• Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? POMYŚL!!! Autor: zly_wujek [93.105.177.*]
    Cześć,
    Nie dziwi Was, że firma choć aktualnie poprawiła komunikację z rynkiem i nareszcie informuje co się dzieje - a dzieje się bardzo dużo:
    1. Nowe linie produkcyjne
    2. Nowe maszyny do optymalizacji produkcji
    3. Restage marek - ostatnio Soflan
    4. Targi w Emiratach
    5. Poprawa zyskowności
    6. Stały rozwój - wprowadzenie nowych marek i kategorii produktowych, certyfikacja ekologiczna na najwyższym poziomie
    7. Bardzo możliwe duże odszkodowanie
    8. Czy wreszcie ogłoszony skup akcji własnych - bo firma uważa że akcje spółki są bardzo tanie
    9. Transparentny zarząd - jasna komunikacja do rynku, każda transakcja jest zgłaszana, Zarząd nie sprzedał ANI SZTUKI AKCJI TYLKO CAŁY CZAS KUPUJE

I CO? I NIC - cały czas na forum wrzucane są posty w stylu "zarząd manipuluje" a moderator na to nie reaguje. Jakiś $%#$%# LER wypisuje banialuki o kursie => jakby to od firmy zależało?
    Wyniki i działalność spółki może i są wyceniane na giełdach jak S&P500 ale nie w PL - tu liczy się spekulacja. Dlatego na każdym formy macie płatnych troli. Nie potrafią napisać nic merytorycznie, nie ma z nimi dyskusji, jest tylko ujadanie a gdy zasieją w TOBIE nutę zwątpienia to wywalasz akcje, które potem jego banda skupuje i któregoś dnia następuje wybicie.
    Choć dzięku takim zachowaniom już 3 raz siedzę na papierze z dobrym zyskiem to kurcze - jak można siedzieć codziennie i pisać banialuki o firmie? Jak można oskarżać zarząd o jakieś głupie tematy.
    Ogarnijcie się!
    Ja dziękuję za tanie akcje - pozdrawiam inwestorów
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? POMYŚL!! Autor: ~Misio [5.173.140.*]
    Ja przegladam duzo spolek na forum bankiera. Poziom wypowiedzi na GLC jet wyjatkowo wysoki. Także nie ma co narzekać
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? Autor: ~1234 [95.108.13.*]
    To dlaczego te nowe linie prod., targi w Emiratach itd. nie wpływają na wzrost kursu akcji???? Inwestorów interesuje kurs na GPW a tu widać, że wysiłki zarządu firmy nie mają odzwierciedlenia w kursie akcji.
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? Autor: ~ler [91.215.44.*]
    Bo jak mają mieć jak 90% akcji należy do zarządu ? Daj mi 2 taka spółkę na GPW i podaj jej kurs.
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? Autor: zly_wujek [93.105.177.*]
    Co ma kurs do spółki? Będą dalej działać i komunikować to zacznie się hype i na GLC.
    Proszę bardzo - spółki z niskim FF:
    https://stooq.pl/q/h/?s=wtn
    https://stooq.pl/q/h/?s=zwc

wymieniać dalej?
  • wyjaśniam Autor: ~1234 [95.108.13.*]
    Działalność spółki ma bardzo dużo do kursu giełdowego pod warunkiem, że będzie dobrze oceniona przez inwestorów. Tutaj jest totalna zwała od dawna. Wygląda na to, że zamierzona. Jest to tak męczące, że jak tylko dobije do 4,90 (mój hak) to wywalę to z mojego portfela i nie wrócę.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~Misio [5.173.140.*]
    Czasem to mi zal takich jak ty. GLC miala spekulacjyjny wzrost covidowy malo mial wspolnego z rozwojem firmy. Dopiero obecny rozwoj daje szanse wrocic na te poziomy. Nie moja wina ze kupowales tak wysoko a teraz placzesz. A na pewno nie zarządu. Wywal i z Bogiem. Będzie więcej spokoju
  • Re: wyjaśniam Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    dzięki covidowi i mydle antybakteryjnym spółka zarobiła i inwestuje te pieniądze. To zaprocentuje. Jak ktoś brał na covidowej górce to może mieć żal tylko i wyłącznie do siebie a nie do zarządu. Jest małe zainteresowanie papierem, to jest problem. Ktoś tu fajnie kiedyś napisał; mydła nikogo nie kręcą. biorąc pod uwagę, że zdecydowana większość graczy giełdowych to mężczyźni to coś w tym jest. z kobietami inaczej, moja żona jest w stanie powiedzieć który szampon do włosów na rynku ma "zły" skład i dlatego go nie kupuje.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~akcjonariusz [83.22.248.*]
    Dlatego jeżeli są osoby które wierzą w wartość posiadanych akcji i chcą normalnie dzielić się spostrzeżeniami to powinny dołączyć do grupy na fb Global Cosmed SA - akcjonariusze.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~Sss [77.255.176.*]
    Niestety konta na fb i innym dziadostwie nie mam i nie zamierzam zakładać, natomiast tutaj również można pisać konkrety. Jest tutaj kilku może kilkunastu normalnych akcjonariuszy którzy udzielają się tutaj reszta to albo trolle albo niedowiarki.
    Każdy niech robi z swoją kasą co chce. ja kupuję non stop akcje GLC i nie martwię się o przyszłość bo produkty tej firmy zawsze będą w każdym domu, a co za tym idzie zysk pewny.
    Dla niedowiarków dywidenda pewna do 2023, teraz pewny skup akcji do 7 zł. odszkodowania w drodze, spółka cały czas się rozwija i osoby z zarządu kupują akcje prywatnie, a zarząd wie co w trawie piszczy najlepiej tym bardziej, że nie pozbywają się akcji.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~stachus1980 [91.192.228.*]
    Osobiście mam trochę GLC i myślałem że kupie jeszcze coś innego, ale mimo wszytsko myślę że bedzie tu dobrze i dobrałem sobie jeszcze. Perspektywa jest ciekawa
  • Re: wyjaśniam Autor: ~agnieszka [95.40.98.*]
    0,02 procenta to moje akcje i czekam spokojnie a po wynikach dalszy skup przez spółkę cel minimum 7 zł pozdrawiam myślących
  • Re: wyjaśniam Autor: ~MK [109.233.92.*]
    Ale 0.02 wszystkich' czy tych w obrocie. Ile masz tych co są w obrocie. Bez 90 % właścicieli...
    W obrocie jest pewnie ok 15 mln sztuk?
  • Re: wyjaśniam Autor: ~agnieszka [95.40.98.*]
    Wszystkich czyli ok. 0,2 tego co mają pozostali a w obiegu jest tylko 10 milionów po niedzieli dalszy skup
    0.02 czy 0.2 bo to jest różnica.? 2 tyś czy 20 tyś sztuk?
  • Re: wyjaśniam Autor: ~ZW [88.156.210.*]
    Ja mam 35.000szt
    Śpię spokojnie
    już prawie mam tyle samo jeszcze tylko 4 k. Brawo mamy już grubo tzn. Stara gwardia, która wie co ma w portfelu.
    GLC to będzie przyszłość na bananie.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~ler [91.215.44.*]
    No to faktycznie wielcy z was gracze hahaha 35 tys ? Serio i wy macie czelność wypowiadać się na forum publicznie. Ludzie gdybym jak miał tyle ochłapów to wstydzilbym się o tym komukolwiek mówić.
  • Re: wyjaśniam Autor: ~agnieszka [37.249.78.*]
    20 tyś i jak na mój wiek 21 lat to dużo a stary ler pewno ma zero i kobiety tylko przy garach widzi
  • Re: wyjaśniam Autor: ~ler [91.215.44.*]
    No tak ciebie u siebie w restauracji jak gotujesz dla moich gości.
    mam nadzieję, że tego 1234 już z nami nie ma
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? Autor: ~Ania [46.204.16.*]
    A ja miałam długo zysk teraz mam stratę, ale zostawię te akcje dopóki spóła będzie miała dobre wyniki. Dobre wyniki to zyski z dywidendy. Miałam dokupić jak dostałam wypłatę , ale wtedy kurs wzrósł, wywalajcie i obniżcie do 3,50 , bo na taki kurs czekam.
    Do dzieła
  • Re: Jak mając akcje firmy Global Cosmed można źle o niej pisać? Autor: ~ler [91.215.44.*]
    To ten f page: wtopiles hajs będziemy się razem pocieszać ?? :)
[x]
DMGROUP 0,00% 3,09 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.