fif_111 odpowiada ~Jaszczomp2021-11-04 06:59IP 165.225.207.*
Dnia 2021-11-04 o godz. 00:35 ~Jaszczomp napisał(a):> 3 kw to przedsmak tego co nas czeka w 4 kw... Tam dopiero będą żniwa...Jaszczomp 4Q będzie jak samba na ulicach Rio!!!!
Nie słuchajcie naganiania sekty, przecież tu już wszystko w cenie! To drugi Mercator!
A poważniej: przez ponad miesiąc z krótką przerwą byłem na długim urlopie, od czasu do czasu zerkając na kurs i zarazem na forum gdzieś z komórki albo tableta. Trzeba przyznać, że na kursie sporo się działo i tu na forum też niemało. To insider czy przezniczak wrzucą coś ciekawego, to maskopatol toczy krucjatę z trollami, a fif udowadnia kolejne pomyłki profesorowi_wiatrowi, to ktoś rozkręca nagonkę na Andrzeja, to Rysiek-rozczarowany wyznawca AT dokonuje zaskakującej wolty i wieszczy krach, a Domino zmienia front po raz kolejny (tu akurat bez żadnego zaskoczenia), to z kolei ostro obsiadają spółkę mercatorowe wrony Dukesy, Pexi i inne indywidua. Trzeba przyznać, że tu na Asbisie nudno nie jest. Ale na szczęście wyniki po raz kolejny wskazują, że spółka zmierza w dobrym kierunku, a "jeśli nie zajdą żadne nieprzewidziane okoliczności, dywidenda ogółem za 2021 r. będzie najwyższa w historii Spółki" i to jest najważniejsze. Pozdrowienia dla tych bardziej wytrwałych akcjonariuszy.
nie podniecaj się tym caps'em, mówiłem przecież.;) insider może i umie wrzucić coś merytorycznego (najczęsciej to perły przed... bo jak inaczej nazwać brak burzliwej dyskusji na temat inwestowania w value?) ale jeżeli chodzi o gusła i skrobanie jabłek to cienias z niego! skórkę 15,9cm to ja z rajskiego jabłuszka wycinam ;)
Ja jako mocny optymista kilka dni temu pisałem, że przekroczymy 0.023 zysku marży netto więc wychodziło mi (jak zawsze niepoprawny optymista) 16,5-16,8... i jak zawsze mój hurraoptymizm o kant d...y można robić bo ASBIS jak zawsze pozamiatał ;)