do 178 zł to jest droga szybkiego przejazdu później mały korek ale powyżej 179zł to już jest autostrada po-3,4 akcje do sprzedaży na poszczeg.poziomach aż do granicy 215 zł. Niewykluczone, że któryś z kolegów stoi za drzewem i się w miarę potrzeby uaktywni, jak to w życiu, z tym że gdyby ktoś miał apetyt jednorazowo na ilość to liczą się póki co tylko akcje w arkuszu i lecą jak w domino
A ja myślę ,że tym razem nie ponieważ nigdzie nikt nie płaci w grudniu takiej dywy, po odcięciu której już nie opłaca się sprzedawać. Tym bardziej że już na początku lutego 22r. akcj. poznają z.netto z roku 21- powyżej 51mln. czyli ~21zł p.s., co przy doskonałym stanie finansów ,w maju może skutkować następną decyzją dywidendową w granicach od 12 do 20 złotych p.s.. Myślę że kto był niecierpliwy to już przestał być, tak myślę ale zawsze się mogę mylić,choć oby nie bo wówczas kurs powróciłby jeszcze raz do maxa.
Właściwie autostrada teraz jest w obie strony lecz RSI raczej bliżej wierzchu niż dołu stąd myślę, że kurs może się jeszcze na chwilę zanurzyć w przedział niżej, z tym, że ten parametr jest często zwodniczy.
no i sesyjne 181 dobrze rokuje . Takiego kursu nie było od połowy września . czyli połowy cyklu korekcyjnego. Zostaje do odrobienia pierwsza częśc spadków od lipca do połowy wrzesnia. Otoczenie jednak nie pomaga .
Ciekawi mnie jedno, czy ten który kupuje te pół kilo akcji chce w tej niepłynności bardziej blokować spadki, czy bardziej kupić, ja mam swoje zdanie a Ty jak myślisz?
Rozumiem, że masz swoje zdanie ale się nim nie podzielisz? Według mnie chce po prostu kupić pod dywidendę. ot co. Też nie przesadzaj, że 400 akcji to tak bardzo dużo. Nikt mu jakoś nie sprzedał. A na końcówce obniżyli kurs 2 akcjami ze 180. Moim zdaniem jak najtaniej zbierają pod dywidendę.
Na bankierze jest nieaktualny ff? Bo na bankierze wyświetla mi się niecałe 9% a nie 6. Nie wiem czy przed dywidendą kurs jeszcze jakoś spadnie. Zrobili tu akcje w październiku gdzie zleciało na 140. No ale na giełdzie nic nie ma pewnego. Tak czy siak, przy obecnej cenie dywidenda jest OK.
lepiej bierz go z większym niedomiarem, wystarczy pamiętać jak rok, czy półtora temu Tabaza od kogoś odkupiła chyba 20 kilo akcji czyli~1% t.j.pulę, która przed tą transakcją z racji przeznaczenia tylko pozornie była w ff
Nie ma 5 miesiąca spadku pod rząd. 4 miesiące od lipca do października i koniec. Teraz do lipca oby bez spadków . Dwa grudnie spadkowe starczą , a od nowego roku rajd pustyni po arkuszu.
Władze Spółki wspierają różnorodność w zatrudnieniu na każdym szczeblu struktury organizacyjnej Spółki. Różnorodność personelu służy tworzeniu w Spółce atmosfery wzajemnej wymiany i przepływu poglądów oraz doświadczeń, która przyczynia się do: • usprawnienia działalności w każdej sferze istnienia Spółki; • budowania i wzmacniania relacji pracowników ze Spółką; • poprawienia innowacyjności Spółki; • wzmocnienia pozycji rynkowej i przewagi konkurencyjnej Spółki na rynku.
Inwestycja jest planowana . Przy obecnej gotówce w firmie to żaden wysiłek a profity mogą być nawet + 100%. Kto pogardzi dywidendą 40-50 złotych rocznie ?
Mogliby płacić dywidendę połowiczną w relacji do dziś tylko ciągle nie wiem pod co ma być ta inwestycja, czy dział zbytu nie nadąża za popytem, czy to ma być coś nowego, jakiś start up co na pewno wiedzą ,że się nada? Bez jasnego zdefiniowania jednej z tych dwóch rzeczy, inwestycja jest niepotrzebna i niech płacą dywidendy jak ostatnio. Nie wolno realizować inwestycji tylko po to żeby nie płacić mniejszym dywidend bo to się mści jak sk....syn
Inwestycja jest rozpatrywana pod róznymi kątami. Nowych technologii także. Będzie na pewno. jesli ta poprzednia kosztowała firme 40 mln , a jakie sa zyski ? Nie ma nad czym dyskutować .
Co znaczy nie ma nad czym dyskutować?- nad tym się dyskutuje do białego rana zwłaszcza w tych warunkach geopolitycznych co teraz mamy. Przypomnij sobie Forte jak chyłkiem wycofywał się z wszystkich swoich inwestycji a jego kurs spadł do jednej czwartej 21 zł z 80
Jesli prąd jest najwieksza przeszkodą w generowaniu zysku to oczekuję z niecierpliwoscią tego co zrobi rząd z tymi chorymi cenami. Rozumiem wzrost cen o 20-40 % ale nie o 200-400% .
do wyprodukowania kg papieru trzeba 3kg wegla. Węgiel drogi to i papier drożeje. Do tego drewno tez drogie a papiernie pożerają masy drewna. To są naczynia połączone .Nadzieja w tym że ścierki wielorazowe na tle papieru stana sie tanie. Wtedy inwestycja co polegała na dodawaniu taniego papieru do włóknin stanie pod znakiem zapytania.
Dnia 2021-11-15 o godz. 15:14 ~dami napisał(a): > do 178 zł to jest droga szybkiego przejazdu później mały korek ale powyżej 179zł to już jest autostrada po-3,4 akcje do sprzedaży na poszczeg.poziomach aż do granicy 215 zł. Niewykluczone, że któryś z kolegów stoi za drzewem i się w miarę potrzeby uaktywni, jak to w życiu, z tym że gdyby ktoś miał apetyt jednorazowo na ilość to liczą się póki co tylko akcje w arkuszu i lecą jak w domino
30 % mają niektórzy w plecy jak pisałeś post. Było 166 zł a jest 108.50 zł.
Dywidendą 15 zł ale ogłoszoną jednorazowo /choćby płatną w dwóch ratach/ powrócilibyśmy na ten kurs.Z samych poprzednich dwóch lat mamy ~29 złotych niewypłaconych zysków stąd myślę, że wszyscy czekamy na taki scenariusz.. Ciekawy jest pierwszy kwartał, na miejscu Bogusia, który jak sądzę ma niezły pakiet, bym miał tam umyślnego dla wyrównania szans informacyjnych- podam przykład: Kęty z dużym wyprzedzeniem dają szacunek wyników kwartalnych no bo przecież urzędnicy w rozmaitych instytucjach, nie mówiąc o samych pracownikach wszystko wiedzą znacznie wcześniej więc gdzie tutaj tak zwane dobre praktyki? Aby oszacować wyniki wystarczy w księgowości wyciągnąć saldo transakcyjnych obrotów bieżących zakupowo -sprzedażowych z rachunku podstawowego w okresie styczeń -marzec /a to jest dostępne w dniu 30 marca/, dalej
zminusować stan produktów z bilansu zamknięcia roku 2022 /to już dawno jest/ a dodać stan produktów w magazynie na koniec marca 2023 po średnich kosztach z okresu styczeń- luty i mamy szacunek wyniku.
jak wyniki sie sypały to walili w arkusz bez opamietania ale za duzo nie odkupili wiec odpuscili . I najgorsze wyniki obeszły sie bez spadków. Ja czekam na moje ćwierć miliona dywidendy brutto , co mnie sie należy.