tak jak pisałem nie ma popytu, ulica same ze sobą handluje, niby na H1 widać próby odbicia, ale ciągle brakuje pary i póki nie pojawi się większy popyt to zarówno może się kisić na tym poziomie jak i zlecieć niżej.
Pytanie które się nasuwa, to czemu nowy kapitał się nie ładuje w ASB? Tyle super niusów i dywidenda w perspektywie gruba i rekordowe wyniki itd. Na co czeka nowy kapitał??? Niech mnie ktoś oświeci, czemu nie kupują????
sytuacja tutaj przypomina mi tą na Grodnie po wakacjach, przed wakacjami kurs kisił się tygodniami w okolicach 14-15pln i wówczas też wszyscy wieszczyli super wzrosty bo przecież okres do jesieni to żniwa dla fotowoltaniki, super wyniki sprzedażowe z miesiąca na miesiąc a kurs zanurkował do poziomów 12pln i dopiero jak polała się krew, papier został zebrany na atakcyjnych poziomach przez silniejsze ręce, dopiero kurs ruszył wyżej. Po prostu papier musiał się oczyścić i spodziewam się tutaj podobnej sytuacji.
a widzisz wzrosty? albo inaczej zadaj sobie pytanie czy na tych poziomach byś wszedł za np. połowę swojego kapitału albo za 25%? Ja czekam na bardziej atrakcyjne ceny i biorę pod uwagę że mogę się nie doczekać ale czekanie akurat nie wiąże się ze stratą, także poczekam i zobaczymy co zrobi rynek po tych super wynikach i ogłoszeniu dywidendy i jej poziomu. Skoro tu od jakiegoś czasu jest tak, że nius jest dobry a kurs spada więc czekam na jeszcze dwa dobre niusy i cenę o 30% niższą plus jeszcze kilka procent na minus jako bonus za wywołanie paniki :D a jeśli te niusy nie będą takie dobre to liczę na większy bonus :D