A serio, wiadomo o co Ci chodzi profesor. Na większości spółek tyle dobrych informacji czy takie wyniki powodują przynajmniej jednosesyjne duże wybicia, a tutaj... (patrz dzisiaj Alegro czy wczoraj Kruk). Wydaje mi się że w ostatnich miesiącach tak zepsuto tutaj sentyment, że mało już chętnych do brania na dużych +%, bo przychodzi szybka realizacja zysków. Jest to swego rodzaju fenomen, bo jednak dobra spółka, nie wydmucha. Widzę Twoj rozczarowanie, bo nastawiałeś się na wybicie po wynikach, które były fenomenalne, a jak na razie... raptem dobrze / poprawnie :)
Zepsuty sentyment...podziękujcie sobie nawzajem plus kilku troli np.Dukes,serio ,ready
Śmieszny posty dwóch osób,które starały się uwalić kurs ale pamiętajcie karma wraca.
PS.Dla mnie ten kurs może być cały czas ale wolę, żeby poszedł do góry przynajmniej więcej ludzi będzie zadowolonych
Dramat kółkowiczy trwa... dramat chętnych do realizacji na szybkiej podbitce trwa... straszne ;)
Nie chwaląc przed zachodem czekam ze spokojem na kolejne sesje bo tak jak mówiłem mam swoje przemyślenia (zresztą Ci o nich napisałem) - mam nadzieje, że pewien cykl na spółce się skończył.
BTW
Czy Ty czasami nie wszedłeś w walor jakoś koło ceny 22-23 ;)
Wolumen ładny, ktoś kupuje ale i sporo chętnych do sprzedawania, wczorajsza świeca nieładna, dzisiaj na razie też zapowiada się z dużym cieniem od góry. Ale w sumie na tak mało płynnych walorach (w porównaniu z indeksami czy walutami) nie ma to większego znaczenia, narysować można wszystko. Zgadzam się z Tobą, że ważne będą kolejne tygodnie, tj. okaże się czy znowu zjazd na kółko czy stabilnie pójdzie na 27-28 zł.
Duża ilość sprzedających nie dziwi biorąc pod uwagę ostatnie kilka miesięcy. Ale co można było zauważyć to kupowane były bardzo duże pakiety jak się ustawiła jakaś większa ilość akcji na danym poziomie.
Ogólnie kolejna pozytywna sesja. W 2 dni 20mln... ciekawie się zapowiada kolejny tydzień. Natomiast utwierdzam się w przekonaniu patrząc co się dzieje na kursie, że ktoś tutaj chyba ładnie zaparkował... i nie mam na myśli jakiś tam spółdzielni czy nie wiadomo jakich kombinatorów (ciekawe czy moja teoria się sprawdzi... będzie można to zweryfikować jak będzie update odnośnie funduszy)
BTW
Kółkowicze i szukający szybkiego zysku ewidentnie mocno zdziwieni sytuacją bo im się maszynka zepsuła... tzn na chwilę obecną - przyszły tydzień będzie potwierdzeniem.
BTW 2
Ty zatrzymałeś się - kupując przy tych poziomach 22-23 - na długo czy szukałeś łatwych 15-20% ? ;)
Hahah... tak myślałem, że te 10-15% Ciebie zadowoli ;) Ale szanuje bo nie robiłeś z tego show.
Jak masz coś ciekawego na oku to możesz napisać bo jak już wspominałem mam swój lotny kapitał co ma zarabiać w krótkim czasie i iść dalej- pobawiłbym się węglowych ale przy tym trzeba być DT i siedzieć przy kompie cały dzień czekając na sygnały (od tego mam krypto w weekendy). Tam to dopiero lecą kółka... dzienna fluktuacja rzędu 20-25% ;)
Jestem przewidywalny :(( :)) Powiem Ci szczerze, powoli się wyprzedaję z polskich akcji, bo coraz mniej okazji, coraz drożej, i coraz mniejsza dynamika wzrostów przed nami, moim zdaniem. Szkoda że nie zapytałeś 2-3 dni wcześniej o okazje, Famur urósł w tym czasie kilkanaście procent, a z węglówek to najlepsza i chyba jedyna mocna fundamentalna spółka. Moim zdaniem w niedługim czasie będzie atak na 4 zł, także potencjał jeszcze spory. A tak to naprawdę sam nie wiem, mam nadzieję że nadejdzie jakaś głębsza korekta, albo przerzucę się już na pełen DT na indeksach, walutach itp. O może coiny które na razie omijam z daleka, wtedy ja podpytam Ciebie :)
heh... na coinach to u mnie prosta gra. Poza swoimi pewniakami, które trzymam bo są trochę jak ASBIS (ale tam mam wzrosty po 500-800%) stosuje prostą zasadę - kapitał... 100% wzrostu (czasami trzeba czekać i 2 tygodnie) - wyciągam kapitał i zostawiam zysk... niech się dzieje wola boska dalej z nim. A że gram na altach i również sprawdzam projekty to na tym zysku dzieją się bardzo dobre rzeczy ;) Obecnie mam w portfelu bodaj 30 różnych coinów
Zresztą się zaczął sezon na alty więc jeżeli BTC nie zrobi niczego głupiego to będą będą piękne 2-3 miesiące.
Co do GPW to ostatnio nie miałem czasu aby poszukać czegoś... czekałem na allegro aż spadnie poniżej ceny z IPO bo pewnie wtedy byłaby duża wyprzedaż i można by było wejść a tak mnie zaskoczyli dzisiaj informacją o przejęciu ;)
No i szukam jakiejś perełki na drugiego LT ale niczego nie mogę znaleźć z perspektywą roczną... zawsze jak robię analizę to znajduję trupa w szafie. Myślę o stalówkach (najwcześniej na przełomie roku jak już będzie się rysowała perspektywa makroekonomiczna) i gamingowych (TSG w sumie już teraz można) albo CDP (ale tutaj musi jeszcze spaść do rejonów poniże 130-140. Wtedy będzie okazja (a spadnie pewnie bo znowu szorty plus Q3 i Q4 to nie będą kwartały dla CDP dobre ;)
Generalnie to kolarze mają problem bo ich scenariusz nie sprawdził się stąd zadają sobie pytanie co robić albo wręcz na siłę starają się psuć sentyment bo przecież gdzie indziej rośnie więcej WTF? a propo założonego wątku i ,, lamentu" profesorka. Jak komuś nie pasuje to droga wolna sprzedać akcje i skakać po innych spółkach profesorku. Nikt tu nikogo nie trzyma. A realia są takie -> Panowie od kółek będą najprawdopodobniej gonić w pośpiechu za kursem i bardzo mnie to cieszy, wiecznie nie da się trzymać kursu na komicznie niskim poziomie skoro każdy średnio rozgarnięty widzi o co gra się toczy - Asbis będzie kiedyś gigantem jeżeli będą tak prężnie rozwijać się jak do tej pory. A wszystko na to wskazuje. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych a do autora wątku: przestań jęczeć jak stara b....
serio myślicie że wpisy forumowej gimbazy powodują jakiekolwiek ruchy na kursie? Robią z siebie tutaj idio-ów, a kursem steruje ktoś kto sobie zbiera poważne ilości akcji
Dnia 2021-11-05 o godz. 14:40 ~as napisał(a): > serio myślicie że wpisy forumowej gimbazy powodują jakiekolwiek ruchy na kursie? Robią z siebie tutaj idio-ów, a kursem steruje ktoś kto sobie zbiera poważne ilości akcji ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Amen.
Ps. kabaret polega na tym, że wielu "marcowych" inwestorów" tak uważa.
Ps. np. gram na Allegro, od 2 tygodni totalnie złe opinie o spółce, i nagle jeb, nic nie pomogło forum..... radze poczytać.
Przypomnijcie sobie, już nikt nie pamięta? Co było 2-3 lata temu po wynikach, dobrych czy średnich. Kurs był uwalany po dobrych info czy raportach ,teraz jest tak samo. Jak cena poleci powyżej 30zl do kończ roku to będzie super, ale to trochę pisane na wodzie.
Uważam, że już po wynikach za 2Q spółka (normalna), powinna się kręcić w około 30zł. Rozumiem gry SL, i DT, ale to co się wyprawia woła o pomstę do nieba. A najśmieszniejsze, że za kilkanaście dni będą dane za październik i wszystko (jeśli nie wybije wcześniej powyżej 30), wróci wycena do bazy.
Dnia 2021-11-05 o godz. 15:37 ~Andrzej napisał(a): > Takie pytanie jak było 22 zł to pseudo profesorku kupowałeś czy liczyłeś, że spadnie niżej? > > Mam nadzieję, że odpowiesz bo ja wtedy kupiłem _________________________________________________________________________________________________________
Autor: ~Andrzej [37.225.20.*] 2021-10-21 09:14 I dokupiłem 4 k akcji Cena średnia ok 25,05 oddam jak będzie cena 50 zł plus dywidenda 10 procent plus obracanie kasą za dywidendę 5 lub 11 miesięcy
Dnia 2021-11-05 o godz. 19:01 prof_wiatr napisał(a): > Dnia 2021-11-05 o godz. 15:37 ~Andrzej napisał(a): > > Takie pytanie jak było 22 zł to pseudo profesorku kupowałeś czy liczyłeś, że spadnie niżej? > > > Mam nadzieję, że odpowiesz bo ja wtedy kupiłem > ________________________________________________________________________________________________________
Następne kłamstwo: Ja kupiłem wtedy na dogrywce 3k po 22,20zł, (22.10.2021), ceny po 22,00 nie było. Za rok napisze ,że kupował po 4zł. Uwaga!!!!
Niedobrze, jeśli od trzech lat po dobrych wynikach ,następowały spadki, to znaczy ,że mądry akcjonariat inaczej, nadal siedzi na spółce i się ob srywa.
Dnia 2021-11-05 o godz. 15:34 michami napisał(a): > ktoś zbiera i potem odpuszcza, albo podbija i potem sprzedaje. I bądź tu mądry ...,).Pozdrawiam akcjonariuszy. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To normalne, niestety. Zobaczymy co będzie po ogłoszeniu wyników za październik, jeszcze 11 sesji. Myślę, że po odcięciu zaliczkowej dywidendy (18listopada, czyli 16listopad odcięcie, będzie spadek). Koniec ciekawego tygodnia.
Miłego odpoczynku. Do zobaczenia w poniedziałek. Ps. Sorry ale w sobotę , czy niedzielę daje sobie spokój. Ale nie martwcie się w sobotę i niedziele będzie wiele rewelacji i super newsów. Będzie znowu wesoło w tym kabarecie.
Ciekawe po co to piszesz pseudo profesorku?
Bełkot który nic nie wnosi do forum
Chyba masz mocne " parcie na szkło"
Twoje przepowiednie kolejny raz się nie sprawdziły odnośnie poziomu zysku i nie sprawdziły się zapowiedzi spadku kursu po ogłoszeniu wyników a Ty za wszelką cenę chcesz tutaj błyszczeć
Największy kabaret mamy z Ciebie
PS
Trzeba było kupować po 22 zł a nie liczyć na " drapane".
Profesorek denerwuje się bo nie jest zwyczajnie po jego myśli. Jak na moje oko obgryza zęby na peronie bo kółko nie wyszło stąd ten jego lament po raz enty na tym forum. Jeszcze nie widziałem tak niezadowolonego akcjonariusza spółki który marudzi niczym stara baba czy to rośnie czy to spada non stop coś nie tak bo przecież wszędzie widać mnóstwo okazji życia, to ja się pytam po co kolega traci tu czas??? Oczywiście jego wpisy jak widać są mocno nietrafione a mają za zadanie jedno -> zasiać niepewności o ile wogole da się to uczynić po ostatnich wynikach i newsach -> wszystko jest na tacy Asbis zwiększa zyski, powiększa obszar swojej działalności oraz co najważniejsze AKWIZYCJA -> efekty tych działań obserwujemy i wciąż niedowierzamy. Patrząc na sposób wypowiedzi kolegi wiatra i rozchwianie emocjonalne ktoś inny nosi w jego domu spodnie. Pozdrawiam Andrzej
Myślę, że po odcięciu zaliczkowej dywidendy (18listopada, czyli 16listopad odcięcie, będzie spadek).
niekoniecznie, zaraz potem szacunki za październik i sporo osób będzie chciało zaczekać z ewentualną sprzedażą. A z drugiej strony, jak już się złapało zaliczkę to i jest chęć na drugą część....,)
"A z drugiej strony, jak już się złapało zaliczkę to i jest chęć na drugą część....,)"
No i najważniejsze, na jakim poziomie może być to ewentualne odcięcie.
Odcięcie 80 groszy od kursu nie powinno spowodować zmiany kursu na długo.
W maju po odcięciu kurs wrócił w przeciągu 15-30 minut do poprzedniego poziomu tak,że niektóre osoby wogole tego nie zauważyły
Pseudo profesorek liczy,że będzie jak na jego Budimexie,gdzie po odcięciu akcję spółki straciły 20 procent stąd ten Jego wpis
CHlopie ty nie umiesz liczyc ? 16 stego do konca sesji nalezy miec akcje na koncie zeby zaliczyc dywidende . Odciecie dywidendy wypada na srode rano na otwarcie sesji bedzie a nie 16 stego . Nie wprowadzaj ludzi wblad pseudo znawco gieldy. co za baranina z tego profesura
Dnia 2021-11-06 o godz. 03:42 ~doProfesoraDauna napisał(a): > CHlopie ty nie umiesz liczyc ? 16 stego do konca sesji nalezy miec akcje na koncie zeby zaliczyc dywidende . Odciecie dywidendy wypada na srode rano na otwarcie sesji bedzie a nie 16 stego . Nie wprowadzaj ludzi wblad pseudo znawco gieldy. co za baranina z tego profesura ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. do nauki !!!! 2.. co to znaczy mieć na koncie? 3.. do myślącego inaczej-----akcje musisz kupić do końca notowań NAJPÓŹNIEJ DO 16 LISTOPADA, ABY BYŁY NA KONCIE W DNIU 18 LISTOPADA (DZIEŃ PRZYZNANIA DYWIDENDY). 4 . spokojnie akcje możesz sprzedać 17 listopada, bo transakcja rozliczy się 19 listopada.
TAK TO WYGLĄDA, teraz do nauki, na to nigdy nie jest za późno.