Często tu porównujecie Prison do GSS. Wyniki 72h po premierze GSS były imponujące. Jakie tutaj szacujecie oraz jakie uważacie za korzystne dla nas akcjonariuszy? Osobiście uważam, że 35 tysięcy w 72h to będzie dobry wynik.
Pamiętajmy, że to co się stało z Drago to wyjątek. Takie rzeczy się zdarzają ale nie powinniśmy na to liczyć chociaż nawet liczby mówią inaczej, dlaczego? Bo rozczarowanie może nas drogo kosztować. Wszystko powyżej 35 tysięcy będę odbierać jako świetny wynik.
"Wyniki 72h po premierze GSS były imponujące." Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Wyniki po 72h GSS były rzeczywiście bardzo dobre, ale w przypadku tej premiery ważniejsza jest IMPONUJĄCA sprzedaż w kolejnych tygodniach. To jest kluczowe zadanie dla Prisona i Baked. Utrzymać przy sobie graczy na dystansie. Prolog to zrobił, czy pełnej wersji też się to uda? Start wiele gier ma dobry, ale prawdziwą sztuką jest utrzymać tą sprzedaż przez dłuższy okres czasu. 35k po 72h to w przypadku Prisona byłby dosyć słaby wynik na start.
Analityk Stonks Brokrs szacuje sprzedaż pomiędzy 45-75 tys w pierwszych 72h. Może nawet przebić sprzedaż GSS w pierwszych 72h, pytanie jak będzie to wyglądało w dalszym okresie, gdzie GSS pokazał moc.
Najlepszym odnośnikiem jest tutaj Mr Prepper, ponieważ obie gry mają bardzo zbliżone prologi pod względem liczby graczy. Prepper sprzedał 61 tys kopii. Biorąc widełki 15 tys wychodzi, że prison powinien sprzedać 46 - 76 tys kopii. Na plus Prisona bardziej złożona gra 3D, ciekawa tematyka i dużo lepsze oceny prologu.
jeżeli to się sprawdzi to 5.11 mamy ostry zjazd rynek oczekuje o wiele więcej szkoda słów pytanie co zrobić czekać czy sprzedać jak jest parę kilo na granicy opłacalności przy obecnym kursie
daleki jestem od trolowania i nie czekam żeby dokupić a raczej w drugą stronę nazywam rzeczy po imieniu proszę przyznać że rynek oczekiwał sprzedaży na poziomnie 125 k w 72 godziny ja też kupując tego oczekiwałem niższy wynik oznacza rozczarowanie i czerwony kolor
@Arti, 125k w 72 godziny oznaczałoby liczbę sprzedanych egzemplarzy na poziomie prawie dwa razy większym niż Gas Station Simulator. Biorąc pod uwagę fakty, że Baked zarabia na kopii ponad 2 razy więcej niż Drago, przy 125k sprzedanych kopii, kapitalizacja Baked powinna być 4 razy wyższa niż Drago.
to teraz obniżamy prognozy żeby się domino nie posypało przecież nie wymyśliłem sobie tych125 k to były prognozy i tylko dzięki temu kurs poszybował i ja między innymi kupiłem to jak teraz sprzedadzą 40 k w 72 godziny to będzie pięknie kto tu jest oszukujący a kto oszukiwany
folowersi gss w dniu premiery 10 380 sprzedanych sztuk 71 k w 72 godziny
folowersi ps w dniu 28 11, 21 r 15 283
dlatego po ilości folowersów niektórzy piszą że sprzedaż musi być proporcjonalnie większa tym bardziej że do premiery zostało kilka dni powinno ich przybywać jeżeli podaję błędne dane to proszę o poprawienie pozdrawiam
~arti nie bardzo wiem o ci chodzi i jaki jest cel twoich wpisów. Już teraz zakładasz słabą sprzedaż. A przepraszam bardzo jakie masz dane żeby tak sądzić. Po prostu ględzisz jak potłuczony. Na razie wszystko wskazuje na to, że premiera może być podobna do GSS, albo nawet lepsza. Jeśli w ciągu 72h sprzedadzą 70 k szt. to zarobią około 3 mln, to jest słabo? A ta gra może się długo sprzedawać.
folowersi gss w dniu premiery 10 380 sprzedanych sztuk 71 k w 72 godziny
folowersi ps w dniu 28 11, 21 r 15 283
dlatego po ilości folowersów niektórzy piszą że sprzedaż musi być proporcjonalnie większa tym bardziej że do premiery zostało kilka dni powinno ich przybywać jeżeli podaję błędne dane to proszę o poprawienie pozdrawiam
Sprzedaż nic nie musi, bo nikt nie musi kupować :) Baked zarobi ponad dwa razy więcej na 1 sprzedanej kopii gry niż Drago (Drago oddaje 50% zysku do inwestora oraz 10% do Moviegames).
Liczba followersów wygląda mniej więcej OK. Można by jeszcze dorzucić followersów prologu (w momencie premiery Gas Station, prolog tej gry miał jakies 6K followersów. Sprawdź więc jeszcze liczbę followersów prologu Prison Simulator? :)
prolog a gra to dwa różne produkty a w szczególności jeżeli chodzi o ps nie wiadomo jak będzie odebrana gra bo prolog zrobił na mnie wrażenie i dlatego kupiłem i liczba wyświetleń prologu ponad 600 k
Nadal pompujecie balonik. 125k w 72h? No kosmos. Liczba z kosmosu.
Zwróćcie uwagę na to ile z każdej gry ma Drago a ile Baked. Baked ma dużo dużo więcej bo ok 40 zł(po odliczeniu steam) z każdej kopii. Dzięki temu sprzedaż 35-40k w 72h i tak będzie lepsza dla spółki niż 60k od Drago w tym samym czasie.
Nakręcacie się na chore liczby a później będziecie płakać. Życzę wszystkim wysokiej sprzedaży.
nie takie chore te wyliczenia jeżeli analitycy tak do tego podchodzą i robią prognozy sprzedaży gier
a to czy ktoś się dzieli czy nie to inna sprawa która nie ma nic wspólnego z ilością sprzedanych sztuk gry bo o ilośc sprzedanych sztuk gry tu się rozchodzi w ciągu 72 godzin od premiery
Arti, wypad do nory. Tutaj się nikt na nic nie nastawia przy obecnym kursie, mało kto na szerokim rynku wie o tej premierze. Jeżeli sprzedaż będzie jak na drago i pójdą artykuły po rynku to wtedy zleci się spekuła i podbije kurs, bez tego nie będzie komu kupować akcji.
nie jesteśmy na ty jak ci nie pasuje to sam wypadaj i zgłoś do moderatora myślałem że dyskusje merytoryczne to jest zamysł tego forum i można się sprzeczać na argumenty ale tu chodzi tylko żeby nadmuchać balonik tylko że on może bardzo szybko pęknąć
Żałosny pustaku, jesli sprzedaż PS będzie 2 razy mniejsza niż GSS to mamy cap pod 100 mln. A ty pierdzielisz głupoty, nie da się tego czytać. Bez odbioru nie będę tracił czasu dla cegły.
Pożyjemy zobaczymy. 4 listopada już niedługo. Na chwilę obecną ktoś chce mocno zniechęcić do spółki. Na plus na pewno mocne zainteresowanie grą i cały zysk dla Baked.
Bedzie max 50 tys. Zły czas na premierę. Wyprzedaż jest teraz. Nakupuja gierek przez te kilka dni i będą w nie grali tydzień. Mega słaby moment na premierę. Nie ma szans dogonić GSS
rozumiem ze ty z akcjami i zaliczyłeś -8% ?? Na bananie trzeba wiedzieć kiedy wyskoczyć. Była pompa i koniec. Trzeba było wyskoczyć powyżej 30 zł synku jak ja
kupowałem na tym spadku, jakby jeszcze spadło chętnie powiększę pozycje bo z moich wyliczeń wynika że ryzyko do potencjalnego zysku jest tutaj bardzo małe. Jakbym miał za 27-30 też bym się nie przejmował