• Polkon Autor: ~Miszcz [199.247.40.*]
    Czy spółka Polkon która z INC ma debiutować ma aż tak zagmatwana księgowość ze od wielu miesięcy nie zmienia się jej status na newsletterze INC (badanie przez biegłego).
    O co w tym chodzi?
    Może kontrakt afrykański nie wyszedł …
    Kiepsko to wyglada a INc ma 50 000 po nominale
  • Re: Polkon Autor: ~Miszcz [199.247.40.*]
    Podbijam. Nikt nie pisze w sprawie Polkon wiec
    Albo cos jest na rzeczy
    Albo nikt nic nie wie
    Albo ludzie maja to w nosie.

Ja nie mam. Czekam na debiut Polkon i trwa to niemiłosiernie długo. To nie spółka krzak lub gaming z 0,5 hard count…
  • Re: Polkon Autor: ~Olo [188.146.66.*]
    Gdzieś kiedyś było podawane info ile to może potrwać. Jeśli mnie pamięć nie myli to ma czas do lutego, ale nie dam sobie uciąć ręki czy nie mylę wątków.
  • Re: Polkon Autor: ~mat [83.26.201.*]
    Mieli zadebiutować do końca 2020 r... także z całym szacunkiem ale coś chyba jest nie halo
    Polkon ponoć NIE utrzymał kontraktu w Afryce.
    Ale nie ma gdzie tego potwierdzić. Mierzi mnie to bo mam ten walorek.
    Używanie ciagle w newsletterze badania przez biegłego może być poszlaka- raporty słabe i słupki pokazują brak zysku?
    Wiec i debiut byłby nieoczywisty…

nie wiem tego i nie kierujcie się temu spekulacjami przy drcyzjach finansowych- ale to jasne chyba
  • Re: Polkon Autor: ~Uki [80.94.30.*]
    Już nie siej fermentu... z polkonem była umowa a nie list intencyjny poszło by info jakby mieli rozwiązać... mi się nie spieszy...
  • Re: Polkon Autor: obserwator82 [193.33.1.*]
    Jeśli faktycznie kontrakt w Afryce był fikcją lub przekłamaniem to pewnie biegły nie chce się podpisać pod tym i dlatego w newsletter tak długo jest "badanie biegłego rewidenta" - to moje domysły
  • Re: Polkon Autor: ~JAro [199.247.40.*]
    Dziś newsletter i Polkon ciagle badanie przez biegłego etap.6…. Od pol roku to trwa lub dłużej.
    Nie niepokoi to Was? Serio????
    Ja mam Polkon za nie mała kasę z pre IPO (1/2 tego co wzięła Carpathia), nie naganiam w żadna stronę.
    Chce znać stan faktyczny. Nie sieje fermentu. Nie chce dokupić, sprzedać. Long term dla mnie te modułowe domy i moduly dla commerce.
    Ale prawdę powinnismy poznawać.
  • Re: Polkon Autor: ~kuba [89.70.183.*]
    Do tej pory traktowałem polkon jako pewniak, oczyma wyobraźni widziałem go jako najlepszą moja inwestycje na crowdconnect, dzisiejszy webinar pozbawił mnie złudzeń
  • Re: Polkon Autor: ~JAro [89.64.54.*]
    @kuba - co mówili o POLKON?
    w pracy jestem i nie słuchałem....

z góry dzięki za share informacji
    Czyli prawdę na Dolnym Śląsku mówią…???
    Mam nadzieje ze reszta plotek to piramidalne interpretacje. I ze Polkon sobie radzi.
    Ale logo to maja oldschool - z lat 90tych. Do pilnej wymiany.
    INC tego nie widzi??? Panie Pawle proszę zadzwonic gdzie trzeba i posprawdzać Polkonowi jak kuwetę ogarnąć…

Mam Polkon w liczbie połowa tego co wzięła Carpathia… w moim portfelu jest nad’reprezentowany- stad ta troska.
    Taki projekt, taka branża…eh. Może się poskładają i wyjdzie z tego coś dobrego o czym nawet nie myślimy dzis??
    Prezes to rasowy biznesmen
  • Re: Polkon Autor: ~ds [88.156.131.*]
    Coś nowego wiadomo w temacie? Jest szansa że czekamy z debiutem na lepszy czas?
  • Re: Polkon Autor: ~111 [46.134.159.*]
    Polkon jest w rubryce: Termin rozpoczęcia prac nad wprowadzeniem akcji do obrotu przez poniższe spółki jest zależny od decyzji ich zarządów.
    Może czekają na lepszą koniunkturę?
  • Re: Polkon Autor: ~ds [88.156.131.*]
    Oby tak było, tyle że przydałoby się jakiekolwiek info potwierdzające/negujące tę tezę.Pisałem do INC i odesłali mnie dokładnie do tej samej informacji. Innymi słowy też nie chcą nic powiedzieć, a pewnie co nieco wiedzą. Szkoda
  • Re: Polkon Autor: ~Peja [3.70.166.*]
    Koledzy, INC z chęcią rozmawia o Polkonie. Tylko jak się do nich umówi i pojedzie. Z szumidłami na salce konferencyjnej. A czemu? Bo to fakup jak to się rzecze. Kłamstwa w dokumencie ofertowym i kłamstwa w papierach w tym małolacie z INC. Ten projekt realnie powinien być w upadłości a nie jest tylko dlatego ze INC boi się problemow jakie ma obecnie Prosper. Stąd z prezesem Koniem sztucznie go utrzymują przy życiu. Formalnie ale i nieformalnie przewalili kasę w Afryce. Realnie ją wyciągnęli z firmy w ramach zaplanowanej akcji. Żadne działania nie toczą się w kierunku wprowadzenia Polkonu na GPW. Firmy w takiej kondycji gpw nie wprowadzi a poza tym kto miałby sfinansować związane z tym koszty. Polkon mógł w covidzie być takim królem jak była biotechnologia z swoimi kontenerami. Na działki czy jako punkty pobrań o mobilnych szpitalach takich jak Chińczycy stawiali nie mówiąc. Ale woleli kasę z emisji okraść niż trudzić się rozwojem.
  • Re: Polkon Autor: ~cogito [178.73.37.*]
    Spółke podobno nie ma zgody na zawarcie umowy restrukturyzacyjnej. A INC cichutko siedzi bo to by była ich kolejna wtopa w jaką władowali Inwestorów.
  • Re: Polkon Autor: ~tede [178.73.37.*]
    Oni każdego inwestora przyjmują? czy kolega w innej sprawie był?
  • Re: Polkon Autor: ~Gratki [78.8.247.*]
    Na Medcampie nie lepiej. January z ogólnymi problemami, najgorsze , ze pieniądze ze sprzedaży GNX gdzieś wyparowują. Robi się tam wydmucha, a przecież spółka ma wpływ na wycenę aktywów.
  • Re: Polkon Autor: ~wkuriony [178.73.37.*]
    Gdzie wyparowują? Zarząd sobie milionowe wynagrodzenia wypłacał, nowa siedziba, inwestycje w projekty które wiadomo, że nie wyjdą typu depozytariusz czy inny crowdconnect.
    I tłumaczenie prezesa - sorry wybuchła wojna - rynek słaby. 20 lat spółka działa i dziś jest na poziomie dupy, bo tam zarządzania nie ma żadnego tylko liczenie na hossę. Na hossie to nawet mój sąsiad taksówkarz zarabia a od spółki na GPW, która się tym zajmuje oczekuje się strategicznej pracy. Jak jest super - wszystko w kieszeń, jak jest bessa - płacz! Taka to firma. O Januarym nie komentuje bo to ten sam typ.
  • Re: Polkon Autor: ~Peja [52.59.220.*]
    Oszukali mnie na kilku tematach i ich dociskam o rekompensaty. Wprowadzać na gpw nie potrafią (historia to dzieło przypadku), oferty mają słabe, bazują ma insidingu, zyski transferują także poprzez inner value. Prędzej czy później knf ich ustrzeli jak niebankowy Prosper.
  • Re: Polkon Autor: ~Ciekawy [37.47.158.*]
    Jest możliwa rekompensata? Jak kolega ocenia ? I jak po spotkaniu ocenia kolega zarząd tego nieszczęścia co się INC nazywa
  • Re: Polkon Autor: ~Chyba [37.47.158.*]
    Chodzą słuchy że można zapomnieć już o spółce. Takie informacje przekazała mi osoba która była klientem Polkon. Kilka mln długu ma Polkon i niskie przychody.
  • Re: Polkon Autor: ~Azaliż [185.53.124.*]
    Czy jest jakaś podstawa prawna, żeby pociągnąć do odpowiedzialności spółkę / INC i odzyskać całość / część pieniędzy za akcje, które są aktualnie do wyrzucenia do kosza?
  • Re: Polkon Autor: ~Heh [5.184.201.*]
    Tak, masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny
  • Re: Polkon Autor: ~AkcjonariuszPolkon [37.47.181.*]
    Coś wiadomo ?
  • Re: Polkon Autor: ~Mat [83.26.231.*]
    Pamiętam jak w 2020 roku w szczycie covidej hossy, co tu się nie wypisywało o Polkonie, własnie sobie o nim przypomniałem po 3 latach. Ale widzę że dalej wszytko w miejscu stoi i ani kroku do przodu

ładnie wtedy poubierali, dobrze że stałem z boku i też sprzedałem wszystkie akcje INC
  • Re: Polkon Autor: ~Up [85.221.150.*]
    Up
  • Re: Polkon Autor: ~Minotaur [91.219.212.*]

Coś się zaczyna dziać na VAKOMTEK, główny skupował akcje ostatnio
  • Re: Polkon Autor: ~akcjonariusz [37.248.212.*]
    Dzwoniłem do INC polkon jest w postępowaniu układowym , i to prawda , od 08.2022 roku, szukam zatem akcjonariuszy tej spółki żeby wytoczyć im powództwo proszę pisać statica1@o2.pl
    ktoś dostał od spółki zwrot kasy ? kiedyś sprawami zajmował się marcin kaczmarek który zapewniał że idzie wszystko dobrze
  • Re: Polkon Autor: ~Farsa [213.134.176.*]
    Puściłem maila
  • Re: Polkon Autor: pozwy [5.173.22.*]
    Witam
    Szukam osob ktorzy zostali poszkodowani przez firme Polkon Wrocław, zapisali sie na akcje serii D, wplacili pieniadze Grzegorzowa Koniowi,ktory obiecywał zlote gory w prospekcie emisyjnym, a od 3 lat nie doprowadzil do debiutu spólki zaslaniajac sie pandemia i wojna. Na chwile obecna firma nie odpowiada na emaile i nie chce zwrocic srodkow, Jest mozliwosc zlozenia pozwu zbiorowego od akcjonariuszy zarowno przeciwko firmie Polkon jak i INC.
    Prosze poszkodowanych, ktorzy chcieliby odzyskac wplacone srodki o kontakt na aukcje@wp.pl
  • Re: Polkon Autor: ~Donald [93.241.12.*]
    polkon przygotowuje sie do debiutu
  • Re: Polkon Autor: pozwy [5.173.22.*]
    O tym, ze szykuje sie juz do debiutu slysze od poszkodowanych juz od kilkunastu miesiecy.
    Jakby chcial zrobic debiut to by to zrobil, ludzie odzyskali by wplacone srodki, a rynek zweryfikowal czy spolka jest warta 5 czy 50 zl.
    Przyjal pieniadze od akcjonariuszy, Zapewnial o debiucie, nie wywiazal sie z prospektu emisyjnego, wprowadzil ludzi w blad na to sa paragrafy.
  • Re: Polkon Autor: ~M_ [89.64.78.*]
    Wiesz może jak to wygląda w nowym roku?

Akcje od dawna wiszą mi na rachunku w bosiu i dobrze byłoby się ich jakoś pozbyć..
  • Re: Polkon Autor: ~michal0110 [79.163.221.*]
    Zaległe raporty zostały wrzucone do KRS, chyba coś zaczyna się dziać.
[x]
INC -1,81% 1,63 2025-10-24 17:02:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.