Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,95 zł , zmiana od tamtej pory: 66,48%

Re: Wyleszczanie przez animatora

Dnia 2021-12-03 o godz. 22:19 ~Adi napisał(a):
> Prawdę mówiąc byłem tu pierwszy z tezą o wezwaniu. Pisałem o tym może z rok temu w kontekście tego dlaczego spółka nie chwali się tak cenotwórczy mi wiadomościami jak otwieranie nowych fabryk w ESPI. Potem już o tym nie wspominałem, bo pewne szczegóły mi do tego nie pasowały, jednak teraz w obecnym zbiegu wydarzeń wydaje mi się to coraz bardziej prawdopodobne, choć nie pasuje mi tu przynajmniej jeden element. Pożyjemy zobaczymy. Niech zysk będzie z wami.

nie sądzę aby wezwanie było opcją leżącą na stole, ludzie tu na tym forum wskazują wezwanie jako czynnik ryzyka a to dlatego, że ciężko znaleść inne (oczywiście jak się rozumie spółkę) a będąc bardziej precyzyjnym: jeśli myślisz (główny akcjonariusz) o ściągnięciu spółki z giełdy bardziej niż o innych opcjach to: 1) nie dajesz kluczowemu człowiekowi z senior managementu bonusa w akcjach, 2) twoja RN nie kupuje akcji tuż przed okresem zamkniętym - jeśli chciałby kupić pod delisting to by poczekał na niższą cenę (po publikacji raportu), pamiętajmy, że sprzedaż w czasie gdy kupował członek RN obrót był wyjątkowo duży, gdyby nie było tego kupującego to byśmy dawno byli na 5 PLN, 3) jeśli robisz delisting to wiesz, że nie wracasz na giełdę w następnych min. kilku latach, 4) chcesz być graczem międzynarodowym to lepiej mieć prezencję spółki publicznej

na forum tej spółki ludzie muszą się trudzić aby znaleść minusy tej spółki a małe rzeczy są wyolbrzymiane, prawie nikt nie widzi (o prócz tych, których ostatnio nie ma a miło się ich czyta :) całego obrazka.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.