Dzisiaj ładnie ktoś przeczyścił arkusz do 4 zł. Ja się przyznaję do wczorajszego zakupu :-) Car, może Ty odkupujesz? Do 3,2 nie dali zejść, bo za dużo chętnych by tam było, a powyżej 4 to już za drogo :-)
Może bolało, ale poniżej 4 była okazja do tanich zakupów. Myślę, że powyżej 5 szybko wrócimy a na 6 trzeba będzie jeszcze poczekać, chyba że coś ciekawego w raporcie napiszą.
Do końca roku kilka newsów może się ukazać, więc nie będziemy się nudzić, kto śledzi tt ten wie :-)
To jest tak przewidywalna spółka że aż kuje w oczy. Zapamiętajcie to raz na zawsze, bo to często się powtarza, gdy mamy głębszą korektę na głównym parkiecie to dziwnym trafem kurs pmpg się podnosi, przypadek ? Potem gdy GPW się podnosi to na pmpg marazm i dystrybucja leszczom. Tak działa prezes, dawny makler. Jak będzie rajd sw Mikołaja to na pmpg będzie dystrybucja.
Siedzę dość długo na tym walorze, ba od samego początku i takie wzrosty się pojawiają przy mocniejszych korektach. Robi się tragicznie w Polskiej gospodarce, nowy ład jeszcze dobije przedsiębiorców, osłabienie złotówki, równia pochyła zaczyna się robić na wszystkim. Nawet banki mogą być zagrożone jak ci wszyscy szczęśliwcy w wymarzonych kawalerkach za pół mln przestaną obsługiwać swoje raty a co dopiero przedsiębiorcy. Jestem ciekaw czy NBP przyspieszy zebranie i podniesie już teraz stopy % o 2 % czy doczeka grudnia.
Strach nigdy nie był dobry doradcą ale bez różnej oceny nie byłoby obrotu i zmian cen.
Dzisiejsza reakcja na wyniki pokaże czy rządzi rozsądek i analiza czy spekulacja.
Nie wraca, bo w maju następny raport. Skup nie spowoduje wzrostu kursu, bo ktoś ma 0,5 mln akcji do oddania, więc musi jakaś grubsza ryba to odebrać, to może coś drgnie :-)