• Witam na pokładzie Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Zbierałem sobie akcje od dłuższego czasu.

Piękne wyniki.

Aktualna C/Z po 3 kwartałach to 4 :)
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~BigShort [52.56.124.*]
    Szkoda tylko że nie ma woli podnoszenia kursu a wyniki są ostatnimi tak dobrymi . Kolejny kwartał mocny wzrost kosztów spadek zysków
  • Re: Witam na pokładzie Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    O czym ty dziecko piszesz? :)

Nawet gdyby firma miała 2x mniejsze zyski niż ma to i tak C/Z po 9 miesiącach wynosiłaby ledwie 8. Ale nie ma i wynosi 4

Dodatkowo rentowność z podpisywanych aktualnie kontraktów wynosi 26%.

Zwiększenie zapasów do 12 mln złotych to również zabezpieczenie na wypadek rosnących kosztów materiałów i dostaw.

Widać żeś zwykły leszcz co to patrzy na rubrykę ZYSK i tyle ma pojęcia o rachunkowości i wycenie spółek.

Zadzwoń sobie do hurtowni i zapytaj o dostępność materiałów budowlanych.
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.1.*]
    Tylko że ceny materiałów spadają dziecko i będzie trzeba zrobić odpisy z dużego zatowarowania . Widocznie nie patrzysz na te światowe indexy na które trzeba
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Znajomy [31.60.109.*]
    Nawet jeśli w przyszłym kwartale nieco spadnie zysk netto, to i tak teraz jest bardzo ładna wycena i potencjał na dużą dywidendę w przyszłym roku. A spółka ciągle dokupuje maszyny i zatrudnia ludzi, więc rosną moce produkcyjne oraz sprzedażowe, został uruchomiony sklep internetowy. Daje to dobre perspektywy na przyszły rok.
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Fak [31.60.94.*]
    Te zakupy dzisiaj to Wy od fundamentów?
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~lukas8i8 [5.173.31.*]
    fajna spółka tanio wyceniana jak wiele spółek z gpw i nev connect niestety nie przekłada się to na wycenę akcji
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~abc [85.221.153.*]
    ubrali ludzi pod wyniki, teraz powolny powrót na 3 zł....a taki c/z=4 d. nie urywa, wystarczy spojrzec co sie dzieje np. na bowim czy mercatorze, tutaj gruby pilnuje zeby nie poszło zbyt wysoko
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Śrubka [83.23.231.*]
    Ubrali nie pod ale po wynikach. I nie ubrali tylko w końcu ktoś zrozumiał że spółka ma fundamenty żeby rosnąć. Porównywanie małej spółki z NC do spółek z GPW w tym z WIG 20 jest głupotą. Trend jest słusznie obrany. Jeżeli dywidenda będzie na poziomie 10 to będzie kolejne potwierdzenie mocy. Nakłady inwestycyjne zaczęły przynosić efekty. A to chyba dopiero początek.
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Ja [89.76.97.*]
    To będzie zdecydowanie najlepszy rok w historii firmy.Peroniarze będą narzekać bo niestety za długo zwlekali z kupnem.
    Pocieszę was-jeszcze jest tanio.
    Zapowiada się solidna dywidenda
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Galahad [31.0.91.*]
    Oby tak bylo, ale na horyzoncie widac powazny kryzys i tego w przyszlym roku sie obawiam
    Nie będzie żadnego kryzysu. Nie jest to możliwe z prostej przyczyny. Kryzysy są sterowane i pojawiają się na zawołanie ludzi ,którzy rządzą tym światem. Pojawia się wtedy kiedy oni tego chcą i potrzebują. Przez ostatnie 2 lata mamy kryzys pseudo pandemiczny. Po jednym kryzysie nie może przyjść nagle drugi. To mogłoby doprowadzić do rewolucji i wybuchu niezadowolenia. Po każdym kryzysie musi przyjść krótsza ,czy dłuższa chwila spokoju.

Jedyne co będzie to powtórka z lat 70 w USA.

Ta pseudo pandemia miała spowodować inflacje i spowodowała.

Inflacja jest potrzebna ludziom u steru władzy (tych faktycznych) aby zdewaluować dług jaki zrobili w ostatnich 20 latach. Aktualnie wynosi od 350% PKB świata. I jedyną racjonalną drogą jego zmniejszenia jest inflacja i dodruk pieniądza (w polsce waluta M3 zwiększyła się o 34% w 2 lata) ,innym sposobem jest wojna ,której nie będzie bo dotyka wszystkich. Inflacja dotyka biednych i klasę średnią.

Glapiński nie jest głupcem tak jak co opisują media tylko dobrze wie ,że inflacja jest jedynym wyjściem z tej sytuacji stąd też takie ,a nie inne stopy procentowe.

Tak więc przez najbliższe 2/3 lata będziemy mieć inflację na poziomie ok 7-10% CPI ,a tą faktyczną 20-30% (chodzi tu o produkty spożywcze ,energię bo to z nich ściągane są największe podatki)

Większa inflacja to więcej skłonności do ryzyka ,a więc więcej kapitału na giełdzie.
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Ooo [89.64.64.*]
    Wyższa inflacja, wreszcie wyższe stopy procentowe, wreszcie oprocentowanie depozytów, ucieczka ostrożniejszych inwestorów do depozytów z giełdy, spadki kursów. Kryzys w Chinach też spowoduje panikę, więc ostrożnie z tym optymizmem
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~Ja [89.76.97.*]
    Ucieczka chyba głupców.
    Inflacja 7% a lokata 2%
    To ja wolę dywidende 10% a na taką minimum liczę w przyszłym roku
    Nie będzie żadnego podnoszenia stóp procentowych. Co najwyżej do 2/3% w ciągu najbliższych 2/3 lat i nie ma co liczyć na więcej. Inflacja musi być ,czy to ci się podoba czy nie.

Straty na obligacjach i innych śmiesznych formach oszczędzania dalej będą przynosić straty.
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~lukas8i8 [94.254.238.*]
    Panie Matiz można wiedzieć co tam jeszcze Pan ma :) bo widzę ze siedzimy razem na kilku spółkach np .aztech,poltronic,suntech
    Panie Matiz można wiedzieć co tam jeszcze Pan ma :) bo widzę ze siedzimy razem na kilku spółkach np .aztech,poltronic,suntech
    Nie wiem ,czy to tak można odkrywać wszystkie karty ,zwłaszcza jak się jeszcze gra w dobieranego
    ok rozumiem ja kupuję akcję firm które są tanie i są duże szanse zwiększania zysków głownie z nev connect,potrafie uśredniać długi czas jak spada :)
    ok rozumiem ja kupuję akcję firm które są tanie i są duże szanse zwiększania zysków głownie z nev connect,potrafie uśredniać długi czas jak spada :)
    Ja robię to samo. Kupuję tanio i czekam spokojnie.
    Po wynikach mogę ci napisać.

Moją kolejną perłą w koronie jest Vidis :)

Zysk 2,5 mln złotych w 1 kwartale co jest wzrostem o ponad 300% r/r przy kapitalizacji 13 mln zł :)
    vidis ciekawa spółka bo pokazuję zły raport wtedy wystarczy kupić następnie super raport wtedy wystarczy sprzedać i tak w kółko :) ok możesz napisać jestem ciekawy czy coś przegapiłem
    vidis ciekawa spółka bo pokazuję zły raport wtedy wystarczy kupić następnie super raport wtedy wystarczy sprzedać i tak w kółko :) ok możesz napisać jestem ciekawy czy coś przegapiłem
    No to trzeba podbić temat
  • Re: Witam na pokładzie Autor: ~lukas8i8 [31.61.162.*]
    dziś super zysk ja sprzedałem trochę po 4,6 i 4,4 ale spółka jest super zresztą tak jak pisaliśmy jak było 3 zł
[x]
AZTEC -3,36% 1,44 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.