To bylo potwierdzenie. Znaczy tak Sucubus mial chyba 2 premiere po GSS
Wszystko co mialo byc takimi hitami okazalo sie totalna klapą. A tu za niedlugo 100k kopi będzie i tak powinno byc.
Jak chodzi o spółki notowane na NC to chyba faktycznie Succubus w tym roku jest numerem 2. Oczywiście było całkiem sporo lepszych premier wśród spółek z Rynku Głównego (choćby People Can Fly, Bloober czy People Can Fly), ale to oczywiście finansowo zupełnie inna liga i na tym etapie rozwoju spółki ciężko jest się do nich porównywać. Chociaż tak jak ktoś już na forum pisał - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Madmaind za kilka lat stał się drugim Blooberem i przeszedł na Rynek Główny.
Zdecydowane podium GSS,drugie miejsce MMS 21 i na ostatnim stopniu podium Succubus, pamiętajcie,że dopiero na konsolach ta gra pokaże potencjal. Myślę,że jakieś 10-15 procent będzie lepsza sprzedaż na konsolach od Agony szczególnie,że na PC Agony dostało becki w komentarzach.Skoro wersja konsolową Agony sprzedala się lepiej o 60 % to szacuje,że Succubus będzie miał lepsza sprzedaż o 70-75procent niż na PC patrząc jak ją przyjęli gracze. Tak czy siak ja akumuluje na tym poziomie cenowym.
Zdecydowane podium GSS,drugie miejsce MMS 21 i na ostatnim stopniu podium Succubus
Mms 21 od Play2Chill miało lepszą premierę od Succubusa ? Ty tak serio czy żartujesz? Mms po 72 h 8.5 tys sprzedanych Succubus 37 tys..Succubus dużo wyższy peak wiecej komentarzy i wyższe recenzje..
MMS21 w życiu nie miało lepszej premiery od Succubusa ..MMS 21 to klapa niestety
1 Drago entertainment Gas Station Simulator po 72 h - 71 tys
2 Madmind Studio Succubus po 72 h - 37 tys
3. Baked Games Prison Simulator po 72h 21.5 tys
Tez wierze w konsole i to moze byc strzal w 10 i na prawde konkretny zysk.
Tu juz ktos pisal ze mocny dolar to dodatkowy bonus przynajmniej kilku proc. A w USA duzo schodzi gier.
Natomiast motor mechanic symulator to niestety totalna klapa. W tym tygodniu pewnie zejdzie na stale za prisona a moze i za sucubusa a tam kilka dni od premiery minelo a tu prawie dwa miesiace. No chyba ze jakis cud sie stanie ale na te chwile to bardzo slabo. Wiadomo ze gra jest ponad 3 razy tansza od sucubusa ale nawet to nie bardzo pomaga i jesli tam ma byc zwrot to beda musieli dlugo czekac. Juz na starcie dali przecy w bundlach. Kasy to tam z tych sprzedanych kopi wiele nie ma. Po 72h maja 1/6 zwrotu. Przy cenie za prodjkcje gry ledwie ponad milion. Moze tak jakis zysk bedzie ale to jakies tysiace beda. Nie starczy na nic.
MMS21 klapa totalna ! W tym momencie Succubus o ponad 300 miejsc lepiej na globalu od MMs21 gdzie Succubus jest miesiąc i 17 dni po premierze a MMS 5 dzień po premierze.
Edit:
Oczywiście chodziło o CMS 21 wydaną przez Playway, jak dobrze pamiętam peak był ponad 15000. Premiera motorów to zupełna klapa, nie przyszło wam do głowy,że to zwykła literówka?:)) Cierpliwości, Madmind będzie grany Im blizej wersji konsolowej i nowych IP, ja lubię takie spółki o których nie jest głośno i można kupić akcje w atrakcyjnej cenie i poczekać x czasu na zupełnie inny poziom cenowy.
Zarząd spółki United Label S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółkat") na podstawie raportów od platform dystrybucji cyfrowej PC oraz konsolowych szacuje, że w ciągu pierwszych trzech dni od dnia premiery Gry „Tails of Iron” („Gra”) tj. od dnia 17 września 2021 roku do końca dnia 19 września 2021 roku, sprzedaż Gry wyniosła ponad 28.072 sprzedanych egzemplarzy, co przełożyło się na ponad 1,2 mln zł przychodu ze sprzedaży odnotowanego przez Spółkę.
Succubus miał 37 w 72h
28 tys to mniej niż 37 tyś
Marny trolling?
Czyli wychodzi na to że Aktualizacja Tails of Iron rzeczywistoście top 3
2 Madmind Studio Succubus po 72 h - 37 tys
3 United Label Tails of Iron po 72 h 28 tys
4. Baked Games Prison Simulator po 72h 21.5 tys
.......że białe jest czarne, a czarne białe. Publikacja to wrzucenie do espi i nigdy nie widziałem, żeby liczba komentarzy w momencie publikacji w espi znacząco odbiegała od liczby komentarzy na steam w tym samym momencie. W dodatku, w tym raporcie SŁOWA NIE MA o tym, że dotyczy on sprzedaży 72 h, za to wyraźnie jest napisane "NA MOMENT PUBLIKACJI RAPORTU". I niby czemu miuałoby nie być wzmianki o 72h? Bo zapomnilei? Nie po prostu komunkat z info o zwrocie 50% kosztów lepiej wygląda niż bez tego info.
Sprzedaż jest lepsza niż na BKD i nikt tego nie neguje, ale ta wartość była po 87h, do 72h należałoby odjąć szacunkową sprzedaż za kolejne 15h (na niezłej pozycji, w okolicach top 50)
Widze, że na tym forum jestęs tak samo "merytoryczny " jak na forum BKD. Szczerze polecam fora bajkopisarskie.:)
Za to ty jesteś mega merytoryczny szacując sprzedaż Baked po nr w rankingu na globalu polecam fora wróżbiarskie...
Co do espi jest tam napisane że na "moment publikacji raportu" natomiast tak jak napisałem w momencie publikacji było ponad 700 komentarzy a oni podają ze na podstawie 605..(w ostatnim espi tez mają kilka dziwnych niejasnych sformułowań)
Pozatym nie sądzę że stan byl podany akurat na godz 10:06 na pewno był to stan z wcześniejszych godzin..nie zmienia to faktu że jest to druga premiera po GSS bo nawet zakładając że stan jest na kilka godzin później to mają przewagę w sprzedaży na poziomie 9 tys egzemplarzy w stosunku do United Label który dodatkowo od razu poszedł na też na konsole co było dużą przewagą w stosunku do Madmind .
Jeszcze cię nie wyzerowali na Baked ???? przy 26 krzyczałeś że baloon ( co było prawdą ) przy 12-13 że perła bo taką pozycję zająłeś ??? Jak nie masz akcji tutaj to nie zabieraj naszego czasu tylko idź na swoją perłę , my wkrótce będziemy zarobieni a ty dalej będziesz wisiał na haku
Jeżeli przy wysokiej cenie otwarcie mówił, że balon, a po ponad 50% przecenie zwraca uwagę, że spółka jest wyceniana poniżej wartości to chyba wszystko ok. Rozumiem, że Ty oczekujesz, aby zachęcał do zakupu kiedy kurs już jest wysoko i naganiał na sprzedaż kiedy kurs jest blisko dna? Dla mnie właśnie tym charakteryzują się trole. Jak ktoś chce spekulować to nikt nie zabrania, ale warto zachować godność i powstrzymać się od durnych komentarzy. Swoją drogą od dłuższego czasu obserwowałem obie spółki, premiery debiutanckich gier i kształtowanie się kursu i uważam, że każda ma potencjał do wzrostu, ale zainwestowałem tam gdzie dostrzegałem większy potencjał do wzrostu.
Chyba nie do końca zrozumiałeś , gościu sam kupuje 15-20 % drożej niż obecna wycena baked a przychodzi umoralniać na spółce której kurs jest stabilny od miesiąca i do końca roku może się sporo dziać . Przypomnę ci J-23 dokładnie za 1 tydzień ten post i zobaczymy w którym miejscu kurs będzie
Dla mnie wszyscy goście co piszą o tym ze tak zawsze idealnie wchodzą i wychodzą w daną spółkę i zawsze super zarabiają są mega nieautentyczni. Po prostu im nie wierzę. Udają super inwestorów a to takie lepsze trolle.
No bo nie ma takich , no chyba że na bakierze tu wszyscy zarabiaja po kilkaset % rocznie , ale J-23 biega po wielu spółkach próbując rzekomo "merytorycznie" namówić do kupna czy sprzedaży pomijając pewne fakty bądź koloryzując na swoją korzyść i to jest groźniejsze od takich którzy piszą "pińcet" czy "leci na pysk" bo takich na poważnie brać nie można .
Lata mi to kim dla ciebie jestem. Ty dla mnie jesteś manipulatorem i poprawiaczem rzeczywistości, w dodatku słabym jak barszcz. Ja na pewno idealnie nie kupuję i idealnie nie sprzedaję. I nigdy tak nie twierdziłem.
Panowie
Po co kłótnie i przegadywania , po co ?
Przecież jeżeli zainwestowaliście w spółkę środki kupując akcje to zakładam że , w sukces wierzycie
Jedziemy na tym samym wózku wszyscy akcjonariusze , a wg mnie nie istotnym na ten moment jest czy po 72h czy po 85h sprzedali 30 czy 35 tys sztuk
Pozdrawiam , uśmiechu i jak to mówi mój bratanek pogody serca
Cześć Grubu. No ja nie wiem w czym jest problem. Przecież nie hejtowałem Madmind, a jedynie stwierdziłem, ze te dane sa po 87 ga nie 72h, bo lubie precyzyjję/. Jeżeli gdzieś pisałem , że PS ma lepsze miejsca w którymś dniu sprzedażowym to przecież też nie uwłacza Succubusowi, raz jest tak a raz inaczej, przez pierwsze dni przecież Sucub miał nieporównanie lepsza sprzedaż niż PS.
A porównania sie przydają do określenia, w którym miejscu jest BKD, bo trzeba go do czegoś odnieść. Gwoli ścisłości,. mam też trochę akcji MMS, kupionych za 3,25 - 3,4zł, bo to sp[ólka z potencjałem i jak pisałem powyżej, IMO pokaże pazur po wypuszczeniu Succubusa na konsole.
Zgadzam się. Jednak, jak ktoś mnie oskarża o niestworzone rzeczy, tylko dlatego, że o jednej spółce napisałem to, a o innej tamto, co mu się nie spodobało bo wg niego zawsze trzeba koloroyzowac i lukrować, to czasem ciezko sie powstrzymać, abvy nie odpisać. Ale ogólnie masz 100% racji. Parametery MMS każdy widzi, potencjał też, lukrować i naciągać nie trzeba, bo spólka broni się wynikami.
Czlowieku jakim manipulatorem i poprawiaczem rzeczywistości? Sam osobiście sprawdzałem ilosc komentarzy w czasie publikacji raportu a było ich ponad 700 i od początku mi się to nie zgadzało i tyle. Nie wczuwaj się tak w siebie nie mam ochoty się z tobą przepychać i czytać tych twoich wywodów.
Jestes mi tak bardzo obojętny ze nawet nie wchodzę w dyskusje.
Sprawdzałeś sobie to co się podobało i teraz Ja też sprawdzałem 9 października rano i nie widziałem żadnych 700. Było tyle komentów ile napisali (to były tylko komentarze Steam, bo te liczyli) . Pomijam juz twoją znajomośc j. polskiego - komunikat jest zupełnie jasny/. i nie pozostawia wątpliwości.
Poza tym to ty pierwszy wskoczyłeś na forum BKD i zacząłeś wypisywać swoje fantazje i wywody na temat tej tej spólki, a potem płakałeś w swoich wątkach jak to ludzie nie rozumieją twoich jakże mądrych uwag i wstawiaja ci minusy. Dlatego zaczęłeś sobie sam klikać plusy (co zresztą było przekomiczne).
Spólka MMS jest wystarczająco dobrze poukładana i nie potrzebuje przesuwania "odsieczy". czyli przekłądania na forach raportu o 15h w tą czy tamtą. Dla ogólnego info MMS też mam, wartościowo mniej niż BKD, nie mówiąc o Drago..
A ty dalej swoje fantazje jakieś plusy minusy nie wiem o czym ty piszesz hehe ale ok .
MMS to druga premiera po Drago na Nc i tyle . Upierdliwy jestes strasznie .
Tak jak pisałem sprawdzałem i było więcej komentarzy niż w raporcie w momencie publikacji ale poprawiam bo będziesz ciągnął te swoje smęty.
2 Madmind Studio Succubus po 87 h - 37 tys
Wejdź sobie mądralo w tym momencie na steam na Succubusa. Masz tam mądralo recenzje i wejdz w "pokaż wykres" ...zobacz sobie słupek recenzji na dzień 8 października...masz czarno na białym że jest tam dużo więcej recenzji niż 605 z raportu...kto tu manipuluje?
...bo sobie monitor z wrażenia oślinisz, pieniaczu.
Nikogo nie umoralniam, po prostu prostuję "merytoyczne" bzdury , wyssane z palca info o 700 komentarzach Steam 9.10 rano. Komunikat był precyzyjny - 605 komentarzy dla kopii kupionych an Steam, nie było mowy o żadnych 72h, za to wyraźnie było napisane o "momencie publikacji raportu"
Nigdzie też nie pisałem, że BKD miał lepszy debiut , bo to byłby absurd, za to pisałem, że od bodaj 12 dnia PS mial lepsze miejsca na GTS niz Succubus. I to wszystko. Poza tym kto powiedział, że nie mam też MMS? Bo Drago akurat mam. :) A MMS ma potencjał, szczeólnie ciekawie może być po wydaniu wersji konsolowejm , do której Succubus nadaje sie nawet bardziej niż do wersji PC.
A jak gdzieś widziałeś "perłę" na forum BKD, to idź może do dobrego lekarza. Pomijając, że nic takiego nie pisałem, to nawet nigdy nie uzywam takich śmiesznych, januszowych określeń. "Perła" #jprdl, co za komedia :)))
Jak cokolwiek sprostujesz to zaraz podejrzenia o trolling i nastawienie jakby to ajakąs "wojna" między jednbą a drugą grą, albo jedną a drugą firmą była i jakby nie można było dostrzegać pozytywów i negatywów i tu i tam.
Podejrzenia o trolling a to dobre , wydaje ci się chyba że tańczysz z jakimś frajerem .
"Cyt" .A po co tu jestem? To prostę. Lubię prowokować i pośmiać się z januszy, dzieci, frustratów, którzy stracili tutaj kasę, z powodu swojej chciwości i głupoty, jak i ze zwykłych czubków , których też tutaj nie brakuje. Lubię ich trollować, irytować i sprawiać, że ukazują prymitywną stronę swoje prostackiej natury . Nie piję do ciebie, choć twoja psychologa jest wysoce płytka i domorosła.:)
Fakty są takie że piszesz co ci wygodnie w zależności od twojego punktu widzenia (czyt. pozycji )
z ww . typów, których an forum nie braluje. . Bo to jest zabawne . I te ich dociekania, na ilu to ja niby wiszę i jakie mam (rzekomo) plany pisząc na forum. :)))) Czy jesteś frajerem to nie wiem, bo aż to ciebie nie znam, ale w tym wątku argumentację, zrozumienie tego co w ogóle napisałem i zupęłnei zbędne emocje (w żadnym momencie dyskusji tutaj nie napisałem że MMS jest słąbsza czy gorsza) miałeś na poziomie piętnastolatka.
I nawet niespecjalnie mnie cieszy lekkie (na razie) wybicie BKD i to jak niedojrzały był twój tekst o tym "za tydzień".No ale skoro wolisz stabiliny kurs, to sie ciesz stabilizacją. :) Zupełnie szczerze wolałbym żeby spadło do 9zł, albo choć dłużej kręciło sie wokól 10zł, tak , zęby mozna po trochu dobierać.
Tak jak myślałem szach i mat udowodniłem Ci kłamstwo wiec teraz nawet nie odpiszesz..
https://gaminganalytics.info/gb_chart/985830
Taki lepszy troll zdania nie zmieniam...trafiony zatopiony
Polecam wszystkim sprawdzic statystyki na
I widzicie co to jest za gosc udowodniłem mu kłamstwo teraz nie ma już co odpisać to będzie obrażać..odnies się do
664 komentarze w dniu 8.11
Tyle w temacie kłamcy j23
Aktualizcja
2 Madmind Studio Succubus po 72-87? h (liczba recenzji na "czas publikacji raportu" była wieksza niz podana w raporcie wiec nie jest jasne po ilu dokładnie godzinach jest sprzedaż zawarta w raporcie
https://gaminganalytics.info/gb_chart/985830) - 37 tys