarię w tej swojej kotłowni. Pozdrawiam LT
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~wacek [109.206.214.*]
    Chyba musieli stan ilościowy ''węgla" podliczyć bo coś im się może nie zgadzało.
    To wracamy do akumulacji. Jak to mówią: kijowo, ale stabilnie.
    Wystarczy zbierać i mieć póki co ich w d.... To samo było na GLC teraz zmiana trendu i już trolle piszą o wykupie ha ha ha.
    . Tutaj manipulują ale najważniejsze odbierać im ile kto morze, w końcu pozbędą się tyle, że będą puści a spółka swoich akcji im nie pożyczy.
    Wystarczy zebrać trochę osób i każdy o określonej godzinie kupi PKC np. chociaż po 100 akcji ( 100 osób) zrobi swoje, a prze tydzień czy dwa to już będzie znacząca ilość.
    Dopóki się nie zjednoczymy, a oto chodzi tzw. grubemu dopóty będzie jak jest, niestety taki jest polak. Mogę kisić ale czemu inny ma zarobić. Chory naród
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~ziko [195.26.22.*]
    Dnia 2021-11-24 o godz. 11:52 ~Sss napisał(a):

> Wystarczy zebrać trochę osób i każdy o określonej godzinie kupi PKC np. chociaż po 100 akcji ( 100 osób) zrobi swoje, a prze tydzień czy dwa to już będzie znacząca ilość.

O czym Ty piszesz . Pomimo różnicy zdań jeszcze ciągle mam cie za poważnego człowieka ale po takich wpisach zaczynam wątpić .

• Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Obserwator [31.61.188.*]
    Bo to jest "nagon" zwykły. Pewnie próbuje opchnąć ile się da bo wie że spadną jeszcze pod swoim ciężarem w okolice 2 zeta i wtedy dopiero będzie nowe rozdanie.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Iss [83.21.24.*]
    Eej, nie gadaj. jakby tak miały tak spadać same pod własnym ciężarem, to nie musielibyście tu tak warować na tym forum. Logiczne
    Prawie rok temu też pisaliście że nie może spaść poniżej 3.30zł bo blokada jest :) Jaki mamy teraz kurs? Powolne obsuwanko pod wpływem niepopularności tego papierka i tyle w temacie.
    Aha, jak tam inwestycje PCC na dalekim wschodzie? Tymi informacjami też naganialiscie swego czasu. Prędzej spotkamy się przy 2 zeta niż przy wystrzale na 5 zł.
    Czemu piszesz do mnie w liczbie mnogiej? XD. Nic takiego nie pisałam. Już przeginasz w tym nakręceniu na zbijanie.
    Nie śledzę tak dokładnie postów, bo tu nie pracuję. Nie wiem kto to pisał. Ale zawsze mnie ciekawi skąd macie tak dokładne info - ile będzie kurs kosztował i kiedy. Inwestor też to pisał. No O więc skąd. Nikt by prócz was tego nie wie, heheh
    A ja w przeciwieństwie do Ciebie mam czas i wiem mniej więcej kto za kogo tu robi. Twierdzisz, że przeginam w tym nakręcaniu na spadki? No nie myślałem, że mam taki dar przekonywania ostrzegając od roku, że ten papier jest omijany szerokim łukiem i pod wpływem niepopularności musi zejść niżej. Miej raczej pretensję do tych co przed każdym raportem wieszczyli "wyszczały".
    Eh, nie przypisuj sobie wszystkich spadków. wiadomo że ostatnio giełda poleciała, więc pewna niezasłużona korzyść w tym dla spadkowiczów. Ale skoro siedzisz tu tak pilnie od długiego czasu, to wiesz, że zbijanie kursu nie polega tylko na negatywnych wpisach o spółce na forach, ale również na manipulowaniu kursem? Czy nie? :D :D
    No nie mogę następny wagon. Założymy się np. o 100 k akcji, że do 2 zł nie spadnie ?!?!?! ha ha ha Gdyby nie było tutaj takiego buractwa tzn. na całym bananie, a szczególnie tutaj to kupiłbym tą bańkę akcji ale co z tego jak mnóstwo ..... nie mających na chleb sprzedawałoby na wyścigi i kurs byłby w okolicy 3,5-4. Dlatego skubię po troszku tutaj i gdzie indziej śmiejąc się z takich ........ (moderator nie puszcza prawidłowych określeń) czekając spokojnie na sowity zarobek. I tak jestem cieniutki do większości ale na życie starcza.
    takie konta jak na xtb (darmowe) powinny nie istnieć i już byłby problem z głowy, ponieważ tranzakcie po 1, 100 czy 300 akcji nie miałyby prawa bytu. Natomiast gdyby takie były w takiej liczbie jak teraz to ci co chcą wnieść skargę mieliby dowód 100/100.

ziko co do takich zakupów jak pisałem to trzeba mieć jaja. Niestety w tym narodzie brak jedności i logicznego myślenia. Ja mogę tutaj spokojnie czekać w przeciwieństwie do niektórych. Darmowa rada dla myślących: Odłóż na wyższą półkę i popatrz od czasu do czasu i jak możesz dokup póki tanio.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Slaw [213.17.164.*]
    Na Gemstop udało się wyrolować fundy zwykłym akcjonariuszom - dzięki połączeniu sił na Reddit. Tutaj też przydałaby się podobna inicjatywa, żeby z torbami puścić DM, który pełni tutaj rolę sternika.

Czy macie jakieś pomysły, jak akcjonariusze mniejszościowi mogliby ograć DM?

Bo jak nie macie, to siedzenie na tej spółce to strata czasu i pieniędzy.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Bajden [91.198.89.*]
    Kupuj akcje, trzymaj i zgarniają dywidendę.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~ziko [37.109.33.*]
    To jest za mało.Potrzebna jest ostra ofensywa.
    Dnia 2021-11-25 o godz. 13:26 ~Slaw napisał(a):
    > Na Gemstop udało się wyrolować fundy zwykłym akcjonariuszom - dzięki połączeniu sił na Reddit. Tutaj też przydałaby się podobna inicjatywa, żeby z torbami puścić DM, który pełni tutaj rolę sternika.
    >
    > Czy macie jakieś pomysły, jak akcjonariusze mniejszościowi mogliby ograć DM?

ciekawy wątek - podbijam

• Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Miodek [37.248.201.*]
    Issia, to już nie boisz się, że zostaniesz zmanipulowana? Jednak kupowanie akcji a nie zgłoszenie do prokuratury? Zdecyduj się.
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Iss [83.21.61.*]
    Yyy, chyba Miodzio nie doczytałeś. Owszem kupuję od pol roku. A pomysł z prokuraturą nie jest mój.
    Ja natomiast, mając dość troli spadkowych szkalujących tu spółkę oraz dziwnych rzeczy dziejących się z kursem, zbieram grupę chętnych do zareagowania w razie czego w sposób rzeczowy. Np. pytania bezpośrednio do spółki o politykę na GPW itd.
    Podoba mi się też pomysł zebrana się na Reddit. Czy to jest jasne?
  • Re: Wydaje mi się ewidentne Autor: ~Miodek [37.248.201.*]
    Oh, jasne Issiu. Reagujemy. Działamy. Nie płaczemy.
    Git
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,02 2026-04-30 15:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.