dzis moze byc ta sesja odbicia, wtedy swiecowo wyjdzie ladne odbicie, podejda pod 23 wolumen skokowo wzrosnie
tym bardziej ze niedlugo wyniki 3 kwartalu, przychod moze i znamy, ale nie znamy jak on sie przeklada na zysk netto - a wiec kluczowa marza, a ta jest rekordowa wiec walka o akcje bedzie trwac juz niedlugo, ktos kto mysli ze to spadnie zaraz na 16 zl naprawde ma cos nie tak z glowa
Tylko wolumenowo to wygląda dość kiepsko, na wzroście kupowane w małych transakcjach, na stosunkowo małych obrotach, najwięcej akcji przemieliło się na poziomach 22.05 - 22.20, ktoś był skłonny wyrzucić na tych poziomach kolejne blisko 80 tys. akcji. Jeśli ma być coś grane "pod raport", to jutro powinno się już okazać, czy można liczyć na jakieś solidne szarpnięcie w górę. Poranne szybkie spadki mile widziane, to może być sygnał do większego zbierania akcji pod raport.
Ja wolę jak kupi dużo osób po mniejszej transzy niż jeden grubas
Będzie bardziej stabilnie ,trudniej będzie uwalić kurs przy większym rozdrobnieniu niż przy sprzedaży przez jedną lub dwie osoby
Jutro powinno się okazać, czy sypacz z ubiegłego tygodnia wysypał się już do cna, czy wziął na wstrzymanie... Ja trochę odkupiłem, tym razem sporo mniej niż ostatnio, jak na swoje skromne finanse miałem za dużo w Asbisie i w akcjach w ogóle. Sam złamałem swoje zasady, dlatego pojawił się większy stres. Nauka jakaś to jest... :)
Zdobyłeś odznakę jakiegoś moderatora na tym forum, czy co? Skaczesz jak ratlerek "obszczekując" innych - kto ci dał do tego prawo? Przypominam, że - póki co jeszcze - mamy wolność wypowiedzi, więc bądź łaskaw oddalić się niespiesznie. Bez odbioru.
Nie pomylilem sie, choc dzis nie udalo sie, otoczenie rynkowe nie sprzyjalo i nasz polski rzad.. ale spadki jak widac na wykresie zatrzymane, teraz powolne budowanie popytu i powrot do bazowej ceny sprzed tygodnia, końcowka tygodnia i sesje po swietach beda bardzo gorace ze wzgledu na info o marzy a zatem i zysku netto za 3 kw a wiec i za 30-40% uzyskanego zysku w calym roku, a co za tym idzie bedzie mozna estymowac ile prognozy juz realnie spelniono i dzieki temu jak mocno zostanie przebita, po szacunkach wyliczen ile moga zarobic w 4 kw przy zalozeniach ruszenia pelna para sprzedazy produktow apple, sprzedazy agd od grudnia i ogolnie znacznie przyspieszonej koniunktury popytowo-podazowej wywolanej efektem swiat i szalu zakupow prezentowych, po drodze info o zaliczce i jej wyplata- ida zniwa dla Asbisu, bedzie bardzo ciekawie ! powodzenia wszystkim
Patrząc na GPW to wydaje się, że kapitał wychodzi z tego banana a kursem zaczyna rządzić w wielu miejscach spekuła. Popatrz na BOWIM, co zrobili dzisiaj po pięknych wynikach. Zeszmacili taka samo jak ASBIS. Nie wydaje mi się, żeby coś szczególnego wydarzyło się po wynikach tutaj, zwłaszcza biorąc po uwagę gów*** akcjonariat na Asbisie. W każdym razie zobaczymy już niedługo, co się wydarzy.