Niesamowicie małym nakładem środków zbijany jest kurs, właśnie przeglądam konto maklerskie, patrzę no dużo mniej dzisiaj:)...Myślałem że jakieś ESPI lub coś nowego....nie kurs na minusie 5,5%....jakies transakcje sprzedaży po kilkadziesiąt akcji cały czas o grosz w dół.....na początku myślałem że ktoś sobie reguluje kurs do zakupów:) ale może faktycznie akcjonariusze sprzedają po te kilkadziesiąt akcji:)......Jesteśmy w tym samym miejscu co wydano reko....a nawet lepiej bo dla tej spółki to każdy dzień przybliża realizacje tych większych i mniejszych celów i spadło już 20%. Wydawało mi się że akcje są już zaparkowane u świadomych potencjału akcjonariuszy i przynajmniej do 31-publikacji wyników będzie taka hibernacja/ stagnacja.....
Po mojemu - najpierw przez ostatnie pół roku było za dużo tutaj ochów i achów. A teraz jest odwrotnie - lekkie przerażenie. Gdyby obie sytuacje uśrednić i cierpliwe czekać bez intensywnych "wodotrysków" o rewelacyjnej przyszłości POZ (kto chce to wie przecież swoje) - to byłoby dla wszystkich lepiej. Jak mawia stare przysłowie: pieniądz lubi ciszę.
Teraz cierpliwi przeczekają, niecierpliwi wyrzucą. Szkoda tylko niepotrzebnych nerwów - osobiście sądziłem, że korekta będzie płaska max do 4,8zł, ale stało się inaczej. Gdyby człowiek wiedział to bym wyrzucił wszystko po 5zł i odkupił teraz ... ale wiadomo mądry człowiek jak wie co się stało. Korekta po takim wzroście musiała być. Przede wszystkim żal, że POZ taką ma marną i ubogą politykę informacyjną. A jak nic się nie dzieje to dochodzi do głosu ktoś zainteresowany na niskim wolumenie wystraszyć i skupić wystraszonych. A teraz to po mojemu jest taka gra na wystraszenie, bo widać to po dziwnych nickach na forum, które pojawiły się znikąd i ujadają. Ale trochę potrwa i wrócimy do 5zł ;)
Dnia 2021-10-28 o godz. 16:39 ~Qbq napisał(a): > Po mojemu - najpierw przez ostatnie pół roku było za dużo tutaj ochów i achów. > A teraz jest odwrotnie - lekkie przerażenie. > Gdyby obie sytuacje uśrednić i cierpliwe czekać bez intensywnych "wodotrysków" o rewelacyjnej przyszłości POZ (kto chce to wie przecież swoje) - to byłoby dla wszystkich lepiej. > Jak mawia stare przysłowie: pieniądz lubi ciszę. > > Teraz cierpliwi przeczekają, niecierpliwi wyrzucą. > Szkoda tylko niepotrzebnych nerwów - osobiście sądziłem, że korekta będzie płaska max do 4,8zł, ale stało się inaczej. > Gdyby człowiek wiedział to bym wyrzucił wszystko po 5zł i odkupił teraz ... ale wiadomo mądry człowiek jak wie co się stało. > Korekta po takim wzroście musiała być. > Przede wszystkim żal, że POZ taką ma marną i ubogą politykę informacyjną. A jak nic się nie dzieje to dochodzi do głosu ktoś zainteresowany na niskim wolumenie wystraszyć i skupić wystraszonych. > A teraz to po mojemu jest taka gra na wystraszenie, bo widać to po dziwnych nickach na forum, które pojawiły się znikąd i ujadają. > Ale trochę potrwa i wrócimy do 5zł ;)
W sumie to się z Tobą zgadzam ze :) może tylko uwaga o tych 5 zł, to nie o te wartości jest tutaj gra:) Jeszcze odnośnie tych ochów achów...patrząc przez pryzmat innych spółek tutaj jest naprawdę jakiś poziom na forum:) Praktycznie nie ma naganiania , każdy co najwyżej pisze ze kupił, dokupił lub sprzedał plus inf o spółce. Ja wczoraj dokupiłem i lekko załuje bo dzisiaj byłoby więcej akcji w portfelu za te pieniądze:):)....
Też się z Tobą zgadzam. Oczywiście ja mówię o powrocie do 5zł, a to co będzie potem to zobaczymy ... specjalnie o tym nie piszę. Poziom na forum - moim zdaniem mógłby być jeszcze lepszy (niezależnie od innych spółek) Mnie bardziej chodzi o to, że ochy i achy wyzwalają w niektórych innych ludziach działania odwrotne do ochów i achów - wówczas ujawniają się takie ce i ady, ale również osoby których nie widzisz, ale działają realnie na zniżkę (jak dziś) Gdyby ochy i achy zachować dla siebie to osoby obserwujące nie do końca wiedziałby jakie jest nastawienie posiadaczy będących na forum, ale ... Martwić się wczorajszymi zakupami nie masz co ;)
Ja dziś delikatnie. Wymieniłem akcje jednej ze spółek na Pozbud. Ja jestem w tej sytuacji że jak pisałem sprzedałem połowę powyżej 5 zeta, ale odkupiłem w okolicach 4,40-4,60. PKP wcześniej czy później ruszy z przetargami więc czekam spokojnie. Ale fakt reakcja na przesunięcie kolejny raz przetargu trochę mnie zaskoczyła. Choć oceniam ją na nieco nerwową. Ale cóż każdy podejmuje indywidualne decyzje. Prawdą jest też, że na Pozbudzie niewiele trzeba by zrzucić kurs. Ciekawe kto tym razem kupuje z zarządu? :)
Myślę, że nadzwyczajnych ochów i achów tu nie ma. A skoro w tych cenach i powyżej nich skupowali insiderzy, którzy znali doskonale wyniki 3 q to raczej jestem spokojny. Póki co skupu insiderskiego nie może być bo on musi być najpóźniej 30 dni przed raportem. Może właśnie dlatego tak łatwo było cofnąć kurs ?