• Espi Autor: ~JC [188.146.99.*]
    Nareszcie jest . Będzie grubo
  • Re: Espi Autor: ~Through [91.236.4.*]
    Twoje "grubo" nic nikomu nie mówi
  • Re: Espi Autor: ~Piotr [193.138.136.*]
    Chciał napisać jestem gruby.
  • Re: Espi Autor: ~Through [37.248.174.*]
    Albo "jestem grubym trollem"
  • Re: Espi Autor: ~Becia [89.64.70.*]
    Grubo to już było.
  • Re: Espi Autor: ~zawiedziony [46.174.3.*]
    na stronie Columbusa już nawet nie ma żadnej wzmianki jako by Nexity był w grupie kapitałowej. Natomiast chwalą się ładowarkami pod swoim szyldem. Czyli nexity zostało pięknie ograne a wraz z nią my akcjonariusze. Tym złodziejom nie ma co już powierzać swoich pieniędzy, bo robią co chcą i to naszym kosztem. Życzę wam grubaskom Dawidkom i reszcie, żeby ludzie przestali w was inwestować
  • Re: Espi Autor: ~Prezio [92.223.79.*]
    Uwalili Nexity za stratę, a sami co? Mieli podnosić przychody z każdym kolejnym kwartałem, tak przynajmniej ciągle, publicznie powtarzał Zieliński, a tu co się okazało? To samo, co w Nexity, tylko, że tu w Columbusie jest prawilnie, a tam było be i zamiast kontynuować rozwój potencjalnie wysoce dochodowego biznesu z Kmiecikiem, będą to robić bez Kmiecika. Ot i cała różnica. Nexity nie jechało na długu, jak Columbus. Elektromobilność dostawała strasznie po du.. w tym kraju, więc brak rentowności nie dziwił. Teraz, gdy wreszcie ruszyły programy wsparcia dla ładowania i zakupu aut, Zieliński nie ma żadnych oporów, żeby pozbyć się Nexity i nie gada już o żadnym opóźnieniu. Spokojnie stwierdza na czacie, że w około pół roku, może szybciej zrobi w Columbusie to, co Nexity miało zrobić przez rok.
    Smutne to bardzo niestety. Jednak ten uśmieszek to taki wystudiowany, przyklejony na pokaz.
  • Re: Espi Autor: ~Ciekawy [46.174.3.*]
    Columbus kupił 100% nexity a sprzedał 29% to ma jeszcze 71% i spisuje to na straty?Ciekawe co za frajer odkupil te 29%
  • Re: Espi Autor: ~Whatsup [92.38.163.*]
    Prezes Columbusa tłumaczył na czacie, że sprzedaż części pakietu była wymagana do rozwiązania umów z Nexity.
    Udziałowcy po drobnych przekładkach, dalej z jednej ekipy. Zieliński, Ciszewski, Ogłoszka, Columbus, Kmiecik i kto tam jeszcze.
    Teraz liczy się tylko, co zrobią z tej spółki, nowy biznes czy odwrotne przejęcie? I kiedy?
  • Re: Espi Autor: ~Through [91.236.4.*]
    Twoja matematyka jest wyborna.
  • Re: Espi Autor: ~HiLifeKing [5.173.140.*]
    Chłopie poczytaj sobie raport kwartalny, wszystko tam jest, dowiesz się ile Columbus i ElonZiele sprzedali udziałów, ile zostało, kto kupił.
    Jest o wypowiedzeniu umowy inwestycyjnej, o Kmieciu i jego żonie, odwołaniach, powołaniach itp.
    Wszystko tam jest.
    Brakuje tylko informacji o wartościach sprzedaży udziałów (umowy cywilno-prawne) nowych produktach, rynku, rozwoju, sprzedaży itp.
    A kasa się skończyła, zobacz ile kredytów i zobowiązań, a niedługo zobowiązania mogą przekroczyć połowę kapitału zakładowego.
    Mam tłumaczyć dalej?
  • Re: Espi Autor: ~VV [108.165.196.*]
    I po co się tak rozpisałeś? Trzeba było się po ludzku wyżalić, że polujesz od miesięcy na niższą cenę i masz już tak bardzo dość czekania.
    Jeśli bardziej nie spadnie, a ty nie zdążysz kupić, to współczuję.
  • Re: Espi Autor: ~HiLifeKing [5.173.140.*]
    rozpisałem się bo mogę
[x]
NEXITY -2,78% 2,10 2025-10-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.