cena zaproponowana wykupu akcji 2,4 zł jest śmiesznie niska za możliwość wycofania spółki z GPW , spółka specjalnie nie wypłaciła dywidendy aby zachować zysk dla właścicieli którzy ją wykupią, aby sztucznie obniżyć cenę średnioroczną akcji. Jest to spółka która co roku płaciła dywidendę 5-6 % Zarząd zarekomendował dywidendę a wzywający do sprzedaży główni akcjonariusze ją odrzucili choć to oni dostali by najwięcej ale po co się dzielić z małymi jak można zysk zachować w spółce i po wykupie się podzielić . Rozczarowani drobni akcjonariusze nastawieni na coroczną dywidendę wobec braku dywidendy sprzedawali akcje po bardzo niskiej cenie co było na rękę wykupującym . Nowoczesna firma z nowoczesnymi liniami produkcyjnymi i ekologiczna powinna kosztować co najmniej 3 zł
Nooo, trochę chyba przesadziłeś kolego; siedzę na PLX już jakiś czas i nie pamiętam takiej wypowiedzi, ale może coś przegapiłem. Więc jeśli możesz podrzucić link do tego wywiadu to z pewnością będziemy Ci wdzięczni ..... Ja oczywiście nie mam nic przeciwko cenie 10PLN ale trzeba być realistą. Co nie znaczy że akceptuję cenę 2,40
potwierdzam że Pan Pawlak powiedział że Plastbox jest przez rynek nisko wyceniany i jego zdaniem powinien ( albo w niedalekiej przyszłości) być wyceniany jak sprzed splitu