• wycena Autor: ~mały [5.172.237.*]
    cena zaproponowana wykupu akcji 2,4 zł jest śmiesznie niska za możliwość wycofania spółki z GPW , spółka specjalnie nie wypłaciła dywidendy aby zachować zysk dla właścicieli którzy ją wykupią, aby sztucznie obniżyć cenę średnioroczną akcji. Jest to spółka która co roku płaciła dywidendę 5-6 % Zarząd zarekomendował dywidendę a wzywający do sprzedaży główni akcjonariusze ją odrzucili choć to oni dostali by najwięcej ale po co się dzielić z małymi jak można zysk zachować w spółce i po wykupie się podzielić . Rozczarowani drobni akcjonariusze nastawieni na coroczną dywidendę wobec braku dywidendy sprzedawali akcje po bardzo niskiej cenie co było na rękę wykupującym . Nowoczesna firma z nowoczesnymi liniami produkcyjnymi i ekologiczna powinna kosztować co najmniej 3 zł
  • Re: wycena Autor: ~Zenon [89.151.47.*]
    Zgoda

Sam Pawlak w jednym z wywiadów nie tak dawno jeszcze mówił że spółka winna być wyceniana jak sprzed splitu ... to jakies 10 zł ...
  • Re: wycena Autor: ~KEKS [89.70.95.*]
    Nooo, trochę chyba przesadziłeś kolego; siedzę na PLX już jakiś czas i nie pamiętam takiej wypowiedzi, ale może coś przegapiłem. Więc jeśli możesz podrzucić link do tego wywiadu to z pewnością będziemy Ci wdzięczni ..... Ja oczywiście nie mam nic przeciwko cenie 10PLN ale trzeba być realistą. Co nie znaczy że akceptuję cenę 2,40
  • Re: wycena Autor: ~htrgfrafsdfse [193.104.71.*]
    potwierdzam że Pan Pawlak powiedział że Plastbox jest przez rynek nisko wyceniany i jego zdaniem powinien ( albo w niedalekiej przyszłości) być wyceniany jak sprzed splitu
  • Re: wycena Autor: ~Tobiasz [83.28.228.*]
    kiedy tak powiedzial?
  • Re: wycena Autor: ~fgbhnjdfgbhnjmgb [193.104.71.*]
    cos koło 2015, 2016roku
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PLASTBOX 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać