Czy spółka Polkon która z INC ma debiutować ma aż tak zagmatwana księgowość ze od wielu miesięcy nie zmienia się jej status na newsletterze INC (badanie przez biegłego).
O co w tym chodzi?
Może kontrakt afrykański nie wyszedł …
Kiepsko to wyglada a INc ma 50 000 po nominale
Gdzieś kiedyś było podawane info ile to może potrwać. Jeśli mnie pamięć nie myli to ma czas do lutego, ale nie dam sobie uciąć ręki czy nie mylę wątków.
Polkon ponoć NIE utrzymał kontraktu w Afryce.
Ale nie ma gdzie tego potwierdzić. Mierzi mnie to bo mam ten walorek.
Używanie ciagle w newsletterze badania przez biegłego może być poszlaka- raporty słabe i słupki pokazują brak zysku?
Wiec i debiut byłby nieoczywisty…
nie wiem tego i nie kierujcie się temu spekulacjami przy drcyzjach finansowych- ale to jasne chyba
Jeśli faktycznie kontrakt w Afryce był fikcją lub przekłamaniem to pewnie biegły nie chce się podpisać pod tym i dlatego w newsletter tak długo jest "badanie biegłego rewidenta" - to moje domysły
Dziś newsletter i Polkon ciagle badanie przez biegłego etap.6…. Od pol roku to trwa lub dłużej.
Nie niepokoi to Was? Serio????
Ja mam Polkon za nie mała kasę z pre IPO (1/2 tego co wzięła Carpathia), nie naganiam w żadna stronę.
Chce znać stan faktyczny. Nie sieje fermentu. Nie chce dokupić, sprzedać. Long term dla mnie te modułowe domy i moduly dla commerce.
Ale prawdę powinnismy poznawać.
Do tej pory traktowałem polkon jako pewniak, oczyma wyobraźni widziałem go jako najlepszą moja inwestycje na crowdconnect, dzisiejszy webinar pozbawił mnie złudzeń
Czyli prawdę na Dolnym Śląsku mówią…???
Mam nadzieje ze reszta plotek to piramidalne interpretacje. I ze Polkon sobie radzi.
Ale logo to maja oldschool - z lat 90tych. Do pilnej wymiany.
INC tego nie widzi??? Panie Pawle proszę zadzwonic gdzie trzeba i posprawdzać Polkonowi jak kuwetę ogarnąć…
Mam Polkon w liczbie połowa tego co wzięła Carpathia… w moim portfelu jest nad’reprezentowany- stad ta troska.
Taki projekt, taka branża…eh. Może się poskładają i wyjdzie z tego coś dobrego o czym nawet nie myślimy dzis??
Prezes to rasowy biznesmen
Polkon jest w rubryce: Termin rozpoczęcia prac nad wprowadzeniem akcji do obrotu przez poniższe spółki jest zależny od decyzji ich zarządów. Może czekają na lepszą koniunkturę?
Oby tak było, tyle że przydałoby się jakiekolwiek info potwierdzające/negujące tę tezę.Pisałem do INC i odesłali mnie dokładnie do tej samej informacji. Innymi słowy też nie chcą nic powiedzieć, a pewnie co nieco wiedzą. Szkoda
Koledzy, INC z chęcią rozmawia o Polkonie. Tylko jak się do nich umówi i pojedzie. Z szumidłami na salce konferencyjnej. A czemu? Bo to fakup jak to się rzecze. Kłamstwa w dokumencie ofertowym i kłamstwa w papierach w tym małolacie z INC. Ten projekt realnie powinien być w upadłości a nie jest tylko dlatego ze INC boi się problemow jakie ma obecnie Prosper. Stąd z prezesem Koniem sztucznie go utrzymują przy życiu. Formalnie ale i nieformalnie przewalili kasę w Afryce. Realnie ją wyciągnęli z firmy w ramach zaplanowanej akcji. Żadne działania nie toczą się w kierunku wprowadzenia Polkonu na GPW. Firmy w takiej kondycji gpw nie wprowadzi a poza tym kto miałby sfinansować związane z tym koszty. Polkon mógł w covidzie być takim królem jak była biotechnologia z swoimi kontenerami. Na działki czy jako punkty pobrań o mobilnych szpitalach takich jak Chińczycy stawiali nie mówiąc. Ale woleli kasę z emisji okraść niż trudzić się rozwojem.
Na Medcampie nie lepiej. January z ogólnymi problemami, najgorsze , ze pieniądze ze sprzedaży GNX gdzieś wyparowują. Robi się tam wydmucha, a przecież spółka ma wpływ na wycenę aktywów.
Gdzie wyparowują? Zarząd sobie milionowe wynagrodzenia wypłacał, nowa siedziba, inwestycje w projekty które wiadomo, że nie wyjdą typu depozytariusz czy inny crowdconnect. I tłumaczenie prezesa - sorry wybuchła wojna - rynek słaby. 20 lat spółka działa i dziś jest na poziomie dupy, bo tam zarządzania nie ma żadnego tylko liczenie na hossę. Na hossie to nawet mój sąsiad taksówkarz zarabia a od spółki na GPW, która się tym zajmuje oczekuje się strategicznej pracy. Jak jest super - wszystko w kieszeń, jak jest bessa - płacz! Taka to firma. O Januarym nie komentuje bo to ten sam typ.
Oszukali mnie na kilku tematach i ich dociskam o rekompensaty. Wprowadzać na gpw nie potrafią (historia to dzieło przypadku), oferty mają słabe, bazują ma insidingu, zyski transferują także poprzez inner value. Prędzej czy później knf ich ustrzeli jak niebankowy Prosper.
Chodzą słuchy że można zapomnieć już o spółce. Takie informacje przekazała mi osoba która była klientem Polkon. Kilka mln długu ma Polkon i niskie przychody.
Czy jest jakaś podstawa prawna, żeby pociągnąć do odpowiedzialności spółkę / INC i odzyskać całość / część pieniędzy za akcje, które są aktualnie do wyrzucenia do kosza?
Pamiętam jak w 2020 roku w szczycie covidej hossy, co tu się nie wypisywało o Polkonie, własnie sobie o nim przypomniałem po 3 latach. Ale widzę że dalej wszytko w miejscu stoi i ani kroku do przodu
ładnie wtedy poubierali, dobrze że stałem z boku i też sprzedałem wszystkie akcje INC
Dzwoniłem do INC polkon jest w postępowaniu układowym , i to prawda , od 08.2022 roku, szukam zatem akcjonariuszy tej spółki żeby wytoczyć im powództwo proszę pisać statica1@o2.pl ktoś dostał od spółki zwrot kasy ? kiedyś sprawami zajmował się marcin kaczmarek który zapewniał że idzie wszystko dobrze
Witam Szukam osob ktorzy zostali poszkodowani przez firme Polkon Wrocław, zapisali sie na akcje serii D, wplacili pieniadze Grzegorzowa Koniowi,ktory obiecywał zlote gory w prospekcie emisyjnym, a od 3 lat nie doprowadzil do debiutu spólki zaslaniajac sie pandemia i wojna. Na chwile obecna firma nie odpowiada na emaile i nie chce zwrocic srodkow, Jest mozliwosc zlozenia pozwu zbiorowego od akcjonariuszy zarowno przeciwko firmie Polkon jak i INC. Prosze poszkodowanych, ktorzy chcieliby odzyskac wplacone srodki o kontakt na aukcje@wp.pl
O tym, ze szykuje sie juz do debiutu slysze od poszkodowanych juz od kilkunastu miesiecy. Jakby chcial zrobic debiut to by to zrobil, ludzie odzyskali by wplacone srodki, a rynek zweryfikowal czy spolka jest warta 5 czy 50 zl. Przyjal pieniadze od akcjonariuszy, Zapewnial o debiucie, nie wywiazal sie z prospektu emisyjnego, wprowadzil ludzi w blad na to sa paragrafy.