• Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Szanowni Panowie i Panie,

Podziwiam dzisiaj waszą aktywność. Szczególnie, że - jak wiele osób zauważyło - usuwacie posty merytoryczne, w których nie ma agresji, z wymianą opinii oraz informacji.

Szanuje to...

...jednak mam małą prośbę - może moglibyście być tak aktywni kiedy jest najazd trolli, kłamiących i obrażających wszystkich tutaj. Oczywiście w miarę możliwości - bez ciśnienia ;)

Wasz użytkownik forum - kwiatki, ciasteczka i cukiereczki ;)
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: trzyd [37.249.176.*]
    Tylko jak odróżnić Trolla od nie-Trolla i posty merytoryczne od nie-merytorycznych? :)
    Pytanie retoryczne. Bez odbioru.
    Mam samo-zakaz pisania na tym forum.
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: ~fif_111 [31.60.38.*]
    A to dziwne…żaden z twoich ekscentrycznych postów nie został usunięty…podobnie te o sypiacym Cypryjczyku.
    PS Kiedy widzimy się na bow? obiecywałeś wsparcie :)))
  • @fif_111 Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Wczoraj usunęli moje dwa... z prośbą o to, że jak będzie reko aby ktoś podał mi dane (nie kurs z reko tylko prognozy przychodów i zysków za 2021 i 2022)

Bardzo takie posty bym powiedział... szalone i nie na temat ;)

A post, który podchodzi pod przestępstwo o Cypryjczyku wisi ;)

Co do BOW... tak jak Tobie mówiłem... śledzę makroekonomiczne otoczenie i ceny stali ale jeszcze nie robiłem analizy na 2022 - tzn ile mogą mieć zysku i jaki by to kurs implikowało. Jak usiądę to podzielę się z Tobą moimi przemyśleniami ;)
  • Re: @fif_111 Autor: ~fif_111 [31.60.38.*]
    Ja pisalem do trzyda. Ostatnio moje odpowiedzi w jego kierunku były całkowicie wymazywane z watkow. A on sam pisał tez o bow i ze przyjdzie na tamto forum wspierać mnie duchowo :)))
    A to właśnie między innymi Twoje znikające posty miałem na myśli.
  • Re: @fif_111 Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Chcesz, żeby @trzyd Ciebie wspierał? XD
  • Re: @fif_111 Autor: ~fif_111 [37.30.113.*]
    Ten typ mnie rozwesela. Na bow jest kilka osób, które bardzo szybko rozprawia sie z jego kulawą merytoryką i skończy sie jak na asbisie - przeprosinami i pisaniem pochlebnych tekstów w poszukiwaniu kogoś z kim mógłby korespondować „poza forum”.
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: ~Jim [89.64.52.*]
    Bankier nie od dzisiaj jest stronniczy. Na fprum cdr widac kto gra shorta...
  • @Jim Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    To, że dane portale przekazują "swoją" wersje prawdy wiem od dawna. Mogę wymieniać i wymieniać przykłady. Najbardziej lubię komentatorów i analityków na wszelkiego rodzaju portalach. I tak się zastanawiam czy oni naprawdę celowo dezinformują i przeinaczają fakty czy są zwyczajnie tak słabi ;)
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Pisałem Wam jakie swego czasu były akcje na forum PKO Cargo, jak tam weszła spółdzielnia to usuwali wszystko jak leci co było nie po ich myśli. Jakbym w szczegółach opisał co tam się działo, to byście nie uwierzyli :) Jakiś czas temu na forum kontraktów na W20 były usuwane wątki w których niektórzy opisywali możliwe scenariusze na S, widocznie moderator był załadowany na L :) Tyle z mojego doświadczenia, ale przypuszczam że takich numerów na bankierze jest dużo więcej.
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Na Cargo jeden koleś pisze pod dwoma nickami, jeden jako użytkownik drugi jako moderator. Czasem pisze sam do siebie na drugi nick, że ktoś złamał regulamin forum, czasem doniesie na siebie i usunie swój wpis, czasem nawet sam sobie da reprymendę na drugi nick (!!). Monty Python czy Bareja to przy tym nic :))
  • Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: trzyd [46.76.85.*]
    Donb, widzę, że zmieniłeś podejście do siły sugestii trendów kreowanych na forach :)

Trzeba zrozumieć, że w normalnej sytuacji liczba osób chcących sprzedać i kupić akcje po określonej cenie jest teoretycznie równa. Dzieje się tak gdyż cena akcji jest wypadkową podaży i popytu. Wystarczy w takiej sytuacji wykreować podaż lub popyt nawet niewielkiej grupy osób np. na forum, która pociągnie kurs w górę lub w dół. Dzieje się tak z dwóch powodów:
    1) dzienny obrót danego waloru rzadko przekracza 0,1-0,5 kapitalizacji - czyli uczestniczy w nim relatywnie mała ilość akcji/akcjonariuszy.
    2) ludzie kupują gdy inni kupują i sprzedają jak inni sprzedają. Ludzie są bardzo podatni na trendy oraz manipulacje giełdowe (grę na spadki/wzrosty).

Podsumowując: Forum ma wg mnie ogromny wpływ na kurs akcji. Większość ludzi nie potrafi prowadzić wyceny spółki i fora stały się substytutem doradcy giełdowego. Inny problem, że 90% wątków tam poruszanych to ściek informacyjny - czego przykładem jest forum ASBIS - merytoryki tam prawie nie ma - chodzi mi o posty, gdzie zauważa się plusy i minusy spółki. Ty donb na tym tle pozytywnie się wyróżniasz - masz bardzo racjonalne podejście.

• Re: Z pozdrowieniami dla moderatorów Autor: maskopatol [94.254.236.*]
    To dlatego usuwacie niewygodne posty?
[x]
ASBIS -2,98% 27,32 2025-11-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.