Od początku listopada odnotowujemy duże wzrosty w ilości wykonywanych testów. Rosnące zapotrzebowanie na testy molekularne w kierunku COVID-19 spowodowało, że Punkt na Zaciszu ma podwójny zespół obsługujący Pacjentów, natomiast Punkt w Tarnowie pracuje bez zwyczajowej przerwy. Badania na stronie genxone.eu można teraz zakupić przy użyciu karty płatniczej oraz Google Pay. Z kolei na stronie nanobiome.pl wdrożone zostały płatności on-line. Nasi Klienci mogą teraz sprawniej dokonać zakupu. Przedstawiciele spółki genXone odwiedzili targi Medica w Düsseldorfie. Możliwość spotkania tak wielu obecnych i przyszłych partnerów biznesowych jest zawsze cennym doświadczeniem, nawet jeśli odbywa się w ścisłym rygorze sanitarnym.
Możliwość spotkania tak wielu obecnych i przyszłychpartnerów biznesowych jest zawsze cennym doświadczeniem, nawet jeśli odbywa się w ścisłym rygorze sanitarnym.
Nie wiem kto i czy w ogóle ustala strategię marketingową Nanobione, ale przy taki wysokich cenach testu sprzedaż pobudzić może tylko regresja cenowa przy pakietach rodzinnych: np. przy zakupie 4 testów cena jednostkowa powinna wynosić 66% nominalnej (pojedynczy test). Do tego zakupy "hurtowe" (5-20, 21-100) testów powinny dać szansę do uzyskania kolejnych zniżek. Może to zainteresować branże gabinetów odnowy, dietetyków, itp... Podsumowując: aktywizacja sprzedaży!
Myślę, że cena nie jest z kosmosu tylko wyliczona na podstawie "podobnych" badań. Nie sądziłem, że dziś z tak dużego minusa niemal wyzerujemy.... Jakby zeszło do 22 to bym mocniej dopakował i uśrednił. Czekamy co dalej. Jestem przekonany, że niedługo będzie kasa z zagranicznego kapitału...
Wszystkie placówki testujące Genxone działają pełną parą. Pytanie czy to się przełoży na kurs i czy spółka stanie się jeszcze atrakcyjna do inwestowania?
Po fatalnym zachowaniu prezesa Kaszuby poszli po rozum do głowy i poinformowali że od listopada testują na maksa. Dobrze gdyby podawali do wiadomości miesięczną liczbę wykonywanych testów tak jak to robią w Inno-Gene i to w dodatku przez ESPI. Takie podejście z pewnością rozkręciło by popyt i wzrost kursu inaczej słabo to widzę