Nie kupujcie akcji jesli po chwili w poplochu bedziecie je oddawac ze strata gdy animator zbije sztucznie kurs. Tu sa potrzebni swiadomi kupujacy ktorzy potrafia bez emocji przetrzymac akcje dluzej niz miesiac bez wzgledu na cene. Jesli kupujac boicie sie ryzyka to odpuscie sobie gielde. Wiele kursow spolek jest kontrolowanych przez animatorow (np. MRC, czy HRP) gdzie przy dobrym espi podbijaja kurs aby wysoko ubrac a przy zlym espi zbijaja kurs aby tanio wyleszczyc. Tu akurat na razie mamy wyleszczanie gdzie jest maly FF i brak popytu na gpw wiec nie badzcie leszczami. Niech Wasza strata nie bedzie paliwem dla animatora.
Nie wiem czy w pon. animator dalej bedzie straszyl i zbije kurs na 6.x aby oderbac akcje tym co kupili w piatek po 7.x ale ja mu nie oddam. Robie zakupy ostroznie po 200 akcji i nie wiem do ilu zbije kurs, a moze dla odmiany podbije kurs o kilka procent aby ubrac nowych dafcow ktorym za chwile odbierze akcje dolujac kurs. Co mnie przekonuje: 1. Zarzad dla ratowania kursu w pazdzieniku kupil ponad 20K akcji do max 10zal za akcje- maly FF co nie przeszkadza animatorowi robic z kursem co chce, 2. Rozwoj Blirtu i nie tylko w kierunku covidu: Otwarcie nowego oddzialu Proteinase K w Gdyni, nie wiem jak status jest nowego laboratium w Gdańskim Parku Naukowo-Technologicznym, 3. 4 fala nabiera tempa wiec 4kw na pewno bbedzie duzo lepszy niz 3kw- niestety espi dopiero w styczniu, 4. Jak dobre wyniki za caly rok to mysle ze bedzie tez dewidenda. 5. Nie wiem jaka powinna byc wartosc akcji ale wkurza mnie ze taki animator robi z kursem co chce i gpw nic z tym nie robi (niestety na gpw to nie wyjatek)- akcje spadly juz 50%
Niestety mamy na pokladzie animatora ktory na razie chce zarobic na wylleszczaniu i nie wiadomo kiedy przestawi wajche na polnoc.
Moim zdaniem drogo kupujesz. Popatrz na wykres w perspektywie kilkuletniej. To typowa bańka spekulacyjna która pękła ale jeszcze sporo w niej powietrza. Zakres spadków może sięgnąć cen przedcowidowych. Kurs jest w silnym trendzie spadkowym więc kupowanie to kopanie się z koniem. Ja poczekam na ukształtowanie się trendu wzrostowego. Nie liczylbym też na znaczące covidowe poprawienie wyników. Jeśli wpadną konkretne kontrakty wtedy można na coś liczyć. Póki co brak znaczących umów. Co do zakupów insidera to nie kupił zarząd tylko prezes rady nadzorczej. Jak na razie ma jakieś 15 procent w plecy. Życzę ci powodzenia, ale zalecam ostrożność w zakupach.
Polecam ci przyjrzeć się spółce mostostalzabrze. Kurs jest w bardzo ciekawej pozycji. Trend wzrostowy. Kondycja dobra. Oczywiście spadki też są prawdopodobne.
No ciekawe, ciekawe. Mówisz, że teraz drogo, sugerujesz spadki do poziomów przecovidowych, a w innym wątku potwierdzasz, że masz akcje. Więc albo kłamiesz, albo działasz nielogicznie wierząc w spadki i trzymając akcje. To raz. Dwa, jak można patrzeć na wykres kilkuletni skoro w spółce w ostatnim roku nastąpiła rewolucja? Stan spółki przed covidem nie ma żadnego wspólnego mianownika z tym co jest teraz. Nie mówię, że kurs od pon zacznie rosnąć, ale sugerowanie, że kurs spółki, która zarabia kilka milionów rocznie (z perspektywą na więcej) spadnie poniżej poziomu wyceny spółki, gdy ta notowała straty to mało logiczne. Nadużyciem jest nazywanie bańką czegoś co zaczęło i raczej nie przestanie przynosić dochodów. Ale ok, każdy ma swój punkt widzenia. A naganiania na inną spółkę nie skomentuję.
Mars pochwal się jaką masz trafność prognoz blirta w półroczu albo nawet roku. Weź przykład z Kuby. Jak ktoś ma honor to po tylu nietrafionych prognozach poprostu odchodzi, albo przynajmniej siedzi cicho po wielokrotnej kompromitacji.
Nie chce dyskutowac ile warte sa akcje. Obecnie ANIMATOR probuje sterowac kursem i nie podoba mi sie w jaki sposob gnoi kurs przez wrzucanie nizej akcji i jednoczesnie ich odbieranie kilka procent wyzej. Mozemy sie bronic jesli Ci co teraz kupuja nie beda mu oddawac akcji ze strata. Jaki jest trend na GPW kazdy widizi.
ANIMATOR ma tez tysiace akcji i nie chce z nich wyjsc teraz tylko chce zanizyc kurs aby tanio usrednic.
OK czyli z tego wynika abysmy teraz poczekali do ceny do ktorej ANIMATOR zwali kurs i wtedy razem z nim kupowali jesli zdarzymy (przy jakimkolwiek dobrym espi ANIMATOR szybko podniesie kurs aby ubrac).
Nie pisałem na forum żadnej prognozy. Nigdy i nigdzie nie pisałem kiedy i ile będzie wynosił kurs. Kupuję licząc na wzrosty, ale żadnych prognoz nie snułem. Więc nie zamierzam milczeć. Ty natomiast może wyjaśnisz jak to jest, że masz akcje, a prognozujesz ich dalszy spadek?
Jakiś czas temu to wyjaśniłem. Sprzedałem blirta z dużą strata. Zostawiłem sobie tylko jedną sztukę. Jestem bardzo zadowolony z tej decyzji bo jak widać miałem rację co do dalszych spadków.
A ja bede mu przeszkadzal w zbijaniu kursu malymi pakietami z cena ok.10% nizej niz kurs po ktorym on odkupuje. A jak dojdzie dosc nisko zaczne wieksze zakupy. Powodzenia wytrwalym. Na pokladzie mamy animatora i niestety latwo nie jest i nie bedzie chyba ze sie tanio obkupi i przelaczy wajche ale na to trza czekac na dobre espi typu dobry 4kw czy dewidenda.
Tu chodzi o pieniadze wiec nie ma nic smiesznego. Jak widac animator gra cierpliwie i konswekwentnie i juz nam do wynikow za 4kw nie odpusci (poczatek stycznia). Zbijanie kursu ma na celu ubieranie nowych i wystraszanie aby Ci co przed chwila kupili zobaczyli strate np. 6% i zaraz mu oddali akcje w panice. Niech sprzedaje nisko i odkupuje wysoko.
Ponownie, polecam przyjrzeć się dokładnie spółce Mostostal Zabrze. Ci którzy zrobili analizę przy moim poprzednim wpisie i kupili już są zarobieni. Wiele wskazuje na nadchodzącą petardę, ale to giełda wiec scenariusze negatywne też zawsze są możliwe, Powstrzymujcie chciwość i rozsądnie zarabiajcie. Blirt obecnie technicznie wygląda słabo. RSI gorące, A/C raczej zapowiada kontynuację trendu. Panie prezesie, proszę na mikołaja dać ESPI o jakiejś dużej umowie. Pozdrowienia dla Marsa;)
Co do uwalania kursu przez ANIMATORA porownalem tylko zlecenia gdzie kurs malal w tej samej sekundzie sprzedazy i wyszlo mi samych zrzutow prawdopodbnie przez ANIMATORA: 16.11- ponad 8770akcji 17.11- ponad 1000akcji 18.11-ponad 1894akcji 19.11-ponad 4700akcji. Jak sprawdzilem to wystawione bylo na sprzedaz ponizej 8,31 (tych co nie chca zarobic) 4386akcji.
Takze jak widac ma ANIMATOR od kogo wystraszonego odbierac akcje.
Więzień lubi jak się o nim mówi Prezes, a podejrzewam, że też się udziela na forum, albo przynajmniej je czyta, więc chciałem żeby chłopu było miło, tak na osłodę za te 15 procent straty którą ma.
Sorry nie w to miejsce watku wkleilem poprzednio wiec:
Tu chodzi o pieniadze wiec nie ma nic smiesznego. Jak widac animator gra cierpliwie i konswekwentnie i juz nam do wynikow za 4kw nie odpusci (poczatek stycznia). Zbijanie kursu ma na celu ubieranie nowych i wystraszanie aby Ci co przed chwila kupili zobaczyli strate np. 6% i zaraz mu oddali akcje w panice. Niech sprzedaje nisko i odkupuje wysoko.
Dnia 2021-11-25 o godz. 17:06 ~anonim123 napisał(a): > Trzeba animatora pilnowac nawet na dogrywkach. > Probowal 61 akcjami zbic kurs do 7,40 ale mu sie nie udalo bo ktos podniosl cene na kupnie.
to ekstra bo przecież jemu chodzi o stworzenie wrażenie spadającego kursu a nie faktyczną sprzedaż akcji. Może dlatego przez cały dzień nic się nie działo. Bo jak tylko zrzuca kurs o kilka % "kilkoma" akcjami to ja mu robię to samo w drugą stronę i tak się bawimy od tygodnia :) na dogrywce to nie ja
To spełniasz robotę animatora:). Zadaniem animatora jest podtrzymywanie płynności, czasami by ją utrzymać musi lekko potanić, na tym to polega. Animatorowi płaci Blirt. Animator nie może zaniżać kursu na zlecenie blirta. Byłaby to manipulacja kursem i zwyczajne przestępstwo. Skoro animator potania, to znaczy, że nie ma chętnych do zakupu. Jednak to, że coś jest przestępstwem, nie znaczy, że ktoś tego nie robi. Jeśli blirtowi zależy na dołowaniu kursu, to ... Wezwanie? Nie sądzę, ale to giełda, na dodatek NC, na którym królują przekręty. Pozdro
Dnia 2021-12-03 o godz. 18:11 ~Adi napisał(a): > To spełniasz robotę animatora:). Zadaniem animatora jest podtrzymywanie płynności, czasami by ją utrzymać musi lekko potanić, na tym to polega. Animatorowi płaci Blirt. Animator nie może zaniżać kursu na zlecenie blirta. Byłaby to manipulacja kursem i zwyczajne przestępstwo. Skoro animator potania, to znaczy, że nie ma chętnych do zakupu. Jednak to, że coś jest przestępstwem, nie znaczy, że ktoś tego nie robi. Jeśli blirtowi zależy na dołowaniu kursu, to ... Wezwanie? Nie sądzę, ale to giełda, na dodatek NC, na którym królują przekręty. Pozdro
może i tak :) ale bawię się przy tym całkiem nieźle i tak chce kupić i tak kupuję to i tak bym ten obrót zrobił, pytanie kto sprzedaje - kilka kilo przez ostatnie kilka dni, animator? a jak tak to po co?
Prawdę mówiąc byłem tu pierwszy z tezą o wezwaniu. Pisałem o tym może z rok temu w kontekście tego dlaczego spółka nie chwali się tak cenotwórczy mi wiadomościami jak otwieranie nowych fabryk w ESPI. Potem już o tym nie wspominałem, bo pewne szczegóły mi do tego nie pasowały, jednak teraz w obecnym zbiegu wydarzeń wydaje mi się to coraz bardziej prawdopodobne, choć nie pasuje mi tu przynajmniej jeden element. Pożyjemy zobaczymy. Niech zysk będzie z wami.
Dnia 2021-12-03 o godz. 22:19 ~Adi napisał(a): > Prawdę mówiąc byłem tu pierwszy z tezą o wezwaniu. Pisałem o tym może z rok temu w kontekście tego dlaczego spółka nie chwali się tak cenotwórczy mi wiadomościami jak otwieranie nowych fabryk w ESPI. Potem już o tym nie wspominałem, bo pewne szczegóły mi do tego nie pasowały, jednak teraz w obecnym zbiegu wydarzeń wydaje mi się to coraz bardziej prawdopodobne, choć nie pasuje mi tu przynajmniej jeden element. Pożyjemy zobaczymy. Niech zysk będzie z wami.
nie sądzę aby wezwanie było opcją leżącą na stole, ludzie tu na tym forum wskazują wezwanie jako czynnik ryzyka a to dlatego, że ciężko znaleść inne (oczywiście jak się rozumie spółkę) a będąc bardziej precyzyjnym: jeśli myślisz (główny akcjonariusz) o ściągnięciu spółki z giełdy bardziej niż o innych opcjach to: 1) nie dajesz kluczowemu człowiekowi z senior managementu bonusa w akcjach, 2) twoja RN nie kupuje akcji tuż przed okresem zamkniętym - jeśli chciałby kupić pod delisting to by poczekał na niższą cenę (po publikacji raportu), pamiętajmy, że sprzedaż w czasie gdy kupował członek RN obrót był wyjątkowo duży, gdyby nie było tego kupującego to byśmy dawno byli na 5 PLN, 3) jeśli robisz delisting to wiesz, że nie wracasz na giełdę w następnych min. kilku latach, 4) chcesz być graczem międzynarodowym to lepiej mieć prezencję spółki publicznej
na forum tej spółki ludzie muszą się trudzić aby znaleść minusy tej spółki a małe rzeczy są wyolbrzymiane, prawie nikt nie widzi (o prócz tych, których ostatnio nie ma a miło się ich czyta :) całego obrazka.