Arcyprofesorze Andrzeju, przepraszam za śmiałość, ale chciałem ostrzec przed stalówkami. Są równie nieobliczalne jak ich wyniki r/r! Zerknij Arcymistrzu tu: https://www.bankier.pl/forum/temat_chyba-bowim-nas-wyprzedzil-w-taniosci-co-tam-sie-wydarzylo-2q-17-000,48605383.html
w 3Q już tylko +1370% się zapowiada według szacunków i PRZECENA Arcymistrzu PRZECENA! :)))))
A ja chyba kupię za chwilę jak jeszcze spadnie z 5 k akcji ,15 k zł można zaryzykować ,kto nie ryzykuje ten nie pije szampana
Aliora też brałem po 17 zł jak każdy się śmiał z tej spółki
A spółka na B kolejny dzień spadków niedługo będzie 220 zł
Ułamek procenta ogólnej kasy zawsze mogę zaryzykować.nieraz fajne rzeczy wychodzą.
Bowim miałem na wiosnę i sprzedałem ok 8 zł bo dla mnie była to już napompowana górka
Cognorj potrzymam na kółko lub dłużej
chyba najrozsądniej jest aktualnie obserwować magiczny sentyment do stalówek. chiny nie na żarty obniżyły produkcję, kilka sporych hut zostało zamkniętych w EU, automotiv pewnie do pół roku się przebudzi, cło do USA zniesiono (tam stalówki mają się jak pączki w maśle) wniosek: popyt & ceny stali powinny mieć się dobrze.
a jak wyniki stalówek ustabilizują się nawet na poziomie jeszcze 5x niższym niż 3Q, to i tak będą to wyniki bardzo dobre.
Tylko, że teraz jak jeszcze spadnie to kupię po 3 z groszem a po wynikach jak będą dobre to takiej ceny już może nie być.
GPW to hazard i nie raz trzeba zaryzykować w granicach rozsądku.
Kupowałem Pozbud po 2,7-3 zł gdy nikt nie chciał go brać , sprzedałem powyżej 5 zł gdy zrobił się boom na niego.
Uważam, że należy być pół kroku przed innymi to się sprawdziło na wielu spółkach jak Asbis, Alior,Arctic.
A nieudaną inwestycję trzeba wpisać w koszty