Przypominam mój wpis z 5 października. „Średnio za poprzednie lata wypłacali w formie dywidendy 36% zysku netto. skoro w tym roku wypłacili jak by awansem 400 tyś to wychodzi ze planuą zysk netto za 2021 przynajmniej na poziomie miliona„ Trochę niedoszacowałem. Ostatnie dwa kwartały roku zawsze mieli dobre. Koniec roku obstawiam zysk ponad 2 mln
I co Rysiek? kupiłeś i teraz nie można sprzedać, 10 akci a kurs w dół 10 %, i dlatego chodzisz po innych forach i naganiasz na gniota bez obrotu, tak to się zawsze kończy jak nie ma komu dzwignąć kursu bo jak freefloat jest cirka 10% to nikt z większym kapitałem takiej spółki nie ruszy, brak obrotu to brak zabawy :)
Pewnie że kupiłem a raczej dokupiłem. Ale jeszcze nie zamierzam sprzedawać. Nie przy takim kursie. Free float faktycznie mógłby być większy. (obecnie to prawie 13 %). Na innych forach nie naganiam, staram się zainteresować innych spółką.
Kiedyś pracowałem w spółce co robiła rocznie cirka 55 mln obrotu i jeden ze wspólników też mówił o wejściu na giełdę.... wiesz po co wchodzi spółka na giełdę? ogólnie po kasę na rozwój, ale jeśli freefloat jest cirka 85% to co po co się wchodzi na giełdę? już Ci mówię, po to by prezes/wspólnik chwalił się że ma firmę na giełdzie, tylko po to... oni na ogół mają gdzieś bieżącą cenę akcji, bo i tak posiadają pakiet kontrolny, duża część jest w rękach znajomych/księgowej/pracowników i doskonale wiedzą że nikt z większym kapitałem tego nie ruszy, oni nie chcą się dzielić władzą a zwiększenie freefloat mogłoby do tego doprowadzić. Jedyny plus takich spółek to jest chyba że wypłacają parę złotych dywidendy i tylko tyle, na większe ruchy na kursie nie ma co liczyć bo jak sam wiesz przy takiej płynności ruchy po +/- 10% to normalka;)
No ja też mam pakiet od lipca, w końcu spółka zostanie dostrzeżona, wyniki roczne pewnie koło 3 mln na plus, myślę, ze wtedy na stałe przebijemy dychę, ale nie zamierzam tego sprzedawać, ostatnio w Polsacie widziałem materiał na temat termoizolacji budynków (chyba w Poznaniu). TME się dopiero rozkręca z robotą i wynikami. Będę wychodził w okolicy 30 zł.
Rysiek ja od dzisiaj też zaczynam "naganianie" na TME na innych forach...... skrajnie niedowartościowana spółka... niestety... nie da rady kupić dużo od razu :) trzeba brać z prawej... animator po 20 sztuk wrzuca :P
Rysiu, a co to za naganianie, realne suche fakty i wyniki, wrzuciłem ze 3 razy na innych forach, ludzie boją się tej spółki bo jest bardzo mało płynna, może przydałoby się zrobić split i wtedy "będzie tanio" to się gawiedź rzuci i sobie uświadomi jaką spółka ma kapitalizację przy jakich wynikach i perspektywach, ale chyba nie o to w tej firmie chodzi... my jesteśmy... nie zdążyłem dzisiaj złapać kogoś co chciał oddać po 5,75 chyba z 900 sztuk...
No tak jak mówisz :) ale zobaczcie na spółkę TELESTO, to jakiś absurd bez fundamentów, ale jednak... liczba akcji w obrocie podobna... kiedyś przyjdzie czas na Termoexpert... :)