• Celowe zaniżanie? Autor: ~126p [78.10.204.*]
    Komu opłaca się wystawianie na sprzedaż 2 akcji po 4,995 byleby było poniżej 5zł? Przecież prowizja od tego to wyniesie z 50% wartości całości?
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Yinwestor [5.173.49.*]
    Nie ma prowizji
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: s3kawka [185.63.110.*]
    Np XTB nie biorą prowizji
    Nie pamiętam progu obrotu ale kiedyś do mnie z tym dzwonili
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: trawa44 [91.234.192.*]
    jest prog 500PLN minimum
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Pizarro [80.65.215.*]
    próg jest przy zakupie, nie ma przy sprzedaży
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~SBb [185.234.91.*]
    Nie ma znaczenia próg jest 500 zł
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~coolrfx [178.235.188.*]
    Jeśli dobrze pamiętam to inc ma spory udział w genXone patrząc na ich raport za 3kwartał to ciekawe jak zachowa się teraz kurs inca. Wszystko jest na + a kurs na - ale heca
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~126p [78.10.204.*]
    Dzisiaj na koniec ktoś poświęcił aż 61 akcji, aby tylko niżej kurs ustawić.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Fgj [5.173.251.*]
    Kup kilka akcji PKC to podniesiemy kurs
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~hotdog [85.221.142.*]
    jak leci to wszystko, leci, leci, leci.......
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~enki [5.173.252.*]
    Ja wywaliłem przed raportem od 5,2 do 5,23 ze stratą ok 21% i część odkupiłem po 4,86. Jak zjedzie niżej to dalej będę powoli odkupował. Z tego co zarobiłem na innych spółkach wychodzi spory podatek to tam gdzie jestem na minus staram się zrealizować stratę i odkupić trochę niżej żeby podatek był jak najmniejszy. Po wykresach wielu spółek patrząc to raczej będzie ostatnie zejście do obecnych dołków lub trochę poniżej i moim zdaniem zacznie się odwracanie trendu bo spółki podnoszą ceny (inflacja) i będą raportować lepsze wyniki względem tego co jest obecnie. INC na tym też skorzysta bo wzrosną wyceny spółek które ma w portfelu, więc sądzę że w przyszłym roku powinien wrócić do wycen rzędu 15 - 18 zł/akcję, chociaż zjazd o ponad 70% od szczytu w nieco ponad rok, wygląda fatalnie. No ale niestety oprócz matematyki giełda to też psychologiczna gra na emocjach. Grunt to nie skakać ze spółki na spółkę, a wywalać na podbitkach i kupować na wsparciach to w końcu ze straty wyjdzie się na plus i tak.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Artur [89.64.43.*]
    Czy może ktoś wypowie się gdzie jest wsparcie? Gdzie zatrzymają się spadki?
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Olo [188.146.66.*]
    No patrząc na wykres to strzelam, że 2,50-3 zł. Choć biorąc pod uwagę aktualną sytuację firmy to obecna cena już wydaje się być absurdalna.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Pytka [5.173.97.*]
    Cena o której wspominasz jest moim marzeniem :)
    Minął prawie miesiąc i nadal to samo. Kiedy się odwróci ten długi, męczący trend?
    Przy znacznie wyższych cenach ludzie z władz spółki kupowali akcje, dlaczego wtedy, a teraz cisza?
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Kszew [77.252.46.*]
    dopóki tu macie akcje i piszecie będzie taki trend, pół roku rok, aż podaż się wykrwawi
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Hm [46.134.66.*]
    Wszyscy czekają na ostatnią chwilę, na lepszą cenę, w końcu koniec roku
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~kojak [83.20.228.*]
    Tu nikt nie zaniża, bo to spada od lipca 2020r. Chłopcy swoje zarobili i po cichu likwidują interes. Ten kto czeka na wzrosty jest wyjątkowym naiwniakiem. Zjadą do złotówki i wycofają z giełdy.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Czy TY posiadasz akcje INC ?

• Re: Celowe zaniżanie? Autor: s3kawka [185.63.110.*]
    Ma-nie-ma
    Zupełnie bez znaczenia
    Patrząc na wykres można dojść do takich wniosków: spółdzielnia wybiła kurs i sukcesywnie wychodzi
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~kojak [83.20.228.*]
    Cieszę się ,że Pan s3kawka się ze mną zgadza, a TY obserwatorze wiedz ,że akcji INC mam dużo i codziennie liczę straty.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Czyli jesteś naiwniakiem ? ( tak okresliłeś osoby czekające na wzrosty ) .... jeśli nie jesteś naiwniakiem ..bo oczekujesz spadku ...to jakbyś siebie okreslil ?(mam akcje i zakładam spadki ) ..... ja mam swoj scenariusz i zgodnie z nim inwestuje ....moze się mylę , a może mam racje - za 2-3 lata się okaże ..... - jednak gdybym miał akcje i widizałbym spadek jako jedyny scenariusz wówczas bym starał się pozbyć swojego pakietu
    Taki schemat tu też pasuje:

~anonim123 [83.28.215.*] 2021-12-09 22:55
    Dla tych co moze nie wiedza (ostatnio walczylismy z czyms takim na Blirt tylko tam nie bylo trolli):
    1. Sternik stosunkowo małą liczbą akcji np. 1K zbija kurs o 1z (malo zlecen po stronie kupna wiec nie trzeba duzo akcji);
    2. Ustawia po stronie sprzedazy male pakiety coraz nizej aby zmusic wystraszonych do wystawiania zlecen sprzedazy nizej,
    3. Jesli panikujacych jest duzo to sami pchaja kurs coraz nizej bo nie ma tego kto odebrac,
    4. Wali kurs dotad az liczba panikujacych sie wysypie,
    5. Jak uwali kurs do planowanej ceny to trzyma go nisko aby zebrac reszte akcji, a potem zmiana wajchy i do gory.

Nie dajcie sobie ze strata odebrac akcji i przyczynic sie do dalszego uwalania kursu (na Blirt jak nie szlo zbieranie akcji to sternik przestawil wajche do gory).

Duzych zyskow cierpliwym zycze.
    Przykład z godz. 16.34, wystawiają po 5 i 6 akcji, czy to jest normalne? Jaką prowizję od tego trzeba zapłacić.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Okazja [5.173.253.*]
    Czyli celowe zaniżanie. Ale przyjdzie dzień to jak odpali to od razu o kilkadziesiąt procent dziennie.
  • Re: Celowe zaniżanie? Autor: ~Łonda [77.111.247.*]
    ~Anonim123 [83.28.215.*] 2021-12-17 21:27
    Widac ze steruja kursem. Odbieraja akcje wystraszonym i zasypuja nimi popyt. Powodzenia cierpliwym i zycze zyskow po 28grudnia bo chyba chca jeszcze wykorzystac coroczny efekt rozliczenia straty.
    Ciekawe, kto z prawej rzuca takie batony. Tak samo było przed rozpoczęciem sesji.
    Jednak celowe zaniżanie jest?
[x]
INC -0,31% 1,59 2026-05-22 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.