• Debiut Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    No to mamy na debiucie na zamknięciu cenę 35 zł za akcję, czyli + 70,73% w stosunku do ceny z IPO.

W pierwszym dniu notowań obrót wyniósł: 45.604 akcje, z całego obecnego "free float" wynoszącego maksymalnie: 195.600 akcji (w rzeczywistości FF jest pewnie znacznie niższy), czyli właściciela zmieniło 23,3% wszystkich akcji dostępnych w wolnym obrocie (z "FF" odliczyłem akcje jakie objęta Aviva w ilości 164.400 sztuk).

Aktualna kapitalizacja spółki: 115.037.615 zł

Debiut uważam, za udany i chyba jeden z lepszych w tym roku na NC.

Życzę też wszystkim akcjonariuszom dalszych sukcesów i radości z rozwoju spółki oraz kolejnych wzrostów jej wartości w przyszłości
  • Re: Debiut Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    No to za nami drugi dzień notowań i mamy na zamknięciu cenę 36,60 zł za akcję, czyli + 4,57%.

A wszystko to na dość dużym jak na NC obrocie: 21.531 akcji (67.138 akcji łącznie), z całego obecnego "free float" wynoszącego maksymalnie: 195.600 akcji (w rzeczywistości FF jest pewnie znacznie niższy), czyli właściciela zmieniło już blisko 35% (nie uwzględniając obrotu tymi samymi akcjami) wszystkich akcji dostępnych w wolnym obrocie (z "FF" odliczyłem akcje jakie objęta Aviva w ilości 164.400 sztuk).

Aktualna kapitalizacja spółki: 120.296.477 zł 

A akcji w wolnym obrocie coraz mniej (info dla: Robercik) ...
  • Re: Debiut Autor: ~Hh [46.204.83.*]
    Pięknie
    No i za nami kolejny dzień notowań i mamy na zamknięciu cenę 35,00 zł za akcję, czyli - 4,37%.

A wszystko to na małym, przed długo - weekendowym obrocie tylko: 3.264 akcji (70.403 akcji łącznie), z całego obecnego "free float" wynoszącego maksymalnie: 195.600 akcji (w rzeczywistości FF jest pewnie znacznie niższy - obstawiam okolice 120 tys. akcji), czyli właściciela zmieniło już blisko 36% (nie uwzględniając obrotu tymi samymi akcjami) wszystkich akcji dostępnych w wolnym obrocie (z "FF" odliczyłem akcje jakie objęta Aviva w ilości 164.400 sztuk).

Aktualna kapitalizacja spółki: 115.037.615 zł 

A licznik cały czas tyka --- tyk --- tyk

• Re: Debiut Autor: ~Baca [83.28.224.*]
    Tika , tika tak jak ruski rozbił swój zegarek a potem wołał ,.... szto ja zdełał , ja zabił maszynistu ....!!
    No i za nami kolejny dzień notowań i mamy na zamknięciu cenę 34,15 zł za akcję, czyli - 2,43%.

A wszystko to na małym, weekendowym obrocie tylko: 2.351 akcji (72.754 akcji łącznie), z całego obecnego "free float" wynoszącego maksymalnie: 195.600 akcji (w rzeczywistości FF jest pewnie znacznie niższy - obstawiam okolice 120 tys. akcji), czyli właściciela zmieniło już blisko 37% (nie uwzględniając obrotu tymi samymi akcjami) wszystkich akcji dostępnych w wolnym obrocie (z "FF" odliczyłem akcje jakie objęta Aviva w ilości 164.400 sztuk).

Aktualna kapitalizacja spółki: 112.243.844 zł 
  • Re: Debiut Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    No to ładnie ,,, zaczyna się rajd na dolne widły ,,,, spółka niby dobra a kurs leci na pysk !!
  • Re: Debiut Autor: ~Cygan [89.64.47.*]
    Popyt wyparował :)
    Napaleńcy ubrani na debiucie w drogie akcje po zawyżonej cenie :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.159.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Debiut Autor: ~rudy [89.171.200.*]
    baca , jak tam unified ??...dajesz ??
  • Re: Debiut Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Unified poszedł jeszcze przed zawiechą ,,,, miałem po 40 grocholi a poszło po 55-60 , udało mi się i tyle !!
  • Re: Debiut Autor: ~CarlsoRoca [89.78.142.*]
    Mamy na zamknięciu cenę 35,90 zł za akcję, czyli + 14,88%.

A wszystko to na małym obrocie tylko: 1.756 akcji (78.060 akcji łącznie), z całego obecnego "free float" wynoszącego maksymalnie: 195.600 akcji, czyli właściciela zmieniło już blisko 40% (nie uwzględniając obrotu tymi samymi akcjami) wszystkich akcji dostępnych w wolnym obrocie (z "FF" odliczyłem akcje jakie objęta Aviva w ilości 164.400 sztuk). 

I widać teraz "jak na dłoni", że podaż akcji wyczerpała się na tym poziomie 78 tys, akcji. Czyli mamy 117.000 akcji, które zostały prawdopodobnie zaparkowane na długi termin i rzeczywisty aktualny "free float" na poziomie 78.000 akcji

Biorąc pod uwagę, że większość z tych akcji była kupowana w okolicach 33 - 35 złotych, można się spodziewać, że kolejna podaż pojawi się mniej więcej w okolicach 45 - 50 złotych za akcję i powinna ograniczać się do poziomu około 90 - 100 tys. akcji

A jak będzie to oczywiście czas pokaże. 
    Dużo też zależy od szerokiego rynku i nastrojów inwestorów.

Aktualna kapitalizacja spółki: 117.995.725 zł 
  • Re: Debiut Autor: ~Seneka [89.64.58.*]
    Carlos jak przy takim małym "free float" przewidujesz zachowanie kursu w kontekście możliwej bessy na naszym rynku, sam osobiście chciałbym dobrać spory pakiecik ale obawiam się że cena przy tak małej ilości wolnego papieru już raczej nie zawita w okolice 20-25zł ?
  • Re: Debiut Autor: ~CarlosRoca [83.26.220.*]
    Nie mam szklanej kuli więc mogę napisać tylko własną opinię, która nie musi się sprawdzić.

Przy tak mały free float nie liczyłbym na gwałtowne spadki nawet przy bessie na szerokim rynku - trzeba pamiętać, że akcjonariusze z lock-up nie będą i tak mogli się redukować nawet w takiej sytuacji, a akcji jest zbyt mało w wolnym obrocie, żeby doszło do gwałtownej przeceny.

Jeżeli jednak się mylę i gwałtowna przecena by nastąpiła - to i tak kurs akcji ze względu na mały free float powinien bardzo szybo wrócić do poprzedniego poziomu i pewnie jeszcze go przebije w górę z hukiem …

Ale tak jak wspominałem szklanej kuli nie mam więc nie traktuj tego proszę jako prawdy objawionej …
  • Re: Debiut Autor: ~Jaro [87.205.243.*]
    Jak na krótką spekulację to ryzyko zwkększone bo czasy dość nie przewidywalne
    ale jeśli na termin dłuższy, to akurat przy tym walorze tzw. pewniak ( oczywiście biorąc pod uwagę, że na giełdzie nic na 100% nie ma :)
  • Re: Debiut Autor: ~Baca [83.28.223.*]
    Ale obecnie zerowe zainteresowanie papierkami , gdzie animator , wprawdzie kurs wzrósł o 70 % na debiucie ale skoro bodra firma , powinni dobierać kwity a tutaj zastój ,, czarno to widzę i tyle !!
    Skoro zerowe zainteresowanie to co tu robisz … :)
  • Re: Debiut Autor: ~Baca [83.28.223.*]
    Jak to co robię ,,, kiszę się z kwitami i czekam na jakiś zarobek .!!
    Jak tam Baca dalej kisisz się z kwitami czy sprzedałeś wcześniej?

Tak tylko chciałem zrobić badanie opinii publicznej dla potomnych …
  • Re: Debiut Autor: alicja1992 [83.27.159.*]
    Kiedyś Carlos tu był :)))
  • Re: Debiut Autor: ~CarlosRoca [89.77.172.*]
    Czasami tu zaglądam, ale nie pisze, bo szkoda na to czasu na bankierze.
  • Re: Debiut Autor: ~GrubyAnal [46.112.104.*]
    CarlosRoca czy to prawda że sprzedałeś SDSOptic??
  • Re: Debiut Autor: ~Jak [5.173.22.*]
    A jak Carlos oceniasz teraz perspektywy Bioceltixa po tych kilku latach od debiutu? Czy nadal jest potencjał ?
  • Re: Debiut Autor: ~CarlosRoca [89.77.172.*]
    Tak jest naprawdę dobry. Oczywiście najważniejsze są wyniki na AZS, ale nawet z tym co mają, to wartość wewnętrzna jest wyższa niż obecny CAP
  • Re: Debiut Autor: alicja1992 [83.27.44.*]
    W SDS moim zdaniem są dwie drogi, albo ktoś próbuje skupić akcje od ulicy i wszystkich dołuje psychicznie po czym powrót na 30 lub wyżej albo będzie delisting i klapa na całego. To jest już ruletka
  • Re: Debiut Autor: ~Piorun [169.155.232.*]
    Powiedz im to…
  • Re: Debiut Autor: alicja1992 [37.31.44.*]
    Chyba już wiemy, sds wtopa roku :(
[x]
BIOCELTIX 0,96% 104,80 2025-09-23 17:00:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.