• Jak się zapatrujecie na przyszlosc tej spolki? Autor: ~WojtekzCinqucento [5.173.114.*]
    Zapraszam do dyskusji. Czas uciekac, czy dalej czekac nie wiadomo ile
  • Re: Jak się zapatrujecie na przyszlosc tej spolki? Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Sądzę, że trudno nawet przewidywać, co będzie. Natomiast ja osobiście, to jeszcze poczekam do zakończenia tego uproszczonego postępowania restrukturyzacyjnego. Jeśli dobrze znalazłem informację, to może ono trwać maks. 4 miesiące. Sądzę jednak, że szybciej dojdą do odpowiednich porozumień. Jeśli w I kw. przyszłego roku nie będę widział jakiś szans na sensowne zachowania się kursu tych akcji, to na 90% sprzedam.

Z raportów kwartalnych i ESPI wynika mi, że spółka jest w dobrej kondycji finansowej. Natomiast nie dziwię się, że skorzystali z tego postępowania restrukturyzacyjnego (skoro jest takie narzędzie to należy korzystać w odpowiedniej sytuacji). Dziwię się, że ustawili im od dzisiaj notowania z FIX'ami. No cóż... szkoda.

Ważniejsza była by wiedza, dlaczego kurs jest tak dołowany. No ale nie dla nas ta wiedza niestety. Tu trzeba by mieć jakąś szklaną kulę z certyfikatem :-) Ja nie mam pojęcia, jak dalej będzie prowadzony kurs akcji tej spółki. Jednak póki co, nadzieję na lepsze jeszcze mam.

pozdrawiam
  • Re: Jak się zapatrujecie na przyszlosc tej spolki? Autor: ~Bozia [88.199.40.*]
    Zależy jaką masz średnią :) Ja czekam...nadal wierzę, że tu będzie grubo. Ta restrukturyzacja nie wynika ze złej kondycji spółki a jedynie jest działaniem mającym zabezpieczyć jej interesy. Pamiętaj, że dopiero co pożyczyli kilkanaście baniek spółce Led Lease na rozwój projektu. Ponadto za chwilę powinna być informacja o działce w Nadarzynie...ja osobiście spokojnie czekam na swoje 40 PLN a później na 80 :) Pozdrawiam i łączę się z Wami w bólu :)
  • Re: Jak się zapatrujecie na przyszlosc tej spolki? Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2021-11-05 o godz. 08:28 ~Bozia napisał(a):
    > Ta restrukturyzacja nie wynika ze złej kondycji spółki a jedynie jest działaniem mającym zabezpieczyć jej interesy. Pamiętaj, że dopiero co pożyczyli kilkanaście baniek spółce Led Lease na rozwój projektu. Ponadto za chwilę powinna być informacja o działce w Nadarzynie

No właśnie. Co więcej, mam takie swoje wewnętrzne przekonanie, że może i do końca tego roku zakończą to postępowanie a informacja choćby o tej działce w Nadarzynie nie będzie już dalej odraczana. Raport za 3 kwartał raczej będzie na PLUS (nawet jeśli niewielki plus). Oby tylko jakiegoś wała grubszego nie kręcili.

Generalnie to nie chciałbym sprzedawać tych akcji. Kupiłem je z zamiarem trzymania min. do 2023r. (a może być i dłużej w zależności od tego, co będzie się działo). Trochę tylko się boję, czy tu nie będzie jakiegoś większego przekrętu. Dlatego mam zasiane ziarno fermentu i myślę, że trzeba bardzo dokładnie śledzić co się będzie działo przez najbliższe 3-4 miesiące.

Nie mam dobrej średniej za zakup akcji, ale jeśli wszyscy tu czekamy na ewentualne duże wzrosty, to schodzi to na dalszy plan :-)
    A jeśli (oby nie) będzie decyzja o wyskoczeniu, to godzę się ze stratą.

miłego dnia !
  • Re: Jak się zapatrujecie na przyszlosc tej spolki? Autor: ~Fak [31.60.121.*]
    Jedno jest pewne. Mają swój plan i są do niego świetnie przygotowani. Te celowo ustawione newsy zaniżą dalej kurs. Liczyłem na krótsze czekanie a tu więcej będzie trzeba cierpliwości jeszcze.
    Ps Ktosia stanie się prorokiem cen.
[x]
IDH 1,50% 2,70 2025-10-17 12:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.